Ben je op dit moment single? Je bent echt de enige niet. Cijfers tonen aan dat Nederland op dit moment rond de 2.5 miljoen vrijgezellen telt. Snel omgerekend betekent dat bijna  1 op de 5 Nederlanders single zijn. En volgens het CBS komen daar de komende 20 jaar jaarlijks nog eens 30.000 tot 40.000 alleenstaanden bij. We worden steeds individualistischer, kritischer en zelfstandiger, waardoor het hebben van een partner geen noodzaak meer vormt. Singles lijken dan ook benijdenswaardig: zij kunnen immers zelf beslissingen nemen, zitten aan niemand vast en hoeven met niemand rekening te houden. Vrijgezellen hebben het maar goed, zo lijkt en blijkt het. Ze hebben het goed voor elkaar.

Singles veroveren de arbeidsmarkt
Ongebonden werknemers krijgen vaker de kans om promotie te maken met de mogelijkheid om veel te reizen voor hun werk. Singles zijn flexibeler inzetbaar en bovendien minder kostbaar. Bij een overplaatsing naar het buitenland hoeft namelijk niet een heel gezin onderhouden te worden door het bedrijf.

Singles veroveren de consumentenmarkt
Ook reisorganisaties spelen gretig in op de reislustige vrijgezel. Allerlei sportieve uitjes, stedentrips en wereldreizen worden speciaal voor hen georganiseerd. Ook in de supermarkten zie je een verschuiving van multi- of duo- naar soloproducten. Allerlei dagverse éénpersoons-kant-en-klaar-maaltijden concurreren de familiepakketten weg uit de schappen.

Ook veroveren singles de steden, de media, het internet en domineren zij het uitgaansleven.
Het lijkt wel of de hele wereld om singles draait tegenwoordig. Met hun explosieve groei veroveren zij de wereld. Toch is het zelden een bewuste, positieve keuze om alleen te blijven. Van die bijna 3.000.000 alleenstaanden is slechts 2% bewust single. De overige 98% is actief, online bijvoorbeeld op Lexa.nl, op zoek naar een levenspartner. Volgens mij hoeven singles dan ook de wereld niet te veroveren, maar slechts het hart van een enkeling!!
Single coach
Lexamore.nl