Tips5 minuten

De eerste date: deze vragen leveren je de meeste waardevolle info op!

Laura, 22/03/2019
De eerste date: deze vragen leveren je de meeste waardevolle info op!

Met deze vragen krijg je de meeste info uit je eerste date!
 De eerste date is de ultieme gelegenheid om meer te weten te komen over hem of haar. Of hij/ zij ook zo van aardbeien houdt, liever bier drinkt dan wijn en in een Honda rijdt is leuk om te weten, maar feitelijk heb je daar nu of in de toekomst niet zo heel veel aan. Dit zijn de vragen die je wél veel waardevolle info opleveren!

Wat zou je doen als je de loterij zou winnen?
Klinkt als een simpele vraag en is daarom een prima vraag om aan het begin van je date te stellen. Het antwoord daarentegen zegt veel over iemand. Als het antwoord meteen is: ‘ik zou een Ferrari kopen, een zomerhuis in Zuid-Spanje, twee paardjes erbij, een wereldreis maken en misschien wel nooit meer werken’ dan geeft dit aan dat hij/ zij erg op luxe gesteld is en vooral in de ik-vorm denkt. Zegt hij/ zij juist iets in de trant van ‘dat ligt eraan; als ik met iemand samen ben tegen die tijd, wil ik samen met hem/ haar kijken wat we gaan doen, dan is iemand juist wel met een gezamenlijke toekomst bezig in zijn/ haar hoofd. Misschien wel met jou?

Welke kwaliteiten hoop jij in een partner te vinden?
Een directe en doeltreffende vraag die je meteen aan het begin al inzicht geven in of jij past bij zijn/ haar wensen. Natuurlijk is dit niet het enige dat er toe doet, aangezien liefde soms juist kruipt waar het logischerwijs niet kruipen zou. Maar je hebt wel een beter idee van wat hij/ zij van een partner verwacht. Zo kun je toch een beetje inschatten wat jouw kansen daarin zijn!

Ben je al eens getrouwd geweest?
Een voorzichtige manier om even te checken of hij/ zij volledig single en ongebonden is en niet nog met 1 been in een scheiding staat (of misschien wel getrouwd is en dit niet eerder heeft verteld). ‘Ben je getrouwd?’ kan verwijtend of agressief overkomen, maar dit klinkt vriendelijk en op deze manier weet je zeker hoe de vork in de steel zit. Beter nu dan dat je over een half jaar een trouwring ontdekt.

Vind je trouwen belangrijk?
En nu je toch op dat pad zit, kun je vrij makkelijk even polsen of er wensen zijn om ooit (nog een keer) te trouwen. Gaat een beetje tegen de regels voor een eerste date in om het hier al over te hebben, maar als je het op deze manier vraagt, kun je – zonder het echt als een discussiepunt te bespreken – zelf wel inschatten of die romantische bruiloft en honeymoon haalbare koek zijn of niet..
 

Heb je kinderen of zou je ze graag krijgen?
Een gevoelige, maar voor velen fundamentele vraag. Wederom een tikkeltje aan de vroege kant om al over baby’s te beginnen, maar afhankelijk van je eigen toekomstplannen en –wensen wel handig om alvast een beetje af te tasten of je op dezelfde golflengte zit. Stel dat je totaal het tegenovergestelde wilt, dan kun je voor beide een hoop tijd en teleurstelling voorkomen door het bij deze ene date te houden.

Wat is het belangrijkste of meest intense dat je qua liefde hebt meegemaakt?
Een strategische vraag: je geeft aan oprecht geïnteresseerd te zijn in het leven van de ander, maar tegelijkertijd leer je een hoop als hij/ zij met tranen in de ogen begint te vertellen over de laatste ex, hoeveel hij/ zij van hem/ haar hield en zich afvraagt of hij/ zij zich ooit nog eens zo zou kunnen geven.. Grote kans dat hij/ zij nog niet over de ex heen is.. En ook grote kans dat meer contact met deze persoon ook een groter risico voor jou betekent als je iets voor hem/ haar zou gaan voelen. Wees je ervan bewust en beslis of je daar aan wilt gaan staan.

Zie je je ex nog?
Altijd goed om te weten. Is het antwoord ‘ja’, dan hoeft dit niet direct te betekenen dat jij wel kunt opstappen, maar je weet wel waar je aan toe bent. Er zijn talloze mensen die een ex nog zien of in ieder geval spreken en vriendschappelijk met elkaar omgaan, maar houd er ook rekening mee dat het ook kan betekenen dat hun verhaal nog niet helemaal afgesloten is. Voorzichtigheid kan geen kwaad.

Waarop is het stuk gelopen?
Het antwoord op deze vraag laat veel zien over de persoon aan wie je het vraagt. Wordt de schuld afgeschoven op de ex of neemt hij/ zij zelf ook (een stukje) verantwoording in dat verhaal? Je weet natuurlijk nooit of jij misschien ooit ‘de ex’ wordt, maar het is interessant om te weten hoe hij/ zij met afhandeling van dat soort dingen omgaat en of hij/ zij  niet met modder smijt of altijd de schuld aan een ander geeft.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven