Tips2 minuten

Single tijdens de feestdagen

Laura, 22/03/2019
Single tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen, en dan vooral tijdens kerst, worden veel singles zich extra bewust van hun single bestaan. Dat is ook niet zo vreemd. Kerst behoort tot één van de meest sfeervolle feesten van het jaar vol liefde en warmte. Op tv worden continue romantische kerstfilms uitgezonden en kerstliedjes domineren de radio. Alle reclamecampagnes staan in het teken van de feestdagen en de liefde. Het lijkt wel of je zielig en eenzaam bent als je kerst zonder partner moet vieren. Maar is dat wel zo?  
Eigenlijk heeft single zijn tijdens de maand december alleen maar voordelen! Want laten we eerlijk zijn, alle kerststress gaat toch een beetje aan je voorbij. Overal om je heen zie je gezinnen die gehaast de boodschappen inslaan. Stelletjes die ruzie maken tijdens het optuigen van de kerstboom. Daar heb jij geen last van! Als single kun je lekker doen (en laten!) waar je zelf zin in hebt. Niemand die iets van je verwacht. Voor kerstdiners wordt je uitgenodigd, want jij bent single. Schuif dus aan bij je ouders/zus/vrienden en laat je lekker in de watten leggen. Je hebt het verdiend.

Hoe overleef je de feestdagen als single?
– Feest vieren met je eigen familie is niet altijd even flitsend, maar je weet tenminste wel wat je te wachten staat. Je zit niet opgescheept met een schoonmoeder die zich overal mee wil bemoeien of een schoonvader die een hekel aan je heeft.
– Zit je niet vast aan een verplicht familiebezoek? Ga een paar dagen ertussenuit met een stel vrienden! Sportief doen tijdens een weekend snowboarden of uitgaan en de stad bekijken tijdens een leuke citytrip. Wie weet hou je er nog een leuke vakantieliefde aan over…
– Organiseer een gigantisch eindejaarsfeest. Haal hapjes, drankjes en vuurwerk in huis en knal samen met al je vrienden het nieuwe jaar in!
– Pak je het liever wat rustiger aan? Organiseer dan een diner in een restaurant of bij jou thuis. Nodig je beste vrienden uit, eet, lach en praat tot in de late uurtjes en geniet!
– Wil je graag nieuwe mensen leren kennen? Nederland telt op dit moment 2,3 miljoen singles. Een makkelijke manier om veel mensen te leren kennen is via een  datingsite. Bijvoorbeeld de datingsite lexa.nl, daar kun je zelfs chatten met de webcam aan.  Schrijf je vandaag nog in en wie weet heb jij met kerst een leuke date!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven