Datingtips zijn eigenlijk nooit zo welkom als voor de allereerste date. Na een tijdje online contact heb je eindelijk een eerste afspraakje gepland met de potentiële vrouw van je dromen. Al enige tijd heb je tijd geïnvesteerd in het cool en aantrekkelijk overkomen, maar nu de eerste fysieke ontmoeting plaats moet gaan vinden krijg je toch wel een beetje last van koudwatervrees. Die eerste date is natuurlijk leuk, maar er hangt nogal wat vanaf. Met onze datingtips voor mannen kan je jezelf over de terughoudendheid heen zetten.

Laten we beginnen bij het begin: wat is nu precies het doel van zo een eerste date? Deze is, om een lang verhaal kort te maken, vooral bedoeld om een spetterende eerste indruk achter te laten. Lijkt simpel, maar dit blijkt vaak niet het geval. Dit heeft meestal met de eigen mindset te maken, want tijdens de missie om zo goed mogelijk over te komen, vergeten we wat nu precies een goede indruk achterlaat.

Inzicht voor tijdens het daten

Vrouwen zijn hierin een ander publiek dan mannen. Idealiter is het natuurlijk fijn als je een date treft die ‘one of the guys’ is, maar zelfs dan zal je zien dat vrouwen naar heel andere dingen kijken dan jij als man zal doen. Dit is vanzelfsprekend niet dramatisch, maar het vergt een klein beetje inzicht. Met onze datingtips voor mannen ben je al aardig op weg naar een spetterend eerste afspraakje. Misschien zelfs een met nog meerdere dates als resultaat. Succes!

Datingtips voor mannen

Een voordeel van de eerste date is dat je haar interesse al hebt. Dit is iets wat je direct als je voordeel kan gebruiken. Daten is niets anders dan tijd met elkaar doorbrengen. Iets wat jullie al veelvuldig hebben gedaan, maar dan online. Dit eerdere contact is de basis. Hier kan je tijdens een fysieke date op voortborduren. Maar waar moet je rekening mee houden als je in het echt met elkaar afspreekt? Hier zijn een paar simpele richtlijnen:

Datingtip 1: Het gesprek

Het is tijdens een eerste date onwijs belangrijk om het gesprek goed gaande te houden. Op deze manier kom je namelijk heel veel over elkaar te weten. Daarnaast is het een goede graadmeter of je in het echt net zo makkelijk kan praten als online. Let op: het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een uur in een kwartier praat over je voetbalmaatjes. Toon ook interesse in wat haar bezighoudt. Heeft zij wat meer moeite om qua communicatie op gang te komen? Stel dan actief (open) vragen waar ze ook inhoudelijk antwoord op kan geven. “Wat is je lievelingskleur,” is dus niet genoeg.

Datingtip 2: Kom op tijd!

Lijkt een logische tip, maar het zal je verbazen hoe cruciaal dit puntje is onder de datingtips voor mannen. Te laat komen laat geen al te beste indruk achter. Zeker niet als de dame in kwestie geruime tijd, in haar eentje, op je moet staan wachten. Probeer eventueel te laat komen door overmacht (files, vertraging OV, lekke fietsband) ook te voorkomen door ruim van tevoren van huis te gaan. Als je echt te vroeg bent kan je er altijd voor kiezen om alvast een comfortabel plekje te zoeken. Je kan eventueel alvast een drankje bestellen tegen de ergste zenuwen.

Datingtip 3: Wel of geen alcohol op de eerste date?

Over dat drankje gesproken: is alcohol drinken op een eerste date wel zo verstandig? Ons antwoord is ja, maar we moeten hier wel een bepaalde nuance aan toevoegen. Het kan namelijk echt geen kwaad om een paar drankjes te nemen. Dit haalt het scherpe randje van de zenuwen en zorgt ervoor dat je hoogstwaarschijnlijk wat makkelijker zal babbelen. Toch is het niet verstandig om te veel te drinken. Er is namelijk niets zo onaantrekkelijk als een half lallende date die naar bier stinkt en in een dronken bui het personeel probeert te versieren. Ken je grenzen. Zeker als je graag een tweede date wil.

Datingtip 4: Doe rustig aan

Na een paar mislukte eerste dates weet je het eindelijk zeker. Met deze vrouw zie je een vervolgdate wel zitten. Het liefst spreek je dit ter plekke af of kan deze eerste date je niet lang genoeg duren. In dit geval is het belangrijk om rustig aan te doen. Door direct over de tweede date te beginnen loop je namelijk het risico dat je haar afschrikt. Een kleine kanttekening: zo’n eerste afspraakje is nogal wat. Zij was waarschijnlijk ook onwijs zenuwachtig en jullie hebben beiden veel indrukken opgedaan. Door er even een nachtje over te slapen en alles te laten bezinken, hebben jullie beiden de kans om de positieve momenten op een juiste manier te verwerken.

Dat gezegd hebbende: het is dus ook niet de bedoeling dat je haar naar de eerste date direct stalkt met honderden appjes, berichten en telefoontjes. Geef aan dat je het leuk hebt gehad, je graag op een tweede date gaat en laat alles op zijn plek vallen.

Datingtip 5: Mag ik de rekening?

Ja, dit is nog zo een puntje waar je als man je hoofd over kan breken. Je wil tenslotte graag hoffelijk overkomen, maar wordt dit anno 2021 nog wel gewaardeerd? Laten we vooropstellen: als je de rekening van jullie date graag wil betalen dan kan je dit natuurlijk altijd proberen. Geeft je date in kwestie aan dat ze liever splitst? Accepteer dit dan ook. Je hebt het in ieder geval geprobeerd. Daar win je al bonuspunten mee.

Vind je ideale partner op Lexa

Ben je op zoek naar een serieuze relatie en een betekenisvolle eerste date? Schrijf jezelf dan vandaag nog in op Lexa. Hier vind je duizenden vrouwelijke singles die allemaal op zoek zijn naar hetzelfde als jij: iemand met wie je je leven kan delen. Dit werkt allemaal heel simpel. Je maakt een profiel, upload een leuke foto en vult de pagina aan met de nodige informatie over jezelf. Zie je een dame die je interesse wekt? Dan leg je het eerste contact door middel van een berichtje. Voordat je het weet ga jij ook op een eerste date. Succes!