Tips3 minuten

Wat vrouwen willen: clichés ontrafeld!

Laura, 22/03/2019
Wat vrouwen willen: clichés ontrafeld!

Alle vrouwen dromen van eeuwige liefde, willen twaalf kinderen en een hond, en ze zien seks als een verplichting. We helpen deze clichés graag om zeep.

‘De prins op het witte paard’
Misschien is dit clichébeeld een beetje waar: vrouwen zouden graag een perfecte of bijna-perfecte man vinden, wat dat ook mag zijn. Maar vrouwen weten heel goed dat ‘dé prins’ niet bestaat. Vrouwen zijn een stuk minder naïef, idealistisch en romantisch dan ze mannen laten denken, om zo een goed excuus te hebben voor hun fouten. Dit is gewoon een slimme manier om zich in te dekken.
Sterker nog: vrouwen staan meestal steviger met de voetjes op de grond dan mannelijke wederhelften: ze zijn lang niet altijd meer allemaal op zoek naar een vaste relatie en ze bedenken zich wel twee keer voor ze zich binden aan een man en wat ze daarvoor opgeven. Liefde en eeuwigheid zijn al láng niet meer gewoon en vrouwen hebben geleerd om van elk moment te genieten. Dus ook als het om iets kortstondigs gaat. Prins Charming? Nope.. ook vrouwen geloven niet meer in sprookjes.

‘Alle vrouwen willen moeder worden’
Dit cliché is een enorme fabel. Een hardnekkige die al generaties lang vast geramd zit. Nee, niet alle vrouwen zwijmelen weg bij een paar koters en het zogenaamde ‘moederinstinct’ wordt zeer regelmatig en succesvol vervangen door een andere en weloverwogen levenskeuze van die vrouwen.
Steeds meer vrouwen in de moderne samenleving kiezen er vrijwillig en bewust voor om hun carrière voorop te stellen. Kinderwens (voor zover aanwezig) wordt gedag gezegd of uitgesteld. Er zijn allerlei andere redenen waarom vrouwen tegenwoordig vinden dat de combi van kinderen met hun levensstijl niet te doen is. Conclusie: niet alle met poppen spelende meisjes zijn future mama’s die vanaf jongs af aan al klepperende eierstokken hebben.

‘Vrouwen houden niet van softe mannen’
De softe man, wat is dat eigenlijk? Een man die huilt? Een man die zijn gevoelens uit? Een man die niet twijfelt toe te geven dat hij wel eens ergens bang voor is? Wederom een kletser van een cliché.
Grote spierbundels die nooit huilen en altijd stoer doen, is niet per direct waar vrouwen bij bosjes voor vallen. Vrouwen houden vooral van eerlijke en open types, die niet liegen of bedriegen, ongeacht de hoeveelheid muscles. Een ‘grote, stoere jongen’ die af en toe een traantje weg kan pinken om een film? Best sexy.

‘Vrouwen houden niet van seks’
Of ‘ze genieten er minder van dan mannen…’ Pure onzin.
Vergeet álles wat je hier ooit over hebt gelezen of gehoord. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat vrouwen minder seksuele behoeftes hebben dan mannen. Het grootste verschil is misschien dat vrouwen er niet altijd open over praten (met mannen..? Je moest eens weten wat er tijdens vriendinnen-dates besproken wordt!).
Bij veel vrouwen heeft seks een meer emotionele kant. Die vrouwen moeten iets ‘voelen’ in hun hoofd of emotie om hun lichaam te ‘activeren’. Maar het verlangen op zich is identiek. Daarnaast zijn er genoeg vrouwen die – net als mannen – gewoon voor de lol seks hebben en dit los kunnen zien van een noodzakelijk gevoel. Ja hoor, vrouwen houden ook van seks. Spread the news!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven