Verbeter je profiel6 minuten

Leuke nicknames voor je profiel: dit zijn de voor- en nadelen

Leuke nicknames voor je profiel: dit zijn de voor- en nadelen

Een online nickname, of bijnaam, staat ook wel bekend als gebruikersnaam. Leuke nicknames zijn soms grappig en opvallend maar er zitten ook nadelen aan het kiezen voor nickname in plaats van je eigen voornaam. In dit artikel ontdek je wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

De voordelen van een leuke nickname voor je datingprofiel

Vaak denk je bij het aanmaken van een datingprofiel niet diep na over het kiezen van je gebruikersnaam. Daardoor verzin je er snel eentje, of gebruik je gelijk je eigen voornaam. Het nadeel van het invullen van je eigen voornaam, is dat deze naam vaker voorkomt en dat iemand deze naam al gebruikt als gebruikersnaam. Heet je bijvoorbeeld Jessica of Bart, dan is de kans groot dat deze gebruikersnaam al in gebruik is. Om je te onderscheiden kun je dan een cijfer achter je naam zetten, zoals Jessica24. Maar je wilt eigenlijk niet de zoveelste Jessica zijn, je bent uniek. Dat mag je naam natuurlijk ook uitstralen.

Op een datingsite ziet de ander eerst je nickname. Je kunt je hier dus al je voordeel mee doen, door deze naam te laten opvallen. Bijvoorbeeld door in je nickname al iets meer over jezelf te onthullen. Met een aansprekende gebruikersnaam zorg je ervoor dat een ander sneller geïnteresseerd raakt en je profiel wilt bekijken. Ook valt je naam op wanneer je een privéberichtje naar iemand stuurt. Je naam springt eruit in zijn of haar inbox, waardoor de ander nieuwsgierig wordt naar wat je hebt gestuurd.

Een ander voordeel van leuke nicknames, is dat je hiermee de vindbaarheid van jezelf vergroot en je zorgt voor je privacy. Jij bepaalt wie leuk genoeg is om je echte naam te horen. Je blijft dus nog een klein beetje anoniem, voordat je onthult wat je echte naam is. Heb je lang genoeg met elkaar contact en wil je de volgende stap maken, dan vertel je diegene je naam.

De nadelen van leuke nicknames op een datingsite

Het gebruiken van leuke nicknamen op datingsites heeft ook z’n nadelen. Zo is het niet altijd eenvoudig om op een leuke gebruikersnaam te komen. Je moet je creativiteit laten stromen. Het moet ook weer niet te creatief zijn, waardoor je de plank volledig misslaat doordat de naam te vergezocht of flauw is.

Het tweede risico van een bijzondere gebruikersnaam, is dat het voor de ander minder snel duidelijk is met wie hij of zij contact heeft. Het kan nep overkomen op de ander. En dat wil je voorkomen, je zoekt immers naar een serieuze relatie. Dus te jolig overkomen, waardoor het lijkt alsof je niet serieus bent, is ook weer niet goed.

Er is een schemergebied, je wilt een leuke gebruikersnaam die goed te begrijpen is voor de ander en niet iets suggereert wat je niet bent of wilt. Daarom kan het kiezen van een leuke nickname voor sommige tot stress leiden. Gelukkig kun je altijd op zoek gaan naar inspiratie. Hieronder krijg je hulp met het creëren van een leuke gebruikersnaam.

Hoe creëer je een leuke nickname voor op je profiel?

Het is verleidelijk om snel, binnen enkele seconden, al je gebruikersnaam in te vullen tijdens het creëren van een profiel op Lexa. Dat is zonde, want zoals je al hebt kunnen lezen, is je gebruikersnaam het visitekaartje van je profiel. Zolang de ander je nog niet kent, kent hij of zij je alleen onder deze naam. Denk goed na, voordat je de komende tijd bekend staat als AJAX1988.

Om inspiratie op te doen voor een gebruikersnaam, is het slim om eerst leuke nicknames van anderen te bekijken. Welke gebruikersnamen spreken jou aan en welke niet? En waarom dan wel of niet? Zo kan het zijn dat de naam Chris44 je doet denken aan de nummering van koeien, zoals Bertha33.

Om iets origineels te verzinnen, is het ook verstandig om alvast na te denken over je hobby’s of passies. Ben je gek op wandelen en doe je dit al jaren? Dan kun je bijvoorbeeld JessicaWalksManyMiles invullen als gebruikersnaam. Zorg wel dat deze hobby of passie iets is waar je al jaren gek op bent en blijft. Je wilt niet iets kiezen waar je over een paar maanden wellicht al geen interesse meer in hebt. Als andere leuke singles een gesprek willen aanknopen over je gebruikersnaam, wil je niet hoeven uitleggen dat je die hobby allang niet meer uitoefent.

Leuke nicknames die echt success boeken, zijn gebruikersnamen die de interesse wekken van de ander. Je wilt dat de ander nieuwsgierig is naar wie er zich achter deze naam bevindt. Door een pakkende gebruikersnaam vergroot je de kansen dus op leuke, gezellige gesprekken via de chat en eventueel in het echte leven, door een gebruikersnaam te kiezen waar iemand nieuwsgierig van wordt.

Voor vrouwen geldt vaak dat namen die schoonheid of vrouwelijkheid uitstralen, het beste werken. Voor mannen geldt dat de naam bij je moet passen en het aantrekkelijkheid uitstraalt. Schrik vrouwen niet af door een seksueel getinte nickname te kiezen. Kies liever iets waar je je passie of hobby mee uitstraalt. Pas alleen op dat dit niet te kinderachtig of patserig overkomt. Je wilt liever niet een naam als Voetballer22 of RicherThanYourEx als naam gebruiken, want dat heb je grote kans dat er weinig vrouwen je een bericht sturen. Dit soort namen klinken namelijk niet echt serieus.

Wat erg opvalt, is een naam op basis van een rijm of alliteraties. Hierdoor onthouden anderen makkelijker je naam. De naam valt ook op, tussen al die honderden standaard namen. Denk aan SuzetteBrunette, LieveLisa, DanielDanst of PattyParty.

Voorbeelden van leuke nicknames voor je datingprofiel

Vind je het na het krijgen van al deze tips het nog steeds ontzettend lastig om een leuke gebruikersnaam te kiezen? Laat je dan inspireren door quotes uit je lievelingsfilm of bekijk de onderstaande leuke nicknames:

 • MickeyBlueEyes
 • AnneUitAmsterdam
 • StairwayToHarry
 • RikSurft
 • RailrunnerRichard
 • BabetteUitBrabant
 • GitaristGerard
 • E.D.PhoneHome
 • CarpeDiemCarmen
 • YouHadMeAtHelloJerry
 • TheDevilWearsHelma
 • YippieJaJaYippieYippieJane

Onthoud vooral dat leuke nicknames iets weg mogen geven van iets wat je leuk vindt of iets wat jou speciaal maakt. Kies liever niet voor je voor- en achternaam als gebruikersnaam. Dit brengt je privacy in gevaar en je achternaam is ook niet direct relevant voor een leuk gesprek met een andere single. Maar leef je vooral uit en wees creatief.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven