Verbeter je profiel4 minuten

Opvallen op datingsites: zó doe je het!

Opvallen op datingsites: zó doe je het!

Hoe zorg je dat JIJ opvalt op datingsites? 7 tips!
Om in de realiteit daadwerkelijk op te vallen is best een flinke opgave. Online is dat niet anders, maar misschien dat het daar wel nóg belangrijker is om je te onderscheiden. Hoe? Wij helpen je verder!

Pimp je profiel!
Op online ontmoetingsplekken is het hebben van een goed, leuk en nieuwsgierig makend profiel van groot belang. Je grootste troef om jouw profiel te laten verschillen van al die anderen is humor. Een beetje zelfspot om je zwakke punten aan te tonen is charming. En door je schrijfstijl en wat je vertelt kun je een tipje van de sluier om jouw persoonlijkheid oplichten. Is beschuitfluiten je favoriete bezigheid of ben je bang voor lieveheersbeestjes? Zet het op je profiel: het maakt jou die enige, echte, originele jou.

Picture perfect
Op dat leuke profiel mag de kers op de slagroom natuurlijk niet ontbreken: de perfecte profielfoto. Dit is namelijk het selectiecriterium van bijna iedereen op een datingsite: wil ik deze persoon beter leren kennen of kijk ik nog even verder? Belangrijk aandachtspunt dus. Laat je pasfoto in je rijbewijs zitten en probeer stoer geposeerde foto’s (die de echte ‘jij’ niet laten zien) achterwege te laten. Lachende gezichten doen het bij iedereen goed en foto’s waar je zichtbaar lol op hebt, maken een ander snel enthousiast. Te sexy zal goed werken voor het aantal reacties, maar wellicht dat de kwaliteit van de contacten anders is dan waar je naar op zoek bent. Overigens geldt dit ook voor mannen: met shirt aan hebben vrouwen meer te raden. Veel spannender!

Scoren met video
De optie om een video te uploaden bestaat al bij veel datingsites, maar er zijn nog niet heel veel mensen die er gebruik van maken. Dit is dus bij uitstek een tool waarmee jij je profiel boven de rest uit kunt laten steken! Bereid je tekst voor, maak een grapje en maak er geen saai, lang verhaal van. Schiet een kort filmpje en laat zien hoe leuk je bent! Klaagliederen en mensen waar de eenzaamheid vanaf druipt, worden over het algemeen niet leuk gevonden. Lukt het je niet een oprecht positieve video te maken, dan kun je het misschien beter bij een foto houden.

Wie ben ik?
Vertel wie je bent, wat je belangrijk vindt in het leven en waar je gek op bent. Of waar je niets mee hebt. Kijk alleen uit dat je niet teveel in negatieve uitingen belandt. Wat je verwacht van een date is ook niet onbelangrijk. Probeer jezelf niet te veel op de borst te kloppen: of je ‘sensueel’ of ‘ontzettend mooi’ bent, is aan de ander om te bepalen.

Het eerste contact = de eerste indruk!
Heel belangrijk: de manier waarop je het eerste contact legt. Als je hoopt op een reactie of een chatgesprek langer dan een paar minuten, dan zal je je berichten ook moeten laten opvallen tussen alle ‘Hoi schoonheid’tjes en ‘Hee, hoe gaat ‘ie?’-tjes. Zoek iets wat je leuk vindt in het profiel van de ander en haak daar op in met een originele openingszin. Probeer de ander te verbazen of prikkelen: “Het is bizar hoeveel je op die actrice lijkt… Hoe heet ze ook al weer?” of “Warme chocolademelk over een uurtje?”. In de kroeg brengt “Zeg, ken ik jou niet ergens van?’ je ook nergens meer tegenwoordig.

Maak het persoonlijk
Van kant-en-klare zinnetjes die duidelijk zijn gekopieerd en geplakt (en dus naar meerdere mensen zijn gestuurd) krijgt niemand een snellere bloedsomloop. Maak het persoonlijk, zorg dat de ander zich speciaal voelt en je reactiekans is direct verdubbeld (als het niet meer is). Verdiep je in het profiel en vraag door op die onderwerpen. Wintersportfan gevonden? Vraag hem/ haar of er dit jaar nog plannen zijn. Check of het een skieër of snowboarder is en wat zijn/ haar lievelingsskigebied is. Het gesprek is voor geopend!

Varieer!
Probeer ook buiten de piekuren (van 20.00 tot 24.00u) online te gaan kijken. Je zult zien dat er minder mensen online zijn, waardoor je sowieso sneller opvalt. Daarnaast zal je ’s ochtends of ’s middags  andere mensen treffen, waardoor je kans op nieuwe ontmoetingen vergroot.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven