Serieuze relatie2 minuten

30 koosnaampjes voor jouw crush

30 koosnaampjes voor jouw crush

Schatje, liefje, honnepon, een paar voorbeelden van koosnaampjes die dagelijks door velen worden gebruikt. Koosnamen, oftewel troetelnamen, zijn liefkozende benamingen die iemand geeft aan zijn of haar crush.

Kiest u maar!

Er bestaan ontelbaar veel verschillende koosnamen. De meeste mensen gebruiken de veelvoorkomende koosnamen, zoals schat of lieverd. Spreken deze koosnamen jou niet aan? Kijk dan eens iets verder dan de standaardcategorie.

Zo wordt er vaak een dierennaam als koosnaam gebruikt. Dit heeft vaak te maken met iemands karaktereigenschappen en zijn of haar uiterlijk. Heb je een grote vent aan de haak geslagen, dan is beer bijvoorbeeld helemaal geen gekke troetelnaam. Vind jij jouw meisje wild en sexy? Dan is tijgertje niet gek!

Daarnaast gebruikt men veel Engelse koosnaampjes. Woorden als baby, sweetheart en darling komen met regelmaat terug. Deze koosnamen gaan al jaren mee en zijn niet meer uit de Nederlandse taal weg te denken.

Volkomen normaal maar gek tegelijkertijd, zijn de koosnamen uit de categorie ‘ontlasting’. Als iemand poepie tegen zijn of haar lover zegt, kijken omstanders echt niet gek op. Dit is bijzonder merkwaardig te noemen, vind je niet? Er is binnen deze categorie wel een duidelijke grens die absoluut niet overschreden moeten worden. Scheetje, drolletje en poepie zijn allemaal oké, maar het is niet de bedoeling dat jouw crush kakkie of stront gaat noemen.

Ben jij op zoek naar een koosnaam voor jouw nieuwe vlam en zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan hebben we er hier 30 voor jou in de aanbieding!

Hoe ver kan je gaan?

Misschien ga jij wel akkoord met schat of lief, maar voor sommige kan het niet gek genoeg. Zij verzinnen de meer schattige uitzonderlijke naampjes voor hun nieuwe flirt. Heel erg lief, maar soms ook wel een beetje gênant..

But who cares? Als jullie het maar leuk vinden! Let er wel goed op dat de ander het daadwerkelijk leuk vindt. Naast de vertroetelende romanticus bestaat er namelijk ook nog de nuchtere ziel die al omvalt bij het idee dat iemand hem of haar engeltje of bae zou noemen. Probeer dus bij de eerste dates een beetje aan te voelen tot welke groep hij of zij behoort. Je wil jouw date natuurlijk niet direct wegschrikken met een hele persoonlijke of eigenaardige koosnaam!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven