Uitgaan5 minuten

Car dating: Tips en trucs voor de leukste autodate!

Car dating: Tips en trucs voor de leukste autodate!

Dankzij corona is daten vanuit je auto een stuk populairder geworden, en geloof het of niet: een car date kan je echt buitengewoon leuk maken. Er zijn genoeg dingen die je met je date, vanuit de auto, kan ondernemen. Wat is een car date en wat zijn onze tips en trucs voor car dating?

Wat is car dating?

Het concept ‘car dating’ is dus eigenlijk pas in coronatijd populair geworden. Tijdens deze periode was er een grote behoefte aan online daten, omdat fysiek daten op een bepaald moment werd afgeraden. Toen we eindelijk weer mochten afspreken was er jammer genoeg nog niet heel veel te doen, aangezien het overgrote deel van de uitgaansgelegenheden nog gesloten waren. Daarom werd er gezocht naar veilige alternatieven, waaronder: de car date. Een afspraakje, maar dan in de auto. Car dating bood singles de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, samen iets leuks te doen, en dat helemaal coronaproof. Gelukkig kunnen we inmiddels weer met elkaar uit eten, maar dat maakt een car date dus echt niet minder leuk, omdat je hier onwijs veel mee kan variëren.

Wat kan je doen op een car date?

Je kan nu natuurlijk denken dat een car date onwijs saai is, maar niets is minder waar. Het is echt veel meer dan een beetje naast elkaar zitten, wat praten over koetjes en kalfjes of doelloos rondjes rijden. Met een beetje creativiteit is car dating juist hartstikke leuk! Maar wat kan je zoal doen op een dergelijk afspraakje? Wij hebben een paar leuke ideetjes voor je op een rij gezet.

  • Ga naar een Drive-in bioscoop

In Nederland zitten meerdere Drive-in bioscopen. Het is dan ook een hartstikke leuk idee om hier met je car date naartoe te gaan. Neem zelf wat lekkers mee voor tijdens de film, kruip lekker tegen elkaar aan en genieten maar! Wil je punten scoren bij je date? Om het idyllische, jaren 50-plaatje compleet te maken kan je zelfs een klassieke cabrio huren. Is er iets romantischer dan dat?

  • Romantisch picknicken

Weer een car date-idee dat gepikt is van scènes uit mierzoete, romantische films. Rijd naar een mooie plek in de omgeving voor een onvervalste, ouderwetse picknick. De weg ernaartoe geeft jullie al de gelegenheid om met elkaar te praten. Eenmaal op locatie geniet je van lekker eten, drankjes, goed gezelschap en een prachtig uitzicht. Wat wil je nog meer?

  • Uit eten

Ja, je kan ook gewoon uit eten in je auto. Als de coronaperiode iets goeds heeft gebracht, dan is het toch wel het grote aanbod aan hippe en nieuwe afhaalrestaurants. Niet ieder koppel is gek op restaurants, maar de meeste mensen zijn wel te porren voor lekker eten. Zoek een fijn afhaalrestaurant, neem het eten mee in de auto en geniet samen (en in alle rust) van een heerlijk diner.

  • Voer een goed gesprek

Een van de voordelen van een car date is dat je met zijn tweetjes bent. Er zijn geen andere mensen om je heen en er is geen afleiding. Je hebt dus echt alle tijd voor elkaar. Car dating geeft jullie alle gelegenheid om diepere, persoonlijke gesprekken met elkaar te voeren. Voordat je het weet, zijn er uren voorbij en zijn jullie de parkeerplaats nog niet eens af. Kortom: een succesvolle date en één waarbij je elkaar ook nog eens echt leert kennen.

Veiligheidstips car dating

De car date heeft als voordeel dat je echt tijd met zijn tweetjes kan doorbrengen. Dit geeft singles de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, zonder stoorzenders en drukte om hen heen. Het is een hartstikke leuke, romantische manier van daten. Toch is het belangrijk om, zeker in het geval van een eerste date, bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen om je eigen veiligheid te garanderen. Dit is vooral belangrijk als je jouw date eigenlijk nog niet zo heel goed kent.

  • Spreek eerst af op een veilige locatie

Je kan prima car daten op een eerste afspraakje. Toch is het slim om de date dan te beperken tot een plek waar er relatief veel publiek rondloopt. Stap ook niet direct in de auto. Een onprettige date beëindigen is een stuk makkelijker als je niet met zijn tweetjes in een afgesloten ruimte zit. Zorg dus ook het liefst voor eigen vervoer.

  • Vertel iemand waar je bent

Vertel een vriend, vriendin of familielid wat je gaat doen, met wie je bent en waar jullie naartoe gaan. Deel eventueel ook je locatie via je smartphone, zodat er altijd iemand is die kan achterhalen waar jullie zijn. Het maakt niet uit of het je eerste, tweede of honderdste car date is: het is altijd fijn dat er iemand is die precies weet waar je bent. Gewoon, voor het geval dat…

  • Keurmerk Veilig Daten

Websites met het Keurmerk Veilig Daten hebben een streng beleid tegen fake profielen. Daarnaast kan je storende accounts blokkeren. Dit is heel fijn als je wordt lastiggevallen. Lexa beschikt ook over dit keurmerk. Wij vinden het belangrijk dat singles uiteindelijk veilig op date kunnen gaan. We doen dan ook onze uiterste best om de veiligheid van onze singles te kunnen garanderen.

  • Vertrouw op je instinct

Geeft je date je een bepaald onderbuikgevoel? Schroom dan niet om het afspraakje vroegtijdig af te kappen. Je eigen veiligheid gaat voor alles. Dit is ook heel belangrijk tijdens je car date.

Car dating 2.0

Wil je wel een car date, maar til je dit liever naar een ander niveau? Wat dacht je dan van car dating met iets meer ‘pit’ onder de motorkap. Zo kan je ervoor kiezen om samen een slipcursus te nemen, een sportauto te huren of samen te gaan karten. Zo ben je toch op een car date, maar dan heel anders. Veel plezier!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven