Voorspel3 minuten

Vrouwelijke masturbatie: wat mannen denken dat ze doen, en wat ze echt doen

Vrouwelijke masturbatie: wat mannen denken dat ze doen, en wat ze echt doen

Vrouwen zijn vaak open over hun seksleven, maar praten over masturbatie? Ho maar. In tegenstelling tot mannelijke masturbatie, weten wij daarom maar weinig van wat vrouwen nou precies uitspoken. Vreemd genoeg heerst er een soort taboe op vrouwelijke zelfbevrediging. Wat we zeker weten is dat ze het doen, maar wat ze doen, hoe ze het doen en hoe vaak ze het doen blijft ‘natte vinger-werk’. Tijd om de feiten op tafel te leggen! Mannen, worden jullie vooroordelen bevestigd?

Vrouwen masturberen minder dan mannen

Waar

Er kan met zekerheid gezegd worden dat dit inderdaad het geval is. Een groot deel van de mannen zegt dagelijks te masturberen. Vrouwen geven aan dat zij zeker niet aan dit quotiënt kunnen tippen (uitzonderingen daargelaten). Zelfbevrediging ziet niet zozeer in hun systeem. Zij doen het liever op een spontaan moment, wanneer zij er zin in hebben. Dit is overigens vaker dan dat mannen denken, vrouwen masturberen namelijk gemiddeld een tot vier keer per week. Niet een keer per maand, waar de meeste mannen op gokten..

Vrouwen masturberen op hun eigen gedachten

Waar

Waar mannen de voorkeur geven aan pornofilms tijdens masturbatie, geven vrouwen zich liever over aan hun eigen fantasieën. Vrouwen richten zich meer op seksuele lichamelijke gevoelens dan op de handeling zelf. Zij hebben dus niet per se beeldmateriaal nodig, de gevoelens die zij krijgen van hun eigen fantasieën zijn meer dan genoeg om klaar te komen.

Vrouwen krijgen eerder een orgasme van masturbatie dan van seks

Waar/Onwaar

Dit verschilt per vrouw. Slechts 29% van de vrouwen geeft aan dat zij een orgasme krijgen van seks zelf, voorspel niet meegeteld. Daarbij ligt het aan de kwaliteit van hun sekspartner. Weet hij (of zij) de juiste spot te vinden? Vrouwen weten het zelf het allerbeste, dus de kans is groot dat zelfbevrediging gevolgd wordt door een orgasme..

Vrouwen praten wel met elkaar over masturberen

Onwaar

Vrouwen praten er het liefst helemaal niet over, ook niet met hun eigen geslacht. Zij worden vaak ongemakkelijk van het gespreksonderwerp alleen al. Het is voor de meeste vrouwen een onderwerp dat je voor jezelf houdt. Een tegenstrijdige gedachte, als je nagaat dat vrouwen elkaar het liefst non-stop op de hoogte houden van iedere stap die zij zetten.

Vrouwen masturberen vaak onder de douche

Waar/Onwaar

De fantasie van mannen dat vrouwen altijd masturberen met de ‘douchekop’ is cliché. Er zijn nog een hoop andere plekken om te ‘friemelen’ en dat weet de vrouw als geen ander. Sommige vrouwen doen het echter wél het liefst in de douche. Dat zijn wel vrouwen met hoge waterdruk in huis. Met zo’n miezerstraaltje kom je nergens..

 

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven