Tips4 minuten

iPhone-mannen

iPhone-mannen

Het zal je niet ontgaan zijn, de zomer is volop begonnen en iedereen lijkt er ‘last’ van te hebben: kriebels. De zomer omhult de wereld met een stralende vibe die velen energie voor tien geeft! Gekscherend worden mannen beticht van het uitkijken naar korte rokjesdagen om specifieke redenen. Haren die wapperen in de wind, een stukje ontblootte huid of een steelse blik is genoeg om een mannenhart sneller te doen kloppen. Maar ook vrouwen hebben hun specifieke en soms opmerkelijke voorkeuren. Gek genoeg vaak met een behoorlijk ouderwets tintje.
Decennia of misschien al wel eeuwen lang wordt keer op keer weer aangetoond dat wij mensen niet veel verschillen van dieren. En zeker niet in de liefde. Elk vrouwtje – vogel, aap of mens – valt in de basis op een mannetje waar de termen ‘vruchtbaarheid’ en ‘bescherming’ in kapitalen op het voorhoofd staan geschreven. Voor een vrouw is een man onweerstaanbaar als ze in hem de vader van haar toekomstige kroost ziet en hij betrouwbaar genoeg overkomt om voor haar en de kinderen te zorgen. Dit oergevoel zit zo diep geworteld dat zelfs de modernste vraagstukken nog altijd kunnen worden uitgelegd aan de hand van oude ‘wetten’.
Het stemgeluid van een man lijkt volgens onderzoek flinke invloed te hebben op de mate waarin een vrouw een man aantrekkelijk vindt. Aangenomen werd dat de romantische en zingende Zuid-Europese talen hoog zouden scoren, maar eentonige geluiden staken met kop en schouders boven de rest uit. Monotone stemmen worden blijkbaar geassocieerd met kracht, macht en zelfvertrouwen: de ultieme combinatie voor een beschermde verzorger en geschikte vader. Zelfs al is er bij de vrouw in kwestie geen behoefte (meer) aan kinderen, de opvattingen van een vrouw lijken niet te veranderen als het om mannen gaat.
Dit zou tegelijk uitleggen waarom bekende heren George Clooney en Clint Eastwood zoveel dames, jong en oud, het hoofd op hol brengen. Als een man zichzelf daarnaast ook nog op de borst klopt en er hardop bij vertelt dat hij groter en sterker is dan alle andere mannen, dan maakt hij nóg meer kans op vrouwelijke aandacht. Het lijkt erop dat we ondanks de evoluties nog altijd dichter bij de aap staan dan we zullen toegeven.
Een paar jaar geleden moest je het als man nog hebben van je auto, je horloge of je bankrekening. Vandaag de dag krijg je een streepje voor als je een iPhone gebruikt. Vrouwen schatten de eigenaar van het toestel namelijk tamelijk intelligent in en zien in hem een rijk persoon. Er zijn nog meer eigenschappen die vrouwen blijken toe te rekenen aan een iPhone-man: ze zouden meer humor hebben en communicatiever en betrouwbaarder zijn dan andere mannen. Met andere woorden: als een man een iPhone koopt, krijgt hij er gratis een stapel statussymbolen bij.
Hoe modern we ook denken te zijn en hoe normaal het inmiddels lijkt om via Internet mensen te ontmoeten om mee te daten, uiteindelijk gaat het nog steeds om het moment van de ontmoeting. Als er bij de vrouw geen (onbewuste of bewuste) bel gaat rinkelen die alarm slaat bij het zien van de mogelijke vader of betrouwbare en sterke beschermer, dan is de kans klein dat de date in een langdurige relatie zal uitmonden.
Met elkaar e-mailen en chatten blijven uiteraard perfecte middelen om erachter te komen of de man in kwestie goed bij je zou kunnen passen. Je tast één en ander alvast goed af en bespreekt wellicht al enkele belangrijke onderwerpen voordat je elkaar live ontmoet. Ondanks ons ouderwetse onderbuikgevoel zijn gedeelde interesses en met elkaar kunnen communiceren in het hedendaagse leven nog steeds belangrijke factoren. Ook die zaken dragen bij aan de aantrekkingskracht tussen twee mensen, dus.. blijven daten is het advies!
Succes.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven