Bekijk nu profielen
Ontmoet je partner op Lexa
Vind

Dating
in Groningen

Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Cliché, maar waar! Naast wandelen door de prachtige landschappen van de provincie, is er in de gelijknamige hoofdstad ook zeer veel te bevelen. Groningen is een echte studentenstad, waardoor de stad bruist van energie. Er bevinden zich veel straatjes met hippe koffietentjes, barretjes en boetiekjes waar je heerlijk op je gemak doorheen kunt struinen. Ook heeft Groningen natuurlijk veel te bieden als je op zoek bent naar leuke mannen en vrouwen. Datingssites kunnen jouw zoektocht naar singles in Groningen aanzienlijk makkelijker maken. Een datingsite als Lexa kan jou hier zeker bij helpen. Deze site staat op nummer 1 van de online datingsites van Nederland en heeft het hoogste maandelijkse bezoekersaantal. Vul Groningen in als de regio waar jij graag nieuwe singles wil ontmoeten en laat het online daten beginnen! Wij hebben een aantal hotspots in Groningen voor jou op een rijtje gezet! Na het chatten kunnen jullie gezellig samen de stad verkennen!

ForumImages

ForumImages is een filmhuis dat zich in het centrum van Groningen bevindt. Hier worden naast oude bekende films ook veel nieuwe en alternatieve films gescreend. Voor een hapje en een drankje ben je hier ook op het goede adres. Bij ForumImages vinden ook vaak speciale filmevents plaats, waar je een hele avond of middag kunt vertoeven. Een écht cultureel uitje dus.

Café Der Witz

Dit gezellige bourgondische café staat bekend als hét date-café van Groningen. Je zult dus zeker niet de enige zijn die na het online chatten deze gezellige kroeg in duikt. Café der Witz bevindt zich op de gezellige grote markt van Groningen. Beviel de date? Dan kun je van hieruit gemakkelijk de omliggende kroegjes en eettentjes bereiken.

Eten bij ‘t Feithhuis

Heb jij tijdens je zoektocht op een online datingssite een leuke man of vrouw ontmoet en wil je laten zien wat écht eten is? Dan is Stadscafé Restaurant ‘t Feithhuis zeker de moeite waard. Dit restaurant ligt pal naast de martini-toren en staat bovenaan de culinaire hoogstandjeslijst van Groningen. Naast heerlijk dineren kun je hier ook gezellig borrelen of high-teaen.

Zonnebaden aan de Hoornseplas

Even buiten Groningen ligt een prachtig bos waar je lekker kunt wandelen of zwemmen. Hier bevindt zich namelijk ook De Hoornse Plas. Je kunt hier varen, zonnebaden of gezellig picknicken. Heb je geen eten of drinken meegenomen? Geen probleem, bij Paviljoen Kaaphoorn kun je heerlijk genieten van een hapje en een drankje.

Picknicken in het Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen ligt net iets buiten het centrum van Groningen. Hier kun je met jouw date een stukje wandelen of romantisch picknicken. Heb jij een sportief persoon ontmoet via een datingsite? Dan ben je hier op de goede plek! In het park begeeft het zich namelijk van de hardlopers. Er zijn speciale routes en paden aangelegd voor de échte renner. Het Noorderplantsoen barst van de mogelijkheden.

Schaatsen over de grachten

In de winter kan het aardig koud worden in het Noorden. Soms kan het nog wel eens voorkomen dat de grachten bevriezen, waarna de Groningers hun schaatsen weer uit de kast trekken. Romantisch over de grachten glijden met jou date klink toch als muziek in de oren?

Martinitoren beklimmen

Bevalt het chatten zo goed dat jullie met z’n tweeën een stapje verder willen gaan? Neem dan 311 treden de hoogte in! De martinitoren beklimmen is een intensieve, maar erg gezellige activiteit. Als jullie samen het hoogste punt bereikt hebben, staat jullie een prachtig uitzicht te wachten. Het hoogtepunt van jullie date!

Date in Groninger Museum

Recht tegenover het hoofdstation bevindt zich het Groninger Museum. Een bezoek aan het Groninger Museum is een zeer unieke ervaring. Met prachtige tentoonstellingen en leuke activiteiten onderscheidt dit museum zich van vele andere musea in Nederland. Ben jij er na het chatten achter gekomen dat jouw date net zoveel van cultuur houdt als jij? Dan laat het Groninger Museum niets te wensen over!

Zondagbrunch bij het Concerthuis

De zondagsbrunch bij het Concerthuis in de Poelestraat is een van de grootste en gezelligste geheimen van Groningen. Eieren, salades, sapjes, broodjes, gebakjes en andere lekkernijen worden hier op meterslange tafels geserveerd en kun je de hele dag van genieten. Hebben jullie na al het chatten honger gekregen? Dan ben je hier zeker aan het goede adres. Eet smakelijk!