Tips7 minuten

Derdedatetips: 5x do’s en don’ts voor op de derde date

Derdedatetips: 5x do’s en don’ts voor op de derde date

Na de eerste en tweede date gaan jullie eindelijk ook op derde date. Dit is het breekpunt als het aankomt op een eventuele relatie. Jullie zijn tenslotte al flink wat over elkaar te weten gekomen. Misschien is er zelfs al een eerste kus geweest? Als je na dit alles op een derde date wordt uitgenodigd, kan je er veilig vanuit gaan dat de vlinders zijn werk beginnen te doen. Maar wees je ervan bewust: toch bestaat er ook na de derde date geen garantie op een eventuele relatie, maar met deze derdedatetips wordt deze kans wel stukken groter. Lees snel verder!

Het verschil tussen de eerste en derde date zit hem in waar je naar op zoek bent. Tijdens een eerste date heb je namelijk nog oppervlakkig contact, de aantrekkingskracht is voor jou misschien tot nu toe alleen nog fysiek en het eerste afspraakje wordt gebruikt om dit verder te verkennen. Is dit een succes? Dan ga je voor het verdiepen van de connectie op een tweede date om elkaar beter te leren kennen. Het 3de afspraakje is dan misschien wel het bewijs dat jullie echt die klik voelen. Maar hoe ga je de date dan zo optimaal mogelijk benutten? Je hebt het hier tenslotte over serieus relatiemateriaal, anders waren jullie niet al zo ver gekomen tijdens het daten.

Derdedatetips Make or break

Jij en die leuke man of vrouw hebben jullie eerste date gehad. Jullie hebben elkaar goed leren kennen en je wilt hem of haar weer graag zien. De tweede date volgt. Je plant jullie tweede date, en laat zien dat je diegene al echt leuk vindt. Je doet je best om ervoor te zorgen dat je date het leuk vindt. En ja: je merkt aan alles dat je date het leuk vond. Kortom, het was weer een succes! Na jullie tweede date weet je het zeker: met deze persoon wil ik meer tijd doorbrengen. Je krijgt vlinders in je buik als je aan die leuke man of vrouw denkt en kan bijna niet wachten om hem of haar weer te zien. Jullie hadden zo’n succesvolle tweede date, en je date laat jou ook zien dat hij of zij ook graag tijd met je doorbrengt.

Na de eerste twee dates zie jij potentie voor een serieuze relatie, want jullie brengen overduidelijk graag tijd met elkaar door en er is (tot nu toe) nog niets wat de andere persoon heeft afgeschrikt. Fijn! Jullie plannen de volgende date in. Tijdens deze derde date kan je compleet jezelf zijn en ontspannen. Of toch niet? Er hangt namelijk nog wat af van dit beruchte, derde afspraakje. Er zijn dan toch wel wat zaken waar je juist op dit moment rekening mee kan houden. Deze lees je in onze tips voor de o zo cruciale, derde date.

Tip 1: De gespreksstof

Waar jullie op de eerste en tweede date nog volop bezig waren met elkaar ‘beter leren kennen’, is het tijdens de derde date ook heel belangrijk om elkaars verwachtingen te peilen. Tijdens de eerste kennismaking heb je het namelijk vaak nog niet over de echt belangrijke dingen. Zoals: huisje, boompje, beestje bijvoorbeeld. Hoe staat je date hierin en komen deze verwachtingen een beetje overeen? Het is tenslotte jammer als je er maanden (of soms zelf jaren) later pas achter komt dat jullie op de echt belangrijke gebieden te veel van elkaar verschillen. Tijdens deze derde keer daten kan je dus met een gerust hart ingaan op de wat serieuzere zaken in het leven. Hoe staat je date tegenover kinderen, bijvoorbeeld? En wat is zijn of haar idee van een serieuze relatie? Vaak voel je aan welke vraag te ver gaat, en wat een goede vraag is om je date beter te leren kennen. Extra tip: probeer deze onderwerpen op een luchtige manier aan te kaarten. Zo krijg je een beter beeld van een eventuele toekomst, zonder je date af te schrikken.

Tip 2: Houd het luchtig

Als de vlinders heviger gaan fladderen kan het lastiger worden om je koppie erbij te houden. Ken je die scène uit de film Bridget Jones? Hierin fantaseert ze na het eerste e-mailcontact met haar baas al over een potentiële bruiloft. Laat je hoofd niet te hard van stapel lopen! Hoewel je misschien niets liever wil dan beginnen aan een serieuze relatie, is het beter om het nog zo luchtig mogelijk te houden. Geniet van elkaars gezelschap, de locatie en vergeet natuurlijk ook niet om te flirten. Wanneer het goed aanvoelt, kun je de gevoelige onderwerpen best voorzichtig aankaarten, maar houd de verwachtingen laag. Elkaar beter leren kennen is super leuk door dating, maar weet dat jouw date andere ideeën kan hebben. Een relatie valt sowieso niet te forceren, dus je kan beter genieten van het moment. Je zal zien dat de puzzelstukjes dan uiteindelijk vanzelf bij elkaar komen.

Met de gratis dating app van Lexa leer je veel leuke mannen en vrouwen kennen. En met wie je misschien zelfs op date gaat. Wil je zeker zijn van serieuze dating? Dan is de betaalde laag misschien wat voor jou. Op die manier weet je zeker dat de mannen en vrouwen net zo serieus zijn als jij!

Tip 3: Ga iets actiefs doen

Waren jullie eerste date en tweede date succesvol? En stond de eerste en tweede date stond vooral in het teken van praten? Onder deze derdedatetips valt echter ook een wat actievere date. Door iets te doen plannen tijdens jullie derde date, leer je die leuke vrouw of man met wie jij al twee dates hebt gehad, op een andere manier leren. Onderneem bijvoorbeeld iets als een bootje varen of boek op een regenachtige dag een escaperoom. Het is niet alleen leuk om een doe-date in te plannen, maar het is ook nog eens onwijs nuttig. Op dit soort afspraakjes zie je namelijk hoe iemand reageert op jou, op onverwachte situaties en in het gezelschap van anderen. Zo leer je elkaar nog beter kennen.

Tip 4: Is het exclusief?

Hoewel het niet verstandig is om tijdens je eerste date over een vaste relatie te beginnen. Kan je nu ondertussen wel peilen of je op het moment de enige persoon bent met wie hij of zij date. Het feit dat jullie samen op derde date gaan zegt al veel over hoe serieus deze man of vrouw met je is. Doe dit echter alleen als deze persoon niet nog tien andere dates gepland heeft staan dat weekend. Misschien date je zelf nog wel met anderen en wil dit juist weten, omdat het tijd is om het bij een persoon te houden? Stel deze vraag op een luchtige, relaxte manier. Wederom om je date niet te beklemmen of af te schrikken.

Tip 5: Wel of geen seks op de derde date?

De ‘derdedate-regel’ is inmiddels een wereldwijd begrip. Dit wil eigenlijk zeggen dat je geen seks met elkaar hebt tijdens jullie eerste of tweede date. Kortom, de tip is dit niet te doen vóór het derde afspraakje. Door niet gelijk met elkaar het bed in te duiken heb je namelijk de kans om meer spanning op te bouwen en de relatie al wat meer te verdiepen. Seks is in zo’n geval dan ook geen dealbreaker, maar een verbindende factor. Iets wat de onderlinge relatie nog meer zal versterken. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je seks moet hebben op de derde date. Dit hangt volledig af van de situatie, wat jij zelf fijn vindt, hoe de andere persoon hierin staat en of de seksuele klik überhaupt wel aanwezig is. Kortom: dit moeten jullie echt helemaal zelf weten, maar nog even wachten kan dus geen kwaad. Laat jezelf dus geenszins overhaasten, omdat je denkt dat seks op de derde date kennelijk normaal is. Volg vooral jouw eigen gevoel, doe wat je zelf wilt, en doe vooral niet wat andere mannen of vrouwen van jou verwachten.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven