In real life iemand ontmoeten voor een leuke date of meer is niet altijd even makkelijk. Wat doe je als je een beetje verlegen bent of niet zoveel uitgaat? En hoe pak je het aan als je in het dagelijks leven niet de juiste personen tegenkomt? Wil je als gay daten zonder dat je hiervoor direct op mensen moet afstappen, dan helpt Lexa je graag. Misschien is dit de eerste keer dat je je inschrijft op een website voor gay dating. Geen probleem! Je bent op de juiste plek. Lexa is al sinds 2002 een betrouwbaar platform voor gay dating en inschrijven is gratis.

Man zoekt man en meer

Of je nu voor serieuze gay dating gaat of juist niet op zoek bent naar iets heel serieus, op datingsite Lexa is de kans groot dat je iemand vindt die bij je past.

Op het platform staan duizenden profielen van gay singles: man zoekt man, vrouw zoekt vrouw, ieder met hun eigen wensen en voorkeuren, ook die van jou.

Ze ontmoetten elkaar op Lexa. Wees de volgende!
Stephan & Sabine
Ik wilde helemaal geen relatie!
Dachna & Nico
Monique & Marco
Esther & Sander
Marjan en Nathanja
Jolanda en Dennis
Marzena & Jan Hein
Silvia en Barry
Kristel & Jeffrey
Han en Gini
Tjeerd & Frits
Marco & Seraja
Manuela & Rien
‘Het ijs was zo gebroken’ – Esme en Sander vertellen over hun ontmoeting
Saskia & Lianne
Lex
rene en petra
Harold & Corine
Laura & Remco

Een match vinden op Lexa

Zoek je een speciaal persoon om de bijzondere momenten in je leven mee te delen? Of ga je alleen voor een gezellige avond? Op Lexa kan je matches vinden aan de hand van je zoekcriteria of je kunt gewoon door profielen scrollen om te kijken wie je aanspreekt. Als je antwoord geeft op Lexa’s vragen over je levensstijl, interesses en ideeën over een ideale date, krijg je toegang tot gedetailleerde profielen van singles die echt bij je passen.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Inschrijven

Zo valt je profiel op tussen andere gay singles

De gay dating service van Lexa maakt het een stuk gemakkelijker om een serieuze date te vinden of gewoon iemand voor een gezellige avond. Maar een goed profiel is wel belangrijk. Laat je profiel opvallen tussen andere singles om de kans te vergroten dat je een leuke gay date vindt:

  • Plaats een mooie, goed belichte foto. Dus geen wazige foto’s of foto’s waarop je zelf amper te zien bent.
  • Zorg voor een aantrekkelijke profieltekst. Wees open, maar ook weer niet té. Een beetje mysterie kan geen kwaad. Je hoeft niet direct je hart uit te storten – dat kan altijd later nog.
  • Optimaliseer je profiel door de extra vragen te beantwoorden die Lexa stelt nadat je de algemene info hebt ingevuld. Door deze aanvullende informatie vergroot je de kans dat de juiste match jouw profiel kan vinden.
  • Laat je van je mooiste, leukste kant zien maar wees wel eerlijk. De meeste mensen vinden het niet zo leuk om er tijdens een date achter te komen dat een profiel is opgepoetst met wat leugentjes hier en daar.
Coach Heb je wat hulp nodig? Inschrijven

Je privacy op het gay dating-platform

Je kunt via de gay dating service van Lexa profielen van gay singles bekijken, zonder dat zij weten dat jij hun profiel bekijkt. Een beetje rondkijken zonder meteen te laten zien wie je bent, heeft zo zijn voordelen. Anoniem profielen bekijken doe je door de incognito- en control-modus van het platform te activeren. Zo houd je meer controle over je privacy. Ook kun je jouw voorkeuren aanpassen, zodat zodat je alleen uitnodigingen van gay singles ontvangt die aan jouw criteria voldoen.

