Verbeter je profiel4 minuten

Verbeter je profiel op datingsites

Laura, 22/03/2019
Verbeter je profiel op datingsites

Hoe trek ik de aandacht op een datingsite?
Je hebt een profiel aangemaakt op een datingsite in de hoop op een date of misschien wel een relatie voor het leven. Maar na een week zijn er nog nauwelijks mensen geweest die interesse in je hebben getoond of je een mailtje of chat hebben gestuurd. De alarmbellen mogen gaan rinkelen nu. Niet dat er iets mis is met jou, maar wel met je profiel. Pak je profiel erbij en doe de check-up hieronder.

Hoe zit het met je nickname (username)?
Wat is de naam van je profiel? Onderschat de impact daarvan niet! Het is het eerste wat iemand van je ziet en kan interessant of grappig zijn en ervoor zorgen dat je benieuwd wordt naar die persoon. Maar het kan ook het tegenovergestelde effect hebben. Iemand die zichzelf ‘loser123’ noemt of ‘misterloverlover’ wekt een bepaalde indruk, ondanks dat het misschien als grapje is bedoeld.
Onze tips: vermijd nicknames die een soort computertaal of wachtwoord lijken door een combinatie van cijfers, letters, kapitalen, streepjes en leestekens die niets betekenen (en niet te onthouden zijn). FrEd_Amsterdam_295 of  choOoocolaAaaatje_912 bijvoorbeeld. Niet doen.
Doe eens gek en denk buiten de gebaande paden. Zoek een naam die opvalt, bijvoorbeeld door een woordspeling of grapje te gebruiken (bijvoorbeeld ‘meisje_met_een_lijstje’) of die iets over jou, je leven of je interesses zeggen (bijvoorbeeld ‘IloveHarryPotter’) of die ervoor zorgt dat anderen nieuwsgierig worden naar de betekenis (zoals ‘aboriginal guy’). Doe anders dan anders en maak er iets van!

Verander je foto
Bij het bladeren door de profielen, kiezen veel mensen voor de optie ‘zoeken op foto’. Als je foto leuk is, is de kans dat ze verder kijken naar je profiel heel groot. Hoogstwaarschijnlijk is er dus iets mis met je foto. Maar daar is iets aan te doen!
Laat je chagrijnige, saaie, suffe foto vooral in de doos op zolder liggen. Net als die foto’s waarop je net een bewoner van de Bijlmer bajes of rehab bent. Leuk voor ‘later’. Geposeerd en ordinair is het ook niet en hand in hand met je ex (al dan niet er vanaf geknipt) dus ook niet. Een foto van iemand anders, puur om indruk te maken, is ook geen goed plan.
Wat wel? Blije, spontane foto’s van jou, bijvoorbeeld op vakantie. Een simpele, échte foto die goed laat zien hoe jij er uit ziet, wie je bent en wat je leuk vindt om te doen. Een mooie en liefst pure glimlach werkt het best!

Controleer alle andere delen van je profiel
Te langdradige profieltekst of juist te weinig of zelfs helemaal geen tekst. Te heftige informatie of juist te standaard. Heb je een goede foto, dan kan vervolgens de profieltekst nog afschrikken en mensen wegjagen.
Houd de teksten op je profiel een beetje beknopt en probeer origineel en grappig te zijn. Verhalen van twee A4-tjes, ‘ik houd van tv kijken en op de bank zitten’-teksten en klaagliederen zijn ook not done. Het doel is in korte tijd iemands interesse te grijpen. Snel, want voor je het weet gaat hij of zij weer verder kijken als jouw tekst niet leuk genoeg is. Houd het kort en concreet. Zeg bijvoorbeeld niet dat je van films houdt, maar zeg dan welke films je leuk vindt, welke acteurs en misschien wel welke regisseur. Wees positief en vertel de leuke dingen die over jou te vertellen zijn. Dat je het single zijn zat bent, nu eindelijk wel eens samen van het leven wilt genieten, dat je best wel eenzaam bent of bang bent weer pijn aangedaan te worden; dat zijn geen dingen om te benadrukken. Behalve als je iedereen weg wilt jagen. Originaliteit scoort altijd. Twijfel dan ook niet om een beetje eigenzinnig te doen. Als iemand om je moet lachen, heb je hem of haar al half in the pocket!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven