Tips3 minuten

Doorbreek ongemakkelijke stiltes tijdens het daten

Doorbreek ongemakkelijke stiltes tijdens het daten

Pijnlijke stiltes en gênante momenten. Ze horen erbij tijdens het flirten, daten en liefdesspel. Hoe je ze kunt voorkomen of netjes oplossen? Lees het hier!

Tijdens een eerste date
Daar zit je dan; opeens niet meer achter je scherm of in het gemak van gezelschap op die verjaardag waar je elkaar vorige week hebt ontmoet.. Zorg er voor dat je een paar ‘in case of emergency’ onderwerpen hebt, voor als het even niet vanzelf gaat of als makkelijk opstapje naar een lekker lopend gesprek. “Dus je bent van origine Haags, maar woont nu in Amsterdam?” of een cliché als “Vertel me eens over je werk” werken altijd, want iedereen heeft er een antwoord op. Doordat de verteller al snel zijsprongen kan maken bij het antwoord geven en jij veel vragen kunt stellen, kun je in een paar minuten opeens meerdere haakjes hebben!
Iets meer lef voor nodig, maar het kan dan ook een enorme ijsbreker zijn, is om een tikkeltje sarcasme te gebruiken in het gesprek. Vooral als het gesprek niet zo lekker loopt. “Nou, aangezien we elkaar blijkbaar niets meer te zeggen hebben, ga ik zo maar weer eens op huis aan “(uiteraard met een dikke grijns erbij). Het kan nu twee kanten op gaan: je date kan je grap niet waarderen en de sfeer is verpest, of hij/ zij vindt het grappig en nu kunnen jullie los gaan met praten!

Na de eerste kus
De stilte na de eerste zoen is vast bij velen een bekend ongemakje. Voordat de zoen plaatsvond gingen er kriebels door je lijf en nu je je ogen opent na de zoen, lijkt niets echt op z’n plaats om te zeggen. En eigenlijk is dit een stilte die je gerust even kunt laten bestaan, want deze maakt op zichzelf al een oorverdovend geluid aan emoties als blijheid, vrolijke zenuwen en spanning. De ogen spreken op dit moment waarschijnlijk ook boekdelen.
Maar goed, er moet ooit weer eens gesproken worden of een ander moment aanbreken. De fijnste oplossing is natuurlijk een tweede, derde en vierde kus op zijn of haar mond drukken. En als je (even) uitgezoend bent, kun je proberen onder woorden te brengen wat er net gebeurd is, wat er door je heen gaat. Of je speelt het spelletje professioneel door en doet juist alsof er niets is gebeurd. “Ga je mee ergens koffie drinken?”. En elkaar dan maar blijven aankijken, wetende wat er net gebeurd is..

Na het vrijen
Ben je een stap verder gegaan samen, dan is er nog een overtredende trap in liefdesstiltes. Na de eerste keer dat je de liefde hebt bedreven, kun je plots weer heel onzeker en verlegen worden. Over dat en hoe je naakt naast iemand ligt, maar ook psychisch kan er van alles door je heen gaan. Kort na het vrijen, zeker als je elkaar net kent, is de spanning overduidelijk aanwezig. Niet meer dan logisch en waarschijnlijk is het wederzijds!
Hoe je de stilte doorbreekt of ze minder ongemakkelijk maakt is eigenlijk een kwestie van tijd. Het zal vanzelf makkelijker worden of je ontwikkelt je eigen manier daarin. Probeer te communiceren, in gebarenvorm, met woorden of beide. Dit is hét moment om uit te leggen wat je voelt, terwijl je probeert een tikkeltje mysterie te bewaren. Voelt het té ongemakkelijk? Gooi het onderwerp gerust over een andere boeg en gooi lichte, ontspannen onderwerpen op. Van seks krijg je honger, dus je kunt altijd voorstellen iets te snacken te halen. Weg lastige stilte!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven