Ruim 3 jaar geleden leerde ze elkaar kennen. Els: “Mijn toenmalige vriend had een garage en Ruud kwam vaak langs, eerst als klant maar langzaam ontstond er een vriendschap.”

Vriendschap
Van romantiek was toen absoluut geen sprake. “Ik vond hem leuk, lief, aardig maar ik was had een vriend en dus kwam het niet bij me op dat er meer kon zijn dan onze vriendschap. “Ik vond Els eigenlijk al vanaf het begin heel aantrekkelijk,” bekent Ruud. “Maar ja we waren beiden bezet, dus dan doe je niets.”

Lexa.nl
Toen Els haar relatie op de klippen liep verwaterde het contact tussen Ruud en Els. Begin 2009 schreef Els zich in op Lexa.nl. “Ik ging een paar keer op date en werd zelfs verliefd. Helaas rende deze man weg toen het serieus werd. Toen heb ik me wel een tijdje gedeisd gehouden. Maar natuurlijk las ik de mailtjes van de mannen wel. Dat was immers goed voor mijn ego!”lacht Els.

Die ken ik!
Zodoende stuitte ze op het mailtje van Ruud. Ondertussen was zijn relatie ook gestrand. “Die ken ik! Dacht ik meteen toen ik zijn foto zag”, vertelt Els. “Gelukkig maar, want het mailtje was zo saai, dat ik anders nooit had gereageerd. Hij had gewoon een standaardtekstje gemaild. Blijkbaar had hij me niet herkend”. Ruud: “Ik had haar inderdaad absoluut niet herkend. Ze had nu blond in plaats van donker haar. Ik dacht dat ik gewoon een lekker ding mailde die ook nog bij mij in de buurt woonde! Ik was dan ook heel verbaasd toen ik haar mailtje kreeg. Maar mijn hart begon meteen te bonken. Ik werd zo zenuwachtig en voelde me net een puber.”

Vertrouwd
Ze wisselden telefoonnummers uit en zaten meteen vier uur aan de telefoon. “Het voelde gelijk heel vertrouwd” herinnert Els zich. “Maar toen ik zijn stem hoorde, begon het toch wel een beetje te kriebelen”. Een week later spraken ze af.”Ja na die eerste avond was het bekeken”, lacht Ruud. “Ik ben eigenlijk niet meer weggegaan”. In 2009 hebben ze samen een huis gekocht.

Omgeving
Hun omgeving reageerde enthousiast. “Vaak zijn mensen wel een beetje lacherig als je vertelt hoe je elkaar ontmoet hebt,” erkent Els. “Maar vaak blijkt dan dat zij elkaar op dezelfde manier ontmoet hebben. Online daten is nu eenmaal een uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen, zelfs voor vriendschappen.” Ruud: “Toen ik online aan het daten was via Lexa.nl, kreeg ik wel eens reacties van vrienden die zeiden: “Wat moet je daar nou? Dat is toch niets! Maar nu zien ze wel dat het ook heel positief kan uitpakken.”