Tips3 minuten

Help! Mijn eerste date is afgezegd!

Help! Mijn eerste date is afgezegd!

Help! Hij of zij heeft de eerste date afgezegd!
Jullie eerste date, waar je lang op gewacht en naar uitgekeken hebt! Eindelijk is het moment daar.. totdat hij/ zij lastminute belt of sms’t dat het niet door kan gaan. Waarom gebeurt dit en hoe reageer je erop?

Is het een smoes?
Een noodgeval op werk, een oma die op sterven ligt en autopech: shit happens. Dus voordat je meteen uit gaat van het ergste en dat hij of zij vast en zeker een ander heeft of toch niet zo into you is, zou je het verhaal ook eerst kunnen geloven.
Het kan natuurlijk een leugen zijn, maar als dit niet zo is, dan zou het jammer zijn als je hem of haar meteen zou wantrouwen. Slechte start!
Hoe reageer je hier het best op? Blijf rustig, begin vooral niet met verwijten te smijten of meteen uit te gaan leggen dat ‘je het heus wel in de gaten hebt’ en dat ‘je hem/ haar niet meer hoeft te zien’. Blijf dicht bij jezelf en blijf beleefd. Kan gebeuren, geeft niets en wens hem/ haar sterkte toe. En daarna…? Daarna is het afwachten en ontdekken of het wel of niet waar was.

Bel je wel of niet terug?
Al ben je heel begripvol geweest en heb je je van je beste kant laten zien, het is niet aan jou om nu een volgende afspraak voor te stellen. Hij of zij heeft afgezegd, dus het is aan hem/ haar om jou terug te bellen om een nieuwe date te maken.
Als de afzegger het beste met jou en jullie date voor heeft, dan zal hij/ zij snel terugbellen met een nieuw voorstel. Als je na een paar dagen nog niet bent terug gebeld of een ander teken van leven hebt ontvangen, dan is het waarschijnlijk ook niet zijn/ haar intentie om dat nog te doen. 1 plus 1 is 2, dus het excuus van de zieke oma is dan hoogstwaarschijnlijk ook uit de lucht gegrepen.
What to do? Ga je vooral niet slecht voelen. Jij hebt met respect gehandeld en het is hij/ zij die zich schuldig en rot moet voelen om het laffe excuus. Als je je er echter beter door voelt, kun je hem of

Profiteer ervan
Ok, hij/ zij heeft je snel teruggebeld, zich verontschuldigd en je bijna gesmeekt om hem/ haar nog een kans te geven. Natuurlijk zeg je ja, maar je kunt er in dit geval misschien nog iets meer uit halen!
Maak door middel van een grapje duidelijk dat hij/ zij nu natuurlijk wel alles uit de kast moet halen om het goed te maken met je. Je hebt er tenslotte een heel leuke avond met vriend(inn)en voor afgezegd om die avond met hem/ haar te kunnen daten en toen zat je opeens heel zielig, all dressed up, naar een of andere loze televisieserie te kijken, treurend om het feit dat hij/ zij je vast nooit meer op zou zoeken..
Een kleine truc om voor elkaar te krijgen dat hij/ zij extra zijn/ haar best gaat doen om je deze ‘misstap’ te laten vergeten. Is dat slecht? Nee hoor, jij hebt toch niemand afgezegd en laten wachten? Maak er gebruik van en geniet dubbelop als die date er dan eindelijk toch komt!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven