Tips3 minuten

Ontwaak uit je winterslaap

Laura, 22/03/2019
Ontwaak uit je winterslaap

De chocoladeletters zijn al tijdje uit de winkels verdwenen en je hebt je handschoenen, muts en das ook niet meer nodig. Het is de hoogste tijd om te ontwaken uit je winterslaap en te genieten van de eerste zonnestralen van die prachtige lentezon. Uit onderzoek van datingsite Lexa.nl blijkt dat de verschillende jaargetijden een grote invloed hebben op het (liefdes)leven. De lente wordt beschouwd als het favoriete seizoen om iemand te ontmoeten en de zomer is en blijft hét favoriete seizoen voor de liefde. Dus waar wacht je nog op? Hierbij geven we je graag enkele tips om afscheid te nemen van de winter.   

Schoon tot in de kleinste hoekjes
De grote schoonmaak staat symbool voor het einde van de winter. Daarnaast is het ook aan te raden om je woning eens goed te luchten. Weg met die duffe herfst- en winterlucht. Draai de matrassen om, klop de tapijten uit, schuif alle meubels van hun plaats af en haal alle kasten leeg. Je zal zien dat je hier enorm van opknapt. Laat de lente nu maar komen.

Minder calorieën, meer vitaminen
Een extra vetlaagje kan in de winter dan misschien wel handig zijn, straks in de zomer ben je het liever kwijt dan rijk. Het is daarom goed om vaker groenten en fruit te eten, zodat je er  de rest van het jaar zowel lichamelijk als geestelijk goed voor staat. De volgende groenten en fruit zijn een aanrader. Bananen zijn energierijk, niet zuur en bevatten weinig suiker, aardbeien bevatten mineralen, koolhydraten en vezels, asperges bevatten veel proteïnen en vitaminen en courgettes tenslotte bevatten alle vitaminen en zijn bovendien caloriearm.

Trek er op uit !
Voorbij zijn de lange regenachtige zondagen en de dagen waarop je vanuit je werk bijna direct je bed in rolde. Geef toe, je vond het te donker en te koud is om iets anders te doen. Trek je sportschoenen aan, klim op je fiets en go for it! Nog een goede reden om een frisse neus te halen is dat je kan genieten van de in bloei staande bomen en de fluitende vogeltjes. Wie weet loop je in het plaatselijke park wel een leuke single man of vrouw tegen het lijf?

Het echte begin van het jaar
Als je het zo bekijkt, is 21 maart misschien wel een beter begin van het nieuwe jaar dan 1 januari. Dit is namelijk het moment waarop alles in de natuur weer tot leven komt of juist wordt geboren. Gun jezelf die kans ook. Dus alle goede voornemens die je nog niet in de praktijk hebt gebracht, begin daar nu dan mee. De lente is de aangewezen periode om tot actie over te gaan. Je bent energieker, vitaler en je hebt meer zin het leven! Doe er je voordeel mee!
Succes.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven