Tips om te verleiden2 minuten

Hoe breek ik het ijs op een kennismakingsborrel?

Hoe breek ik het ijs op een kennismakingsborrel?

Oh jee, zij is ook naar de kenningsmakingsborrel gekomen! Jij had haar profiel al een keer op Lexa voorbij zien komen, maar toen had je niet de guts gehad om een chat te starten.. Wat ga je doen? Zij is op zoek naar een leuke vent, ze is tenslotte op de kenningsmakingsborrel. Stop daarom met twijfelen en stap op haar af. Durf het risico te nemen, niet geschoten is altijd mis! Een aantal tips om het ijs te breken.

Wel of geen openingszin?

Probeer de zenuwen los te laten en van het moment te genieten. Dit is jullie eerste ontmoeting! Het ergste is daarbij al achter de rug: je bent op jouw crush afgestapt. Probeer het gesprek soepeltjes te laten beginnen, maar blijf hierbij vooral jezelf. Denk jij dat jij een openingszin smooth over kan brengen, aarzel dan niet om er een te gebruiken. Misschien maak je jouw crush wel direct aan het lachen!

Ben jij echter niet zo handig met woorden, kun je beter het hele hoofdstuk ‘openingszin’ overslaan. Jouw crush leest waarschijnlijk direct aan jou af dat het gebruiken van een openingszin eigenlijk helemaal niks voor jou is. Stel in plaats daarvan jezelf rustig voor, zeg dat hij/zij jou al opgevallen was bij binnenkomst en maak een complimentje. Reken maar dat de ander hiervan gaat smelten.

Vragen stellen

Nadat jij jouw nieuwe crush een drankje hebt aangeboden, kun je nog een aantal andere vragen stellen. Begin met vragen als ‘Waar kom je vandaan?’ of ‘Ben je hier alleen of met vrienden?’, om vervolgens over te stappen naar andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld vrije tijd of vakantie. Zo komen jullie erachter of jullie dezelfde interesses hebben.

Reageert de ander niet of nauwelijks, dan is er nog geen man overboord. Misschien is hij of zij verlegen en duurt het wat langer voordat diegene zich op zijn of haar gemak voelt. Behoud tijdens het gesprek jouw stralende glimlach en maak af een toe een grapje. Dat ijs moet dan wel breken!

Hebben jullie een gezellige avond gehad? Vraag dan aan het eind van de borrel naar zijn of haar nummer. Laat die vervolgdate maar komen!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven