Tips3 minuten

Lachen en daten

Lachen en daten

Loop jij als happy single nog steeds rond met de vraag; hoe versier ik toch een leuke date? Om maar meteen de afgezaagde grap te maken, niet met slingers. Alhoewel, misschien is het toch niet zo’n slecht idee!  Humor is namelijk een van de beste ingrediënten voor een goeie versiertruc. Vaak werkt humor wel bij het versieren. Hierbij onze tips.

Overdrijf het niet
Te veel is nooit goed, dus ga ook niet gelijk tijdens een date de clown uit hangen, maar pak het subtiel aan. Ben je iemand die als lolbroek bekend staat, dan is dat natuurlijk prima. Jouw date zal daar snel achterkomen en hopelijk kan ze om je lachen. Maar maak het nogmaals niet te gek en creëer ook ruimte voor een serieus gesprek. Wanneer je echt alleen maar grappig bent, dan vergeet je snel waar het echt om gaat. Je wil haar natuurlijk vooral beter leren kennen.
Wanneer je de humor weet te doseren,  dan ga je echt punten scoren.

Niet te serieus
Maak ook gewoon grapjes over jezelf. Als je ook om jezelf kunt lachen, dan is dat vaak het bewijs dat je beschikt over een gezonde dosis zelfspot. Het is tevens de manier om over jezelf en je leven te praten zonder onbescheiden en vervelend over te komen en je creëert bovendien gelijk een ontspannen sfeer. Maar let er wel een beetje op dat je niet teveel overdrijft. Grapjes maken over jezelf is leuk prima, maar te veel grapjes wordt een beetje sneu.
Probeer luchtig over onderwerpen te praten, ook als ze serieus zijn. Wanneer je discussieert over onderwerpen als de kosten van het levensonderhoud of de laatste natuurramp, dan zal een beetje humor alleen maar in je voordeel werken. Door wat humor er in te gooien maak je de gesprekken juist wat luchtiger.
Wanneer je van jezelf geen spontaan persoon bent, richt je dan juist op wat jullie met elkaar gemeen hebben. Begin bijvoorbeeld een gesprek over films en denk aan gesprekken uit films die je onlangs gezien hebt en onthoud de beste scènes ! Let op: als de ander de betreffende film niet gezien heeft dan kan dit gaan vervelen.
 
Het is ook niet verkeerd om het gesprek een beetje op zijn beloop te laten. Veel dingen worden grappig als ze goed verteld worden en humor werkt altijd. Zelfs de meest chagrijnige zeurpiet zal uiteindelijk toch overstag gaan wanneer je wat subtiele humor in de strijd gooit. Je hebt in elk geval de aandacht en je bent in het voordeel, maak er gebruik van.
Succes!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven