How to be sexy this summer? Zó doe je dat!
De zomer staat nu écht voor de deur en dat levert bij veel vrouwen al maanden stress op. Maak je niet dik, maar jezelf uithongeren tot maatje XXS en 4 uur per dag trainen voor een ‘perfect’ figuur is ook weer niet nodig om verleidelijk te zijn. Hier 5 tips om ook zonder deze strenge maatregelen te stralen deze zomer.

Zorg voor een gezonde ‘tan’
Wil jij als een ware tropische verrassing voor de dag komen, maar heeft jouw huid meer de neiging om jou tot kreeft te transformeren? Ga voor een grondige en gezondere aanpak! Laat je informeren over voedingssupplementen en zogeheten zoncapsules. Doe je dit 15 dagen voor en na een weekje echte zon, dan kleur je makkelijker, mooier en gezonder. Je ziet er goed uit en dat zie je niet alleen, dat voel je ook! Maar let op: wel blijven smeren met een goede factor als je in de zon bent, want het beschermt je huid niet tegen schadelijke straling.

Lekker in je nieuwe vel
Dan: stap twee voor een stralende, bruine huid. Verwen en verzorg je huid door goed te scrubben of te peelen. Doe dit van tevoren en gedurende de hele zomer. Oud vel verdwijnt en nieuw vel laat haar stralende nieuwe huidskleur zien! En als je lekker bruin bent, blijft ook dat mooie kleurtje mooier en glanzender als je het tussendoor verzorgt. Een beetje extra aandacht maakt je al snel mooier, stralender en dus extra sexy. Dit geldt overigens ook voor heren.

Je haar danst en glanst
Glanzende, zachte lokken zijn superverleidelijk. En als de zon erop schijnt en de stralen weerkaatsen op je manen, dan scoor je meteen pluspunten! Een glossy effect is überzomers. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Met verzorgende oliën en serums. Je hebt maar een drupje nodig om de hele lengte en met name de punten te laten shinen. Nooit teveel gebruiken, want daar wordt het vettig van.
Voor mannen geldt dat too much echt too much is: een pot gel is niet sexy. Het idee willen geven dat je net de zee uit komt stappen gelooft toch niemand, dus laat maar zitten. En als je date of vriendin met haar handen door je haar zou willen gaan, dan is dat zonder die pot gel erin tenminste ook echt mogelijk.

Je poezelige voeten
Daar komen ze: witte pootjes met te lange nagels of afgebladderde lak komen voorzichtig uit de sokken tevoorschijn. Werk aan de winkel voor ze in mooie slippertjes of peep-toes naar buiten mogen. Ook voor mannen geldt dit: niemand wil schimmelnagels zien of eelt van een centimeter dik voelen.  
Voor zowel man als vrouw geldt dat je eigenlijk wel naar de pedicure móet of je moet het zelf kunnen. De harde huid verwijderen en nagels schoonmaken en vijlen is goed zelf te doen. Elke dag voetencrème aanbrengen is ook zo gebeurd. Gelakte teennagels? Zorg dan dit er verzorgd uit ziet. Ze zeggen ook wel eens dat een niet gelakte nagel beter is dan eentje met alleen nog wat restjes lak. Niet sjiek.

Tril je slank à la Betty Boop  
Het is nu een beetje te laat (en te ongezond!) om een drastisch dieet te beginnen. Je kunt wel nog aan de slag met een PowerPlate, een trilplaat waarmee je door trillingen snel wat strakker kunt worden doordat je snel wat spieren verstevigt. Een paar sessies per week van bijvoorbeeld 10 minuten kunnen al snel helpen de iets te golvende plekken iets gladder te krijgen.. ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ hoeft niet altijd waar te zijn..