Dankzij Lexa vonden
324.000 singles de liefde!****
Inschrijven

Eenvoudig chatten en videobellen via de Lexa gay dating app

Spreekt een bepaald profiel van een gay member je aan? Dan kun je via de online messaging van Lexa een gesprek aangaan om diegene beter leren kennen. Dankzij de handige Lexa app praat je met gay members waar en wanneer je maar wilt. Je kunt chatten, maar bijvoorbeeld ook videobellen. Videobellen via Lexa is handig om op een veilige manier voor het eerst de oprechte reactie van de ander te zien.

Single Evenementen Ontmoet leuke singles op
onze evenementen
Inschrijven

Veilig gay daten via Lexa

Goed om te weten: Lexa heeft het keurmerk Veilig Daten. Ook worden profielen met foto en/of een omschrijving gecontroleerd door moderators. Bij hen kun je ook profielen rapporteren als dit nodig is. De virtuele coach Lara van Lexa helpt mee om eventueel cyberpesten tijdens online gay daten te voorkomen en te detecteren. Zo grijpt Lara in als er te veel berichten naar dezelfde persoon worden gestuurd zonder dat daarop gereageerd wordt.

Lexa, de nummer 1 in
dating***
Inschrijven

Van online gay daten naar een echte ontmoeting

Als je een tijdje met iemand via Lexa hebt gepraat, wil je die persoon waarschijnlijk wel in het echt ontmoeten. Het moment dat je iemand in het echt ontmoet is ontzettend belangrijk! Hebben jullie een klik? Hoe praat, ruikt, kijkt en reageert de andere persoon? Na een eerste ontmoeting weet je nog beter wat jullie raakvlakken en verschillen zijn, en hoe jullie elkaar aanvullen. Aarzel dus niet en maak een afspraak! Zo ontdek je of de persoon die je via het gay dating-platform hebt leren kennen ook écht bij je past.

Maar wanneer maak je een afspraak om je gay date in het echt het ontmoeten? Na twee dagen, een week of een maand? Daar zijn geen regels voor. Probeer zoveel mogelijk naar je eigen intuïtie te luisteren en naar waar jij behoefte aan hebt. Doe wat voor jullie goed voelt.

APP Ontdek de Lexa App Inschrijven

Lexa Borrels en Events voor gay dating

Lexa organiseert borrels en events voor singles. Een goede manier om andere gay singles in het echt te ontmoeten in een gezellige setting! Denk bij events aan kookworkshops, een muziekavond-quiz, maar ook culturele activiteiten zoals het bezoeken van een tentoonstelling met een gids, een fotografiecursus, etentjes en andere singles-only avonden. Deze events zijn ook open voor niet-leden. Je kunt dus gewoon een single vriend of vriendin meenemen.

Gay date NL: de leukste plekken in Nederland voor eerste date

Nederland heeft veel leuke plekken die perfect zijn om je date voor het eerst in het echt te ontmoeten. Op de site van Lexa vind je een overzicht van Nederlandse steden en ideeën voor een eerste afspraak. Zoek je voor die eerste afspraak specifiek naar een plek die bekend staat als homovriendelijk of die populair is binnen de LBHTI-gemeenschap? Veel Nederlandse steden hebben LBHTI- en gay friendly uitgaansgelegenheden.

Niet alleen aan de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam, maar ook in andere steden zoals Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Den Haag en Alkmaar vind je uitgaansgelegenheden met een focus op gay daten en de LBHTI-gemeenschap. Nederland heeft inmiddels ook tientallen regenbooggemeenten. Dit zijn gemeenten die zich actief inzetten voor de acceptatie van homoseksuele mannen en vrouwen, biseksuele, transgender, en intersekse personen. Op deze locaties wappert vaak de beroemde regenboogvlag.

Ben je klaar om je in te schrijven voor gay dating? Schrijf je nu gratis in op Lexa!