Tips3 minuten

Wat doe ik aan op een eerste date?

Ilkka, 26/08/2019
Wat doe ik aan op een eerste date?

‘Ik heb niks om aan te trekken!’ denk ik paniekerig. Ik probeer mijn kast dicht te doen met een flinke duw, omdat deze anders onmogelijk sluit door alle jurkjes die er tussen blijven zitten. Nog maar een uur en dan moet ik klaar staan. Ik moet nog douchen, fohnen, opmaken, schoenen uitzoeken.. Weet je wat? Ik heb het helemaal gehad, IK GA WEL NAAKT.

Grote kans dat dit verschijnsel jou bekend voor komt. Een overvolle kast, maar niks om aan te trekken. Deze hysterie overvalt je meestal op momenten dat je het er echt even niet bij kan hebben: te laat voor een etentje, een sollicitatiegesprek of, het allerergste moment, een eerste date. Je wil ‘je beste zelf’ zijn, maar welke kleren passen bij deze gelegenheid? Een kledingcrisis stimuleert dit denkproces niet. Als je dit leest, is de tip ‘leg alles een dag van te voren klaar’ al te laat, dus bij deze een aantal tips om last-minute de juiste outfit uit de kast te trekken!

Tip #1: Trek iets aan waar jij je goed bij voelt

Als je indruk wil maken bij je eerste date, moet je jezelf zijn. Jezelf voordoen als iemand anders heeft geen zin, want uiteindelijk wil je dat deze persoon op jou valt omdat je bent zoals je bent. Jij verwacht van jouw date hetzelfde. Trek daarom iets aan waarin jij jezelf voelt, want hierdoor ben je zekerder van jezelf. Zelfverzekerdheid is precies wat iemand zo aantrekkelijk maakt.

Tip #2: Sexy, niet te sexy

Bij binnenkomst wil je dat alle mannen in het restaurant naar je kijken, zodat de date die op jou zit te wachten direct ziet dat hij concurrentie heeft! Om dit te bereiken moet jij sexyness uitstralen. Maar vergeet niet, er is een verschil tussen seks en sexy. Als jij een prachtige decolleté of mooie billen hebt, laat dit dan zien, maar op een elegante manier. Je hebt geen bloot outfit nodig om het hoofd van een man op hol te brengen!

Tip #3: Goede lichaamsverzorging

Zorg ervoor dat jij er deze avond goed verzorgd uitziet. Geschoren benen, nagellak, een lekker geurtje, dingen waar jij een man mee kan verleiden. Reken maar dat jij je dan ook sexy voelt! Het is misschien wel het belangrijkste punt waar jij op moet letten bij het klaarmaken voor een eerste date. Wellicht loopt deze date namelijk volledig uit de hand. You never know!

Tip #4: Draag niet teveel make-up

Eyelinertje hier, poedertje daar.. Het is heerlijk om jezelf mooi te maken, maar plamuur jezelf niet. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn in make-up gebruik. Maak jezelf mooi, maar maak jezelf niet iemand anders. Zorg ervoor dat jouw make-up past bij jouw uitstraling. Mannen willen graag ‘s avonds al zien naast wat voor type zij wakker worden.

Tip #5: Vraag iemand om hulp

De een kan beter een rokje hebben, de ander beter een broek. Jurkje, hoedje, lippenstift.. Uiteindelijk kunnen wij niet bepalen welke look bij jou past. Degene die dat wel kan is jouw beste vriendin. Geef haar een belletje en ze staat waarschijnlijk binnen no-time voor de deur om jou uit de brand te helpen. Misschien wijst zij een outfit aan waarvan jij het gevoel hebt dat je het al honderd keer hebt aangehad, maar vergeet niet, zelfs na honderd keer kan het je nog goed staan! Hé, en misschien kan ze jou nog wel wat wijze woorden meegeven voor jouw eerste date!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven