Tips3 minuten

Daten en het milieu

Daten en het milieu

Milieuvriendelijk daten kan echt. Maar hoe kun je dat het beste doen? Hieronder vind je enkele ‘groene’ tips om je hierbij te helpen.

E-mailen
Voor het eerste contact kun je in ieder geval beginnen met een leuke e-mail in plaats van bijvoorbeeld een brief. Datingsites, zoals Lexa.nl, zijn hier uitermate geschikt voor. Een leuk berichtje naar een potentiële date is heel makkelijk en een goede manier om alvast het eerste contact te maken. Een brief daarentegen kost papier en het maken van papier kost energie. Bomen moeten ervoor gekapt worden en het hout ondergaat een ingewikkeld proces om tot papier gemaakt te worden.

Hoe milieuvriendelijk is jouw date?
Als het ijs eenmaal is gebroken, probeer er dan achter te komen hoe jouw potentiële date tegenover het milieu staat. Stel vervolgens enkele vragen waaruit blijkt of hij of zij om het milieu geeft of dat het iemand helemaal niets kan schelen.
Wanneer jouw date bij klasse A eerder aan auto’s denkt dan aan een energielabel van een huishoudelijk apparaat, dan weet jij genoeg. Of als de term biodiversiteit bij hem of haar beelden oproept van verschillende helden uit een bekende tekenfilmserie, dan is er genoeg werk aan de winkel.

De eerste date
Het is tijd voor je eerste afspraakje. Er zijn heel wat manieren waarop je jouw date nu kan laten zien hoe milieuvriendelijk jezelf bent:
– Je reist per trein of bus. Het openbaar vervoer verbruikt namelijk vijftien keer minder energie per kilometer dan de auto.
– Je kiest een biologisch restaurant dat superverse producten gebruikt met respect voor de natuur. Deze producten zijn sowieso beter voor het milieu en voor je gezondheid.
– je stelt voor te gaan picknicken. Dit betekent geen verbruik van elektriciteit, verwarming of airconditioning. Bovendien kan een picknick erg romantisch zijn.

Het eerste etentje bij jou thuis
 – Wanneer je jouw date thuis uitnodigt, maak dan bijvoorbeeld een maaltijd met natuurlijke ingrediënten. Onbespoten groente en seizoensfruit is een originele manier om jouw creatieve kant te laten zien.
– Nodig je date vroeg in de avond uit. Wellicht is het eerst nog licht en daarna heb je een excuus om door middel van kaarsen  je kamer romantisch en gezellig te verlichten. Dat scheelt weer energie.

Knuffelen
Kruip lekker tegen hem of haar aan. Je krijgt het als het goed is gelijk warm en het scheelt in je stookkosten. In de huiskamer is 20 °C een aangename temperatuur, voor slaapkamers is dat 16 °C. Bedenk dat tenminste 1 °C lager je 7% energiebesparing oplevert.

Conclusie: Je mag gerust jouw date laten weten dat je, in de dingen die je doet en onderneemt, enigszins rekening houdt met het milieu. Overdrijf het echter niet, want het kan ongemerkt ook afschrikken.
Succes.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven