Tips3 minuten

Eerste date bij een concert: goed of slecht idee?

Eerste date bij een concert: goed of slecht idee?

Een eerste date is altijd spannend: waar ga je heen, wat trek je aan en klikt het tussen jou en jouw date. Een drietal vragen die jouw eerste date zullen definiëren. Denk bijvoorbeeld aan naaldhakken aantrekken als je naar een kinderboerderij gaat, terwijl jouw date meer aandacht heeft voor de ezeltjes.. Maar wat trek je aan als jouw date jou verrast met een concertticket? Hoe stel je je op, hoe vind je de klik en nog belangrijker: wie treedt er op!? Een eerste date bij een concert: goed idee of slecht idee?

1. Leuk he, Bieber!

Het is natuurlijk redelijk essentieel om te weten welk album je van te voren uit je hoofd moet leren. Adele of Bieber, geen probleem, maar heeft jouw date hier net zoveel zin in? Ga op zoek naar een artiest die jullie allebei leuk vinden, anders is jouw date er snel vandoor vrees ik. Hello from the outside!

2. Wat zeg je?

Zijn jullie het eens over het programma van de avond? Dan wordt het tijd voor de volgende stap: de plek. Staan jullie naast de boxen, naast de bar, of lekker knus op de bovenste rij? Want uiteindelijk bepaal jij wat het belangrijkste is van de avond: genieten van de muziek, of van jouw date? Dan is de juiste plek noodzakelijk.

3. Duur

Concerttickets kosten nou eenmaal best wel veel geld. Maak hier dus goede afspraken over. Betaalt jouw date? Dan is het jouw taak om de hapjes en de drankjes te betalen. Betaal jij? Laten we er dan maar op hopen dat jouw date net zo genereus is! Of koop gewoon derde rang..

4. Playbacken

Bij een concert is het gebruikelijk dat het merendeel van het publiek hard staat mee te blèren. Waarschuwing: bij gebrek aan gouden stembanden, laat dit dan achterwege. Wanneer jouw date de tekst niet kent, ga dan niet in zijn/haar gezicht meezingen, maar playback lekker mee. Wees solidair!

5. afleiding

Laten we niet vergeten dat een eerste date best spannend kan zijn. In dit geval is een concert dus een uitstekend idee! Je hoeft niet telkens met elkaar te praten, je kunt ongegeneerd biertjes drinken en tegelijkertijd kun je genieten van de muziek; de perfecte afleiding dus! En als het niet klikt, dan kun je gewoon ergens anders gaan staan..

6. Romantisch

Klikt het wel? Dan kan een concert ook best wel romantisch zijn. Een melodramatische ballad kan ervoor zorgen dat jij en jouw date dichter bij elkaar komen en misschien wel die eerste zoen uitwisselen. Ouderwets slowen is ook een optie natuurlijk.

7. Je steelt de show

Het komt niet vaak voor dat men op een eerste date naar een concert gaat. Dat betekent dat jij (of jouw date) automatisch al de show steelt! Een origineel idee is een pré voor een eerste date, en in dit geval zet jij de date zeker in de spotlights!

Een concert op een eerste date? Goed idee!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven