Tips om te verleiden7 minuten

Wat vinden vrouwen leuk? – Onze beste tips en trucs

Wat vinden vrouwen leuk? - Onze beste tips en trucs

Als er een unaniem antwoord zou zijn op de vraag wat vrouwen leuk vinden, dan was de wereld misschien een stukje overzichtelijker. Toch is het stiekem erg fijn dat iedere vrouw uniek is, want dat houdt het wel zo spannend. Dat betekent overigens niet dat we je geen welkome hulp kunnen bieden: er zijn een hoop dingen die vrouwen over het algemeen erg leuk vinden om te horen, te doen en te krijgen. Die tips en trucs delen we graag met je, want ons het zit in ons Lexa-DNA om mensen liefdevol samen te brengen.

Deze eigenschappen vinden vrouwen leuk

Waar het misschien de oppervlakkige kwaliteiten zijn die als eerste opvallen, zijn het de goede karaktereigenschappen die tot een betekenisvolle en langdurige connectie zullen leiden. Doe dus altijd moeite om de vrouw achter het profiel te leren kennen wanneer je online aan het daten bent, en laat ook aan haar zien waar jij voor staat. Zoals eerder gezegd is niet iedere vrouw hetzelfde, maar er zijn een aantal eigenschappen die voor de meeste vrouwen een enorme rol spelen.

 1. Zelfverzekerdheid
  Het is erg aantrekkelijk als een man in zichzelf gelooft, weet wie hij is en weet wat hij wil. Vrouwen zullen het al snel door hebben wanneer een man zelfverzekerd is – en ook wanneer niet. Blij dus bovenal jezelf! Zelfs mét onzekerheden is dat jouw meest zelfverzekerde versie. Als je zelfverzekerd bent, betekent dat namelijk dat je comfortabel bent met wie je bent en dat is vele malen interessanter dan wanneer je jouw kwaliteiten – en eventuele eigenaardigheden – voor jezelf houdt. Als jij dus uitstraalt dat je accepteert dat je een beetje onzekerheid met je meedraagt scoor je al veel beter dan dat je het krampachtig probeert te verbergen. Vrouwen reageren goed op positieve energie, zolang het maar oprecht is. Haal dus zeker niet anderen neer om jezelf te verheerlijken, dat werkt averechts.
 2. Betrouwbaarheid
  Als een man eerlijk en betrouwbaar is, is dat erg aantrekkelijk voor vrouwen. Vrouwen willen weten waar ze van op aan kunnen en of je er bent om te helpen wanneer dat nodig is. Zelfs wanneer een vrouw nog zo onafhankelijk overkomt (of gewoon is), doet het goed als ze weten dat ze op je kunnen bouwen. Als jij dus vanuit je hart spreekt en je afspraken nakomt, heb je al een stapje voor. Deze kwaliteit zorgt ervoor dat de relatie een diepere betekenis kan bereiken en tientallen jaren sterk zal kunnen blijven.
 3. Emotionele beschikbaarheid
  Dat je zelfverzekerd en betrouwbaar bent, betekent niet dat je altijd sterk hoeft te zijn. Wees dus eerlijk over je eigen emoties en stop niets weg. Op die manier zorg je ervoor dat jullie beiden de ruimte voelen om echt open en eerlijk met elkaar te zijn. Kwetsbaarheid maakt je humaan, en daarmee juist erg krachtig.
 4. Integriteit en respect
  Vrouwen vinden het erg fijn als een man rechtvaardig, eerlijk, ethisch en eervol is. Wanneer je morele principes op de juiste plek zitten, kan dat voor een enorme versterking van de connectie zorgen. Het laat namelijk zien dat je ook als partner de juiste keuze zult maken. Het respect dat hiermee gepaard gaat, doet ook een hoop – zowel het respect naar de vrouw in kwestie als naar onbekenden. Hebben jullie een dinertje gepland? Wees dan bijvoorbeeld net zo respectvol naar de bediening als naar haar.
 5. Compassie
  Een man met compassie en empathie is ook een enorme plus. Een vrouw moet het gevoel hebben dat ze alles met je kan bespreken, van een rotdag op het werk tot haar grootste angsten. Dankzij empathie weet je begrip te hebben voor haar gevoel en kun je daar beter op inspelen. Vrouwen vinden het ook aantrekkelijk wanneer mannen zich om anderen bekommeren. Zorgzaamheid is ontzettend aantrekkelijk.
 6. Een gevoel voor humor
  Deze is wat minder goed te trainen, maar zelfs wanneer je nul stand-up-kwaliteiten in je hebt, kun je alsnog een goed gevoel voor humor hebben. De niche daarin verschilt van persoon tot persoon, maar zo lang je maar om dingen kunt lachen, is dat al een mooie kwaliteit. Neem jezelf dus niet té serieus – een gekke bek op een onverwacht moment kan al wonderen doen. Er zijn zelfs studies die hebben aangetoond dat des te meer je een vrouw aan het lachen maakt, des te meer ze voor je zal voelen. Het betekent ook niet dat je altijd maar moet proberen grappig te zijn, het kan ook betekenen dat je haar gevoel voor humor snapt en bijvoorbeeld een grappig of lief filmpje dat je op internet hebt gevonden doorstuurt omdat het je aan haar deed denken.
 7. Volwassenheid
  Volwassenheid heeft niet direct met je leeftijd te maken – zelfs veertigers kunnen hun volwassenheid nog niet hebben bereikt. Als je bovenstaande kwaliteiten kunt afvinken, dan zit het met je volwassenheid waarschijnlijk wel goed. Het is voor vrouwen belangrijk dat je niet alleen emotioneel volwassen bent (en je eigen emoties dus de ruimte biedt), maar ook mentaal volwassen, zodat je stappen kunt maken in het leven. Probeer dus rationeel te denken, niet overdreven te reageren en samen problemen op te lossen nadat jullie een discussie hebben gehad. Geen kinderachtig geklaag over dingen die er uiteindelijk niet toe doen dus, dat is alleen maar vermoeiend. Het elimineren van plezier en flauwe grappen bedoelen we daar trouwens niet mee – dat is namelijk juist je kwetsbare kant die zich toont, en ook dat is volwassenheid.

Wat vinden vrouwen leuk om te horen?

Vrouwen vinden het dus erg fijn om zich gehoord te voelen, bijvoorbeeld door empathie, en waarderen het enorm als jij jezelf open durft te stellen. Daarnaast kan het ook echt geen kwaad wanneer een opmerking een tikje oppervlakkiger is, zoals een complimentje over haar schoenen of mooie nieuwe blouse. Zorg er natuurlijk wel voor dat het gemeend is, en je het niet alleen doet om punten te scoren. Vrouwen besteden vaak net wat meer aandacht aan hun uiterlijk dan mannen, dus het is altijd goed om te horen dat dit gewaardeerd wordt.

En wat vinden vrouwen leuk om te krijgen?

Cadeaus met betrekking tot het uiterlijk zijn voor veel vrouwen erg persoonlijk. Weet dus zeker dat je haar smaak meer dan voldoende kent als je haar een parfum of accessoire cadeau wilt doen. Een optie is natuurlijk om dit gezellig samen uit te zoeken. Vrouwen vinden het leuk als je hen verrast met een mooie ervaring – het liefst iets dat jullie samen kunnen doen. Verras haar dus bijvoorbeeld eens met een privé boottochtje, met jou als schipper, en vergeet de fles wijn of thermoskan thee niet. Probeer aandacht te geven aan haar favoriete bezigheden of hobby’s, dan slaag je bijna altijd wel. En wanneer je twijfelt, zal geen vrouw je onverschillig aankijken als je met een prachtige bos bloemen voor haar neus staat. Een beetje cliché, maar bovenal enorm romantisch. Trust us.

Heb jij energie gekregen van deze tips en krijg je er zin van om dit in de praktijk te brengen? Zet die zelfverzekerdheid dan maar een tandje hoger, en meld je direct gratis aan bij Lexa.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven