Een beetje muziek is altijd goed tijdens een date. Ook al is het zo gezellig, de stilte om jullie heen kan awkward momenten veroorzaken. Het probleem is alleen, welke muziek kies je? Je wil niet als een hopeloze romanticus overkomen, maar het is natuurlijk wel belangrijk om de juiste sfeer te creëren. Daarom helpen wij jou een handje met lekkere nummertjes die je mee kan nemen in je playlist om de avond zo succesvol mogelijk te maken!

John Mayer – Queen of California

De meeste nummers van John Mayer raken je recht in je hart, maar dit nummer is een goede warm-up voor een date. Garantie voor een goed humeur!

Glen Faria – Zij weet het

Glen Faria, voormalig lid van de rapgroep Flinke Namen, geeft je een hitje van eigen bodem. Rustig, maar niet te rustig. Romantisch, maar niet te romantisch. Perfect.

Ed Sheeran – Tenerife Sea

Oké, een romantisch nummertje dan. Je kan moeilijk een dating playlist maken en er 0 romantische nummers tussen zetten. Misschien past dit liedje op een gegeven moment wel helemaal bij de setting!

Michael Jackson – Man in The Mirror

Heeft niks met liefde te maken, maar Michael zou een plek moeten hebben in elke playlist. Een klassieker is nooit weg, je kan lekker meeblèren. Goed voor de bonding en dus goed voor een date.

Sam Smith – Leave your lover

Romantisch, dus wissel het maar goed af met een wat sneller nummer dat niet over liefde gaat. Er bestaat anders een kans dat je de verkeerde boodschap geeft, tenzij je deze boodschap graag wil afgeven. Dan is het een ander verhaal.

Angus & Julia Stone – Paper Aeroplane

Paper Aeroplane is het perfecte achtergrondmuziekje en daarom het perfecte datemuziekje. De muziek moet wel vooral achtergrond blijven en niet je hele date beheersen.

Bløf – Zaterdag

Zaterdag geeft je het ultieme weekendgevoel. Je vrij voelen zal zeker bevorderend zijn voor een date. En wie weet, misschien gaan jullie nog wel veel zaterdagen samen doorbrengen!

Hozier – Cherry Wine

Alleen jullie twee, Hozier en de gitaar. Een goed nummer voor een goed gesprek of juist om heerlijk bij weg te dromen…

Jason Mraz – I’m Yours

Ook al heb je het al duizenden keren gehoord, het blijft een fijn lied. Het is niet voor te stellen dat ook maar iemand dit lieve nummer vervelend vindt. Het is niet beladen, dus gegarandeerd een succes!

Adele – I’ll be waiting

Wie kan een date nou beter begeleiden dan Adele? Maar om nou direct voor ‘someone like you‘ te gaan is misschien wat overdreven… I’ll be waiting is daarom misschien een betere keuze.