Uit elkaar gaan3 minuten

Weg met die opdringerige ex!

Weg met die opdringerige ex!

Je bent dolgelukkig met je kersverse geliefde en bent dag en nacht volledig in de wolken. Er is slechts één probleem: zijn ex is altijd in de buurt en je maakt je stiekem toch een beetje zorgen. Wat te doen?

Opgestaan, plaats vergaan
Mailtjes, telefoontjes, zielige sms’jes: zijn ex heeft overduidelijk nog steeds een gebroken hart en kan maar niet over de breuk heen komen. Erger nog: ze kan het niet verkroppen dat hij een nieuwe relatie heeft, met jou! Het resultaat is dat zij hem constant lastigvalt, hem opwacht als hij uit zijn werk komt en hem smeekt haar nog een kans te geven. En wat vind jij daarvan? Jij vindt het maar niks natuurlijk. Je vriend kan nog zo hard roepen dat het wel overgaat en dat zijn ex gewoon wat tijd nodig heeft, maar jij weet wel beter. Je weet zeker dat zij jullie nooit met rust zal laten en dat jij voor altijd ‘de gehate rivale’ blijft. Uiteindelijk zal er maar één van jullie overblijven, dat is duidelijk. Het is uiteraard wel de bedoeling dat jij dat bent. Zij heeft haar kans tenslotte gemist. Opgestaan… plaats vergaan!

Aanspreken of negeren?
Om je definitief van deze opdringerige ex te ontdoen, bestaan er verschillende manieren. Eén hiervan is direct contact met haar opnemen en haar heel duidelijk te zeggen dat ze moet stoppen met die rare acties, dat jij nu zijn nieuwe geliefde bent en dat je niet van plan bent je door haar weg te laten sturen. Mogelijk werkt dit en anders is het misschien maar beter om gewoon te doen alsof er niks aan de hand is. Negeer haar gedrag! Als je vertrouwen hebt in de relatie met je vriend, moet je dit hele gedoe lekker naast je neerleggen en bedenken dat jullie hier alleen maar sterker uit zullen komen. Je zou eigenlijk medelijden moeten hebben met deze vrouw. Op den duur zal ze hopelijk wel begrijpen dat dit een verloren zaak is. Wat je ook nog kunt doen: zorg ervoor dat ze door iemand wordt verleidt en dat ze haar pijlen op die andere persoon gaat richten. Daar wordt zij gelukkig van en jij ook! Komt dat even goed uit.

Duidelijkheid
Toch zou het misschien naïef zijn om die zielige ex volledig de schuld te geven. Als zij je vriend blijft lastigvallen, dan is dat ongetwijfeld ook omdat hij niet duidelijk genoeg is geweest tegen haar over zijn gevoelens en bedoelingen. Onduidelijkheid (ook wanneer het niet zo bedoeld is) kan tot dit soort obsessioneel gedrag leiden. Belangrijk is om erachter te komen of je nieuwe partner wel echt een punt achter zijn verleden met haar heeft gezet of dat hij misschien toch nog wel ‘een deurtje heeft opengelaten’. Woorden als “misschien later..” of “voorlopig” kunnen haar het idee geven dat ze nog een toekomst hebben samen. Als hij echt zo gek is op jou en jullie relatie belangrijk vindt, moet hij zijn ex definitief laten weten dat het voor eens en voor altijd voorbij is, dat hij niet meer van haar en nu met jou i

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven