Tips3 minuten

Smachtend bij de telefoon

Smachtend bij de telefoon

Je hebt hem je nummer gegeven. Al 3 hele dagen geleden. Nog niets van hem gehoord, dus hij vindt je vast niet leuk, denk je. Voordat je in paniek schiet, lees eerst hier wat er nog meer aan de hand kan zijn.

Hij heeft het verkeerde nummer
Dit klinkt misschien heel suf, maar het gebeurt. Vrij vaak zelfs. Misschien was de man in kwestie mega-nerveus door de kriebels die jij hem bezorgt. Een tikfout is dan zo gemaakt. Een doorweekt en weer opgedroogd bierviltje is ook niet altijd even betrouwbaar. Geef hem dus ook je e-mailadres of zoek hem op internet. Er zijn tegenwoordig meer (digitale) wegen naar Rome, dus bewandel ze.

Hij is verlegen
Je hebt hem ontmoet op Lexa.nl en daar leek hij misschien een makkelijke prater, maar in het echt blijkt jouw date verlegen te zijn. Iedereen is wel eens onzeker, dus help hem een handje en bel zelf! Je komt er snel genoeg achter of hij met opzet niet belde of dat hij simpelweg niet durfde. Naast dat je hem uit de brand helpt, heb je snel zekerheid voor jezelf. Weten waar je aan toe bent is zoveel fijner dan wachten tot je een ons weegt. Krijg je een ander antwoord dan gehoopt? Dan kun je in ieder geval verder met leven.
 

Zijn hart twijfelt
Tijdens jullie chat-sessies heeft hij je betoverd en ingepakt. Je bent de mooiste, de liefste en de enige, voor altijd. Jij vond dat best een beetje overdreven klinken, maar je bent er toch voor gevallen. Vanuit een anonieme situatie slaan mensen soms door in het virtuele versieren.
Hoor je vervolgens weinig van hem en zie je dat hij de chatbox uit vlucht als jij inlogt? Dan is er helaas een kansje dat hij met iemand anders bezig is. Bescherm jezelf en neem afstand, hoe zuur ook. Beter nu dan wanneer je head over heels bent.

Hij heeft een ander gevoel van tijd dan jij
Potverdorie, er zijn al 24 hele uren voorbij en hij heeft nog altijd niet gebeld. Heb geduld! Grote kans dat hij je nog gaat bellen, maar wel op het (voor hem) juiste moment. Wachten lijkt eeuwig te duren, zeker voor ongeduldige mensen. Wees je ervan bewust dat hij misschien een ander tijdsgevoel heeft. Die ’24 hele uren’ die jij ‘al’ zit te wachten, zijn voor hem misschien ‘pas 24 uur’. Geef hem wat tijd en probeer niet kwaad of onzeker te worden. Waarschijnlijk gaat je telefoon over als je het totaal niet verwacht.

Relax!
Met je mobiel in je hand slapen en elk telefoontjes van je vrienden beantwoorden met een droevige “oh, jij bent het maar…” is geen goed idee. Ontspan en relativeer! Spastisch gedrag maakt je niet blijer en niet leuker voor je omgeving of de persoon in kwestie, áls hij dan eindelijk belt. Doe je ding, leef je eigen leuke leven en als hij belt is dat mooi meegenomen.

Hij belt echt niet…
Bottom line kan het ook zo zijn dat hij echt niet belt en dit ook niet van plan is. Jammer, maar… zijn verlies! Er zijn nog duizenden vrijgezellen die ergens op deze wereld of op een datingsite op je wachten. Daar zit zeker iemand speciaal voor jou tussen. Life goes on en er zijn nog zoveel leuke mensen op de wereld!
Succes!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven