Uit elkaar gaan4 minuten

Wil jij je ex terug? Handige tips!

Wil jij je ex terug? Handige tips!

Hoe krijg je je ex terug?
Bij het verbreken van een relatie betekent het einde niet altijd dat het ook echt meteen ophoudt allemaal. Velen twijfelen achteraf toch of ze er goed aan hebben gedaan, maar soms kom je er zelfs achter dat je echt spijt hebt en hem of haar terug wilt hebben. Dit vergt wel de juiste aanpak, want een beetje aanklooien kan niet het gewenste effect hebben. Hier onze tips:

Vooraf
Tussen twee pakken Kleenex en drie flessen wodka in begint het.. Een klein gevoel borrelt op en groeit uit tot een obsessie van jewelste: je wilt je ex terug. En als hij of zij al eerder gek op je is geweest, dan kan dat toch heus wel terug komen? Soms is er teveel gebeurd. In zo’n geval is het slim om eerst voldoende tijd te nemen om te kijken of het wel zo’n goed idee is om hem of haar weer op te zoeken. En.. wat was ook alweer de reden om ermee te stoppen en waarom wil je hem/ haar eigenlijk terug? Is het niet per ongeluk een kwestie van een gekwetst ego of mis je aandacht of gewoon iemand om je heen?
Heeft de ander ervoor gekozen niet met jou verder te willen, dan was daar vast een erg goede reden voor. De gevoelens waren weg of onvoldoende. Toekomstplannen lagen te ver uit elkaar of misschien had je zelfs in het nu niet dezelfde wensen en verlangens. Misschien ben je verlaten voor een ander, maar dan nog kan het zijn dat er tussen jullie al dingen mis waren.

Goede én slechte ideeën..
Intimidatie: nachtelijke telefoontjes en sms-berichten vol verdriet en tranen. Het voelt misschien alsof je er goed aan doet, maar ze hebben vaak het tegenovergestelde effect. Kijk er mee uit en overdrijf niet.
 
Emotionele chantage: dit heeft er waarschijnlijk nooit voor gezorgd dat iemand terug kwam de ander of het moet uit medelijden zijn geweest Maar bovenal doe je er iemand onbedoeld en onnodig pijn mee en maak je het allemaal alleen maar erger. Praat liever open en eerlijk met elkaar.
Jaloezie opwekken: een ander regelen die graag doorvertelt dat je met iemand anders contact hebt. Of nog erger: in scène zetten en zorgen dat hij/ zij je met die ander ziet. Erg kinderachtig en sneu. Naast dat het doorzichtig en hysterisch is, is het ook voor ‘die ander’ niet erg eerlijk.
Seks: na een sloot alcohol (bedoeld en met voorbedachten rade) samen tussen de lakens belanden in de hoop hem/ haar terug te krijgen is geen slimme gedachte. In het beste geval denkt hij/ zij ‘shit, wat heb ik gedaan?’ om vervolgens heel hard weg te rennen en nooit meer terug te keren. In het slechtste geval ben je een tijdelijk ‘zoethoudertje’ tot er een nieuwe liefde komt..
Overdrijven: in sommige films lijkt het wel te werken, maar iemand elke dag bloemen bezorgen, huwelijksaanzoeken via een vliegtuigje en een sms-bom zijn in real life niet echt de juiste manieren. Een aanklacht omdat je een stalker bent is een logischer reactie.

Wat je wél kunt proberen!
Geef je ex tijd en ruimte: blijf uit de buurt en laat hem/ haar met rust. Bel niet, ga niet langs, hoe moeilijk dat ook is. Als jullie ver uit elkaars buurt zijn, kunnen jullie beide voelen hoe het is om apart te leven en voelen hoeveel hij/ zij jou ook mist (en dan maar hopen dat dat het geval is).
Blijf eerlijk tegen jezelf: Als hij /zij je opbelt om te vragen hoe het gaat, kan betekenen dat er een kans is. Maar begin niet direct te juichen van geluk, want zeker als je een lange tijd met iemand bent geweest, kan het ook gewoon interesse zijn.
Oost-Indisch hopen: Als je ex een foto op Facebook plaatst van toen jullie nog samen waren, dat het niet betekent dat hij jullie nog altijd als setje ziet of wil terug zien. Dat je dat wel hoopt is te begrijpen, maar blijf bij de waarheid.
Vertel de waarheid: Kom je erachter dat je spijt hebt van dingen die je gedaan of gezegd hebt? Besef je nu pas wat jouw fouten zijn geweest of heb je toch niet voldoende gedaan om jullie relatie te redden? Vertel het hem/ haar nu. Wie weet krijg je een tweede kans.   
Doe je oogkleppen af: ok, je wilt hem/ haar. Maar hem of haar dwingen om bij je terug te komen gaat niet. Je hele leven blijven wachten is ook geen optie. Blijf ook om je heen kijken, want terwijl jij wacht op je ex, gaat jouw leven gewoon door en mis je straks die ander die ergens op je staat te wachten!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven