Tips3 minuten

Tips tegen sleur

Tips tegen sleur

De vakantie zit er op en het is weer tijd om aan het werk te gaan. Voordat je het weet zit je weer aan je bureau en kijk je naar een saaie grijze regenachtige hemel. Je hebt weliswaar al geruime een leuke vriend of vriendin, die je hebt ontmoet via een datingsite, maar de eventuele sleur van alledag ligt toch op de loer. We geven je hieronder graag enkele tips om je relatie niet gelijk in een sleur te laten veranderen.

Quality time
De sleur van het dagelijks leven, slapen, werken, slapen, kan snel om de hoek komen kijken. Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat jullie regelmatig tijd aan elkaar besteden. Ga vaker wandelen of lekker samen lunchen en communiceer met elkaar. Het belangrijkste is dat jullie tenminste één keer per week wat quality time met elkaar doorbrengen. Een idee is om er af en toe even samen tussenuit te gaan. Er zijn wellicht honderden dingen die jullie samen kunnen doen, maar nooit regelen. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje weg naar een plaats waar jullie allebei nog nooit zijn geweest.

Neem je werk niet mee naar huis
Probeer de eventuele problemen van je werk niet mee naar huis te nemen. Laat dus die onuitstaanbare baas of die onsympathieke collega even voor wat het is. Dat wil echter niet zeggen dat je thuis niet over de problemen op je werk moet praten, maar stel wel een grens.
Ga lekker sporten en laat je laptop op je bureau staan. Ga samen een keer bijtijds naar bed. In je slaap verwerk je heel veel informatie en zo kun je de volgende dag er weer fris tegenaan.

Dingen doen: samen en apart
Ook hier gaat het om de juiste balans. Ga iets doen dat jullie allebei leuk vinden en jullie samen kunnen doen. Neem samen een abonnement op een sportschool of word lid van de tennisvereniging. Uiteindelijk gaat het er om dat jullie beiden je zowel individueel als samen goed voelen. Maak dus ook tijd vrij voor je vrijgezelle vriend of vriendin en ga bijvoorbeeld samen naar yoga, organiseer een weekend met je beste vrienden of start een wekelijkse leesclub.

Blijf elkaar verleiden
Probeer jullie relatie spannend te houden. Natuurlijk is het dagelijks leven veeleisend en wordt de verliefdheid minder, maar in een ideale liefdesrelatie moeten beide partners eraan blijven werken om zo hun liefdesleven actief te houden. Door bijvoorbeeld tijd voor elkaar vrij te maken, door creatief te zijn, door samen leuke (en spannende) dingen te doen en door je in te spannen om ook qua uiterlijk aantrekkelijk voor de ander te blijven.
Succes

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven