Tips3 minuten

Daten, maar wat daarna?

Daten, maar wat daarna?

De eerste date heb je overleefd. Als het een succes was heb je er zelfs misschien al een tweede, derde en vierde op zitten. De romantiek viert hoogtij of er is op z’n minst iets wat je aanmoedigt om elkaar te blijven zien. Een spannende en leuke tijd, alles is nieuw, onontdekt en onbesproken. Tegelijkertijd is het ook een enorm onzekere fase. Het begin is er, maar what’s next?

Neutrale plek
Eerste dates vinden meestal op een veilige, neutrale plek plaats. Uit oogpunt van veiligheid en nieuwigheid is het prima om elkaar buitenshuis te leren kennen. Maar bij een stevige klik kun jij je na een paar afspraakjes al zodanig op je gemak voelen dat je behoefte krijgt aan iets meer intimiteit. Wat is het juiste moment om de ander bij je thuis uit te nodigen? Een advies hiervoor is eigenlijk niet te geven, omdat het puur persoonlijk is. Je zult zelf moeten voelen of je er klaar voor bent om de ander in jouw veilige thuishaven te laten aanleggen. Doordat de thuissituatie meteen een stuk intiemer en privé is, creëer je voor sommige enthousiastelingen een bepaald verwachtingspatroon. Bedenk daarom goed hoe je de uitnodiging inkleedt.

Wanneer een relatie?
Een ander heet hangijzer in het beginstadium van een flirt, romance, affaire of andere benaming van een prille situatie, is wanneer ga je datgene wat jullie hebben een relatie noemen? Een lastig, maar bijna onvermijdelijk onderwerp. Vroeger vroeg je om verkering. Eigenlijk was dat zo gek nog niet en was het direct duidelijk. Toch ligt het in het volwassen leven vaak net iets gevoeliger. Je zou het nog steeds recht op de man of vrouw af kunnen vragen. Risico is wel dat je de ander afschrikt, waarop deze afstand of zelfs de benen neemt. Een indirecte vraag of eentje met een omweg is veiliger. “Als je over mij vertelt, hoe betitel je mij dan?” of “Hoe omschrijf jij dat wat wij hebben eigenlijk?” Zo tast je de situatie af en is het daarna aan jou om de juiste vervolgreactie te geven!

Eerlijkheid is belangrijk
Krijg jij bij al deze bovenstaande fases al jeuk en wordt je keel dichtgeknepen bij de gedachte aan één van deze stappen voorwaarts? Grote kans dat jij geen lang en gelukkig leven voor je ziet met jouw date. Kriebels waren van korte duur en de vonken zijn er nooit echt vanaf gevlogen. Helaas… ook dit zal niet makkelijk zijn, maar je zult dit moeten bespreken. En daar is al helemaal geen perfect moment voor! Het leven van een single gaat niet altijd over rozen, maar eerlijkheid heeft nog nooit iemand misstaan.
Succes!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven