Tips3 minuten

Leer je dates (beter) kennen

Laura, 22/03/2019
Leer je dates (beter) kennen

Het zoeken en selecteren van singles op basis van leeftijd en geslacht zijn de meest voor de hand liggende opties die geboden worden op datingsites. Gelukkig sta je niet moederziel alleen voor de grote klus om al die duizenden profielen van leuke mannen door te moeten spitten. Deze mannen zoeken zelf namelijk ook.
Om zelf snel gevonden te worden zorg dan voor een zo volledig mogelijk profiel, vrolijke, aansprekende foto’s van jezelf en een prikkelend verhaaltje over jezelf, jouw leventje en welk type mens je graag wilt ontmoeten. Daarnaast kun je de gelukkige vinders van jouw profiel ook een beetje uitdagen en onderwerpen aan een quiz. Een klein en onschuldig uitziend vragenlijstje, maar die voor jou misschien wel heel snel duidelijk maakt of je wel of geen interesse in de man in kwestie hebt.
“Doorstuurmails” met persoonlijke vragen die je vervolgens doorstuurt en terug wilt ontvangen van je vrienden met daarin in hun antwoorden. Misschien heb je deze wel eens voorbij zien komen. Dit levert altijd leuke feitjes en grappige weetjes op die je misschien nog niet wist over de ander. Eigenlijk is dit net zoiets, alleen kun je hierbij zelf bepalen wat je van de ander wilt weten. Alleen jij, als quizmaster van jouw game, kunt bepalen of de antwoorden correct zijn (oftewel, of ze je aanspreken).
Op Lexa.nl vind je in je profiel de optie om die quiz op te zetten. Je kunt het zo luchtig of serieus maken als je zelf wilt.
“Is Gerard Joling platter dan Marco Borsato?” of
“Pretty Woman” is een van de mooiste films over geluk?” zou ik schalen onder luchtig tot semi-luchtig. Pretty Woman wordt hier nu een tikkeltje sarcastisch gebruikt, maar zal stiekem voor flink wat mensen (vrouwen?) de ideale love story zijn. Een onmogelijke liefde tussen een rijke man en een prostituee die toch mogelijk blijkt te zijn. Een cliché waar je u tegen zegt, maar juist daarom voor velen een verhaal om van te smullen.
Iets serieuzer, maar nog wel aftastend en vaag zijn bijvoorbeeld; “Ik stel je op een vrijdagmiddag voor snel een tas in te pakken om het vliegtuig naar Zuid-Frankrijk te nemen. Accepteer je dat zonder problemen?”. Of “Kun jij je voorstellen geen televisie in huis te hebben?”. Stiekem zeggen de antwoorden wel iets over iemand en kun je zo al iets van je nieuwsgierige honger stillen.
Ben je klaar voor het zwaardere werk en zoek je een steady relatie, liefst met het oog op een happily ever after afloop? Dan staan er vragen klaar als “Als je van elkaar houdt, dan moet je samenwonen?” of “Ben je bereid zo nodig je geliefde naar het andere eind van de wereld te volgen?”. Als dit voor jou belangrijke zaken zijn, dan kan dit simpele quizje je helpen bij het filteren van de oneindige voorraad. Als jij zeker weet dat je op korte of lange termijn je droom aan de andere kant van de aardbol wilt laten uitkomen en de ander is zo honkvast als de Chinese Muur, dan kun je jezelf én de ander heel wat tijd en moeite besparen.
Natuurlijk heb je na dit spelletje nog geen volledige gebruiksaanwijzing van je mogelijke date in handen, maar je bent toch weer wat leuke feitjes of opvallende overeenkomsten of verschillen rijker. En mocht je met elkaar verder willen chatten of besluit je een live date voor te stellen, dan heb je gelijk heel wat stof voor een diepgaande discussie of een vermakelijk gesprek.
Succes.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven