Na de eerste en tweede date gaan jullie eindelijk ook op derde date. Dit is het breekpunt als het aankomt op een eventuele relatie. Jullie zijn tenslotte al flink wat over elkaar te weten gekomen. Misschien is er zelfs al een eerste kus geweest? Als je na dit alles op een derde date wordt uitgenodigd, kan je er veilig vanuit gaan dat de vlinders zijn werk beginnen te doen. Toch bestaat er ook na de derde date geen garantie op een eventuele relatie, maar met deze derdedatetips wordt deze kans wel stukken groter. Lees snel verder!

Het verschil tussen de eerste en derde date zit hem in waar je naar op zoek bent. Tijdens een date heb je namelijk nog oppervlakkig contact, de aantrekkingskracht is voornamelijk fysiek en het afspraakje wordt gebruikt om dit verder te verkennen. Is dit een succes? Dan ga je voor het verdiepen van de connectie op een tweede date. Het 3de afspraakje is dan weer het bewijs dat er zowel fysiek als mentaal een klik is, maar hoe ga je de date dan zo optimaal mogelijk benutten? Je hebt het hier tenslotte over serieus relatiemateriaal, anders waren jullie niet al zo ver gekomen.

Derdedatetips Make or break

Na de laatste date weet je het zeker: deze persoon is een match. Je krijgt vlinders in je buik als je aan hem of haar denkt en kan bijna niet wachten om elkaar weer te zien. Er is potentie voor een serieuze relatie, want jullie brengen overduidelijk graag tijd met elkaar door en er is (tot nu toe) nog niets wat de andere persoon heeft afgeschrikt. Fijn! Want nu tijdens deze derde date kan je dus gewoon lekker jezelf zijn en ontspannen. Of toch niet? Er hangt namelijk nog wat af van dit beruchte, derde afspraakje. Er zijn dan toch wel wat zaken waar je juist op dit moment rekening mee kan houden. Deze lees je in onze tips voor de o zo cruciale, derde date.

Tip 1: De gespreksstof

Waar jullie op de eerste dates nog volop bezig waren met elkaar ‘beter leren kennen’, is het tijdens de derde date ook heel belangrijk om elkaars verwachtingen te peilen. Tijdens de eerste kennismaking heb je het namelijk vaak nog niet over de echt belangrijke dingen. Denk aan: huisje, boompje, beestje bijvoorbeeld. Hoe staat je date hierin en komen deze verwachtingen een beetje overeen? Het is tenslotte jammer als je er maanden (of soms zelf jaren) later pas achter komt dat jullie op de echt belangrijke gebieden te veel van elkaar verschillen. Tijdens de derde date kan je dus met een gerust hart ingaan op de wat serieuzere zaken in het leven. Hoe staat je date tegenover kinderen, bijvoorbeeld? En wat is zijn of haar idee van een serieuze relatie? Probeer deze onderwerpen op een luchtige manier aan te kaarten. Zo krijg je een beter beeld van een eventuele toekomst, zonder je date af te schrikken.

Tip 2: Houd het luchtig

Als de vlinders heviger gaan fladderen kan het lastiger worden om je koppie erbij te houden. Ken je die scène uit de film Bridget Jones? Hierin fantaseert ze na het eerste e-mailcontact met haar baas al over een potentiële bruiloft. Dit doen we dus niet! Hoewel je misschien niets liever wil dan beginnen aan een toekomst, is het beter om het nog zo luchtig mogelijk te houden. Geniet van elkaars gezelschap, de locatie en vergeet natuurlijk ook niet om te flirten. Je mag de gevoelige onderwerpen best voorzichtig aankaarten, maar houd de verwachtingen laag. Een relatie valt sowieso niet te forceren, dus je kan beter genieten van het moment. Je zal zien dat de puzzelstukjes dan uiteindelijk vanzelf bij elkaar komen.

Tip 3: Ga iets actiefs doen

De eerste en tweede date stond waarschijnlijk vooral in het teken van praten. Onder deze derdedatetips valt echter ook een wat actievere date. Ga ook echt iets ondernemen, zoals varen of boek op een regenachtige dag een escaperoom. Het is niet alleen leuk om een doe-date in te plannen, maar het is ook nog eens onwijs nuttig. Op dit soort afspraakjes zie je namelijk hoe iemand reageert op jou, op onverwachte situaties en in het gezelschap van anderen. Zo leer je elkaar nog beter kennen.

Tip 4: Is het exclusief?

Hoewel het niet verstandig is om tijdens je eerste date over een vaste relatie te beginnen. Kan je nu ondertussen wel peilen of je op het moment de enige persoon bent met wie hij of zij date. Het feit dat jullie samen op derde date gaan zegt al genoeg over hoe serieus deze persoon met je is. Doe dit echter alleen als deze persoon niet nog tien andere dates gepland heeft staan dat weekend. Misschien date je zelf nog wel met anderen en wil dit juist weten, omdat het tijd is om het bij een persoon te houden? Stel deze vraag op een luchtige, relaxte manier. Wederom om je date niet te beklemmen of af te schrikken.

Tip 5: Wel of geen seks op de derde date?

De ‘derdedate-regel’ is inmiddels een wereldwijd begrip. Dit wil eigenlijk zeggen dat je geen seks met elkaar hebt vóór het derde afspraakje. Door niet gelijk met elkaar het bed in te duiken heb je namelijk de kans om meer spanning op te bouwen en de relatie al wat meer te verdiepen. Seks is in zo’n geval dan ook geen dealbreaker, maar een verbindende factor. Iets wat de onderlinge relatie nog meer zal versterken. Toch wil dit niet zeggen dat je seks moet hebben op de derde date. Dit hangt volledig af van de situatie, hoe de andere persoon hierin staat en of de seksuele klik überhaupt wel aanwezig is. Kortom: dit moeten jullie echt helemaal zelf weten, maar nog even wachten kan dus geen kwaad. Laat jezelf dus geenszins overhaasten, omdat je denkt dat seks op de derde date kennelijk normaal is.