Deze kleine gewoontes, waar veel doorgewinterde singles last van hebben, kunnen een drempel vormen voor degenen die wel liefde willen vinden! Hier de top 5 van gewoontes om zo snel mogelijk mee te breken.

Verslonzing: ‘Niemand zit mij toch..’
Niemand die jouw Hello Kitty-huispak ziet, je vleeskleurige onderbroek en je haar dat als een vogelnest op je hoofd geklit zit. Dat je je, al dan niet in de winter, niet altijd netjes onthaart en misschien wel eens dagje douchen overslaat: het kan allemaal prima, want je bent toch alleen. Fout! Je weet ten eerste nooit wie er opeens aanbelt en voor de deur staat of wie je tegen komt als je snel de supermarkt in schiet voor een maaltje.
Maar daarnaast kun je pas iemand lief hebben als je ook lief bent voor jezelf. Hoe beter je jezelf verzorgt, hoe beter je ook een ander kunt ‘verzorgen’ in de breedste zin van het woord.  Deze continue slonzige toestand werkt verslavend, maar na verloop van tijd kun je er zelfs een beetje sneu van worden. Een beetje seksloos en daarmee dus niet al te interessant voor potentiële liefdes!

Zwartkijkerij: ‘Ik blijf toch voor altijd alleen…’
Ja, je bent op dit moment single. En in jouw ogen ben je misschien wel heel alleen, eenzaam en vind je het zwaar om niemand te hebben die thuis op je wacht of elke dag zegt dat hij/ zij van je houdt. Niemand om mee te dromen over de toekomst of die je warm houdt in bed.
Maar voor het geval je het nog niet wist: je bent niet de enige én er zijn ergere dingen in de wereld. Al klagend over al je sores als vrijgezel maakt je geen leuker gezelschap en kan er dus voor zorgen dat je langer single blijft dan je zelf zou willen! Een klager wordt over het algemeen niet erg begeerd. Wees een leuk persoon en je komt vanzelf leuke personen tegen!

Uitstellen: ‘Ach, dat kan morgen ook wel.. Of overmorgen..’
Het uitstellen van bijvoorbeeld de afwas, de administratie of van het beginnen met goede voornemens uitvoeren. Het zijn niet alleen singles die dat doen, maar ze hebben vaak nog nét iets meer moeite om zichzelf ertoe te zetten en hebben niemand die hen tot de orde roept.
Om het lot enigszins in eigen hand te nemen, zouden singles zichzelf een schop onder hun kont moeten geven als ze een leuke partner willen vinden. Schrijf je bijvoorbeeld in bij een datingsite of spreek een leuke onbekende aan op straat.

Luiheid: ‘Hier vind ik ze vast niet’
Naast uitstellen heb je luiheid, nog zo’n slechte vriend van de single. De liefde wordt, behalve soms in films, meestal niet gratis en voor niets naast je op de bank neergelegd. En op een presenteerblaadje liggen die leuke singles ook meestal niet.
En toch kunnen juist singles soms verzanden in luiheid. ‘Ach, ik kom hem/ haar heus niet vanavond bij die verjaardag of op dat feestje tegen’. Om vervolgens op de bank te blijven liggen. En nee, dáár en dan kom je hem/ haar inderdaad zéker niet tegen.

Singles-sleur: ‘Nee, morgen kan ik niet. Dan moet ik Grey’s Anatomy kijken’
Sleur: de grootste vijand van relaties, maar nét zo goed van singles! Ook zij zijn gewoontedieren en hechten aan hun eigen routines in huis, hun luie tv-avondjes en hun slaperige zondagen.
Zo kunnen singles zich makkelijk ‘opsluiten’ en met allerlei bezorgdiensten en online filmopties hoef je tegenwoordig niets meer te missen. Ook aan deze gewoonten raak je gewend en kunnen er voor zorgen dat een single denkt ‘no way dat iemand mijn zelf ingerichte lekkere leventje komt verstoren’.

De enige oplossing: stap uit je comfort zone en doe het een keer anders dan in je eigen wereldje. Verbreed je horizon en open je voor de rest van de wereld, buiten jouw eigen bubbel.