Jullie gaan way back. De eerste flirt was met hem, de eerste zoen ook. Hij/ zij was jouw eerste liefde en opeens, jaren later, komt hij/ zij per ongeluk weer opnieuw je leven binnen. Wat gebeurt er in de toekomst, als je verleden en het ‘nu’ elkaar weer tegen komen?

Iets van deze tijd
Lang leve internet en met name social media, want we kunnen oude liefdes veel makkelijker terug vinden. Beetje zoeken, klikken en daar kijkt hij/ zij vrolijk de camera in. Misschien 1, misschien 5, maar misschien ook wel 10 of 20 jaar na jullie laatste zoen of ontmoeting..
Iets in jou wil weten hoe het met die ooit zo speciale persoon is, wat er van hem/ haar geworden is. Is hij misschien wel getrouwd, woont zij nog steeds in jullie oude woonplaats, wat voor werk doet hij nu? En door te connecten via Facebook of andere sociale samensmeltplekken kun je het hem vragen en spring je zo jaren terug in de tijd.
Zijn/ haar nieuwe leven kun je makkelijk volgen door de comments van vrienden en op de foto’s van de afgelopen vakantie zie je vanzelf of er inmiddels een gezin is of dat zij vooral met vriendinnen de bloemen buiten zet. Je krijgt zin om af te spreken, gewoon om eens bij te kletsen. Doordat je nu zo dichtbij bent en al even onder de tip van de sluier hebt kunnen gluren, is de verleiding lastig te weerstaan. Maar waarom wil je dat eigenlijk, het verleden terugroepen? En wat kun je verwachten van deze reünie?

‘What if….?’
Naast de gewone nieuwsgierigheid is er ook een onvermijdelijk vlaagje nostalgie dat je ertoe verleidt. De ‘what if’-vraag steekt toch stiekem z’n kop om een hoekje.. “Stel je voor dat je bij elkaar was gebleven, wat was er dan nu van ons geworden?”. Of “Stel je voor dat we elkaar nu voor het eerst zouden ontmoeten…”
Sommigen gaan zichzelf verwijten dat ze destijds niet genoeg hebben gedaan om hun eerste liefde te redden.. Om weerstand te bieden aan familiedruk of ander gedoe, of misschien wel een lange afstand. Liefdes die voorbij zijn gegaan en die een licht wrange smaak achterlaten na afloop en die gewoon weer opspeelt als je aan die eerste liefde denkt. Of je nou wilt of  niet, de eerste liefde zal altijd speciaal blijven. Een onvergetelijke en nergens mee te vergelijken ervaring, die veel invloed heeft op liefdeservaringen die erna zullen volgen. Dat je dus contact op wilt nemen met die eerste liefde is totaal niet gek. Dat je er bijzondere gevoelens en gedachten bij krijgt is ook niet vreemd.

De eeuwige jeugd
Als je je eerste liefde terugvindt en daar aan denkt, vergeet je spontaan dat er zoveel jaar tussen heeft gezeten en je voelt je zo weer een jaar of 15, 16. Zo’n reünie voelt als een emotionele ‘facelift’: de herinnering daaraan laat je je meteen jaren jonger voelen!
Als je elkaar gaat ontmoeten na al die tijd, zijn er vaak 2 scenario’s mogelijk. Setjes die elkaar terugvinden en ontdekken dat ze nooit uit elkaar hadden moeten gaan, krijgen een tweede kans om hun love story verder voort te zetten. In de voorbije jaren zijn beide volwassen en als dan blijkt dat je elkaar eigenlijk altijd bent blijven missen, dan is dit wel het mooiste happy end dat er is!
Scenario twee is dat je er gewoon een lekkere boost van krijgt. Want ook al ben je verder heel gelukkig met je eigen leven en misschien wel stapelgek op een nieuwe liefde, dan nog zal het weerzien van deze man of vrouw gevoelens doen opbloeien waar je een glow van krijgt. En dat is natuurlijk altijd lekker!