Tips om te verleiden3 minuten

Een verleidelijk geurtje

Laura, 22/03/2019
Een verleidelijk geurtje

Het is niet eenvoudig om een lekker geurtje te kiezen die bij je past en die ook nog door een potentiële partner wordt gewaardeerd. Geur is toch  vaak een kwestie van persoonlijke smaak. Geuren laten een bepaalde  indruk achter bij mensen. Vaak zijn ze onlosmakelijk verbonden met een herinnering en wat natuurlijk nog  veel belangrijker is: het kiezen van het juiste geurtje kan je kans verhogen om een leuke date te scoren. Elk parfummerk heeft zo zijn manier om je te overtuigen dat je juist hun geur moet aanschaffen. Het is vaak ook een kwestie van imago. Lees hier onze tips. 

Met welke geur moet je oppassen?
Voorkom geuren die te overheersend zijn. Zware parfums of te zoet, het is beter om ze niet te gebruiken. Maar let op dat je ook geen geur neemt die te licht is. Jij en een ander moet natuurlijk wel iets kunnen ruiken. Kies dus een voor een parfum, die in ieder geval zorgt voor een aangename geur wanneer je met  of haar een keertje afspreekt.

De huidtest
De juiste geurkeuze begint met een test op je huid. Een geur kan namelijk veranderen wanneer het met je huid in contact komt. De geur kan nog aangenamer worden, maar het is ook heel goed mogelijk dat de geur helemaal niet bij je past. Als je alleen maar uitgaat van het mooie flesje en de speciaal daarvoor te gebruiken papieren strips in de winkel.  Dan kun je vervolgens thuis flink worden teleurgesteld wanneer je de parfum voor het eerst opspuit. Breng dus eerst een beetje parfum aan op de binnenkant van je pols en ruik vervolgens meerdere malen gedurende de dag. Op die manier ontdek je of de parfum bij je past.

Een persoonlijke aangelegenheid
Een geur blijft uiteindelijk toch persoonlijk, dus ik zou niet gelijk al teveel rekening houden met het feit dat jouw potentiële date het ook lekker moet vinden. Denk eerst aan jezelf, het is belangrijk dat je de parfum lekker vindt en dat je er zeker van bent dat de geur bij je past. Koop het dus niet alleen omdat het alleen maar lekker ruikt of in een mooi flesje zit.

Oosterse geuren
De oosterse parfums met een krachtige houtige en gekruide geur zijn de laatste tijd erg in de mode. Misschien wel omdat ze een verleidelijke en intieme werking zouden hebben. Deze  geuren zijn bijvoorbeeld perfect geschikt voor de zelfverzekerde vrouw, vooral als ze single is en haar vrouwelijkheid extra wil accentueren. Maar een oosterse parfum is ook geschikt voor een verlegen vrouw die juist hierdoor een beetje meer wil opvallen. Voor de mannen staan de houtige accenten voor kracht en passie. De sensuele geur impliceert een sterk karakter met een sterk vermogen om jou in vuur en vlam te laten staan

Flirt met geur
Uiteindelijk werkt een juiste geur verleidelijk op zowel mannen als vrouwen. Mannen mogen nog iets vaker hun deodorant gebruiken, want juist vrouwen zijn buitengewoon gevoelig voor geur. 
Succes!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven