Tips4 minuten

Je hoort niets meer van haar? Dit ging er mis!

Je hoort niets meer van haar? Dit ging er mis!

Je hebt een date gehad. Naar jouw idee is het goed gelukt en was het een leuke avond. Toch volgt er in de dagen erna vooral heel veel stilte. Je belt haar, maar ze neemt niet op. Ook je berichtjes worden niet beantwoord. Waar ging het mis? Misschien is er iets anders aan de hand, maar misschien heb je wel 1 van de volgende 10 blunders gemaakt. Vrouwen hebben soms de neiging iets wel te denken, maar het niet meteen hardop te zeggen. 10 mogelijke gedachten van de vrouw in kwestie:

1.    Teveel van het goede
 
“Ik heb niets tegen parfum en vind het in principe fijn als een man zich verzorgt, maar na deze overdaad schreeuwt mijn neus om frisse lucht. Ik weet dat er koffie in mijn kopje zit, maar ik adem kastanjes, proef stukken hout en ben omgeven door een wolk van musk. Too much of the good stuff!”

2.    Sticky & slick
“Ik kan me voorstellen dat je galant over wilt komen en die poging waardeer ik ook. Maar als je mijn profiel beter had bekeken, dan had je kunnen weten dat ik erg gesteld ben op mijn onafhankelijkheid. Me thuis oppikken, de auto- én restaurantdeur open houden, mijn stoel achteruit schuiven zodat ik kan gaan zitten, de rekening betalen zonder overleg.. Het gaat me iets te ver.”

3.    Can I have your attention, please?
“Na het derde ‘belangrijke’ telefoontje dat je wel op moét nemen, begrijp ik de hint: ik ben een stuk onbelangrijker. Als je geen afstand kunt doen van je telefoon, kun je misschien beter thuis op de bank gaan zitten bellen.”

4.    Het Oedipus complex
“Ik ben blij te horen dat je zo’n te gekke band met haar hebt en dat jullie elke dag bellen, maar of haar levensverhaal, haar geweldige kookkunsten en alle andere mooie trekjes van je moeder mij vertellen hoe leuk jij bent of laten zien hoe ontzettend interessant je mij vindt?!”

5.    Klagen is niet sexy

“Ok, het was inderdaad ietwat lang wachten op het hoofdgerecht en misschien was het restaurant niet zo mooi als hoe het er op de site uit zag. En misschien hadden we pech om naast een vrij aanwezig gezelschap te zitten, maar in plaats van daar de hele tijd over te klagen, hadden we er ook om kunnen lachen. Je wordt niet leuker naarmate je meer kritiek levert.”

6.    Help de natuur een handje
“Een natuurlijke, mannelijke geur kan opwindend zijn, maar te natuurlijk rieken is niet echt sexy. Misschien dat anderen daar anders over denken, maar ik had een douche zeker kunnen waarderen. Net als de finishing touch: een fris spuitje deo.”

7.    Laat je ex vooral je ex blijven
“Als je hoofdonderwerp je ex is of dat je het presteert om elk subonderwerp terug te brengen op haar: waarom ben je dan niet bij haar gebleven? Ze is bij jou weg gegaan? Dat vind ik rot voor je, maar dan zie ik je wel weer als je over haar heen bent.”

8.    That’s what friends are for
“Het leven is niet altijd één groot feest. Vrouwen zijn soms verschrikkelijke wezens en relaties bij voorbaat een living hell. Je werk maakt je nog depressiever en het feit dat je oma 13 jaar geleden overleden is doet je nog elke dag verdriet. Misschien kun je dit beter bij een vriend neerleggen, want ik ben in eerste instantie niet op zoek naar een verdrietig slachtoffer des levens.”

9.    Eerlijk zullen we alles delen?
“Ik heb een salade gegeten en jij een driegangenmenu. En toch wil je de rekening splitten. Serieus? Ik betaal nog liever die hele rekening dan dat we dit gaan verdelen. Ik zie het niet zitten om rare nasmaakjes aan een eerste date over te houden.”
 

10.    Houd je sex stories voor jezelf
“Leuk hoor, al je stoere sexverhalen. Maar eerlijk: al zouden ze me interesseren, dan wil ik het niet horen, maar zelf ontdekken. Misschien dat je vrienden aan je lippen hangen als jij je overwinningenlijst opsomt, maar not me! Plus daarbij: op een eerste date al op sex aansturen vind niet elke vrouw interessant.”
Mannen; als vrouwen niets zeggen, betekent dit niet dat ze ook niets denken. Een volgende keer kun je misschien even terugdenken aan deze punten voordat je weer dezelfde fout maakt.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven