Verbeter je profiel6 minuten

Onze tips en tricks voor een geweldige profielfoto

Onze tips en tricks voor een geweldige profielfoto

Een leuke profielfoto kiezen is nog best een uitdaging. Hoe zet je jezelf zo op de foto dat je wel voldoende opvalt, maar dat je ook jezelf blijft? Wij geven je 5 tips om ervoor te zorgen dat jouw profiel wordt ingeleid met een fantastische profielfoto.

1. Kijk recht in de camera

Je profielfoto is de eerste indruk die de ander van jou krijgt. Net als bij een face-to-face-ontmoeting is het prettiger wanneer iemand op jou gericht is, dan wanneer hij of zij wegkijkt tijdens het kennismaken. Hetzelfde geldt voor een online datingsite. Wanneer het lijkt alsof jullie elkaar zien, zorgt dat voor een betere connectie en klikt die leuke man of vrouw misschien wel naar door naar de volgende pagina om jou een leuke tekst te schrijven.

Ga dus voor een foto waarbij je recht in de camera kijkt, liefst met een vriendelijke blik of zelfs een grote lach. Zo laat je je van je beste kant zien, en maak je direct contact met de leuke mannen en/of vrouwen die jouw profiel bekijken.

Dit betekent overigens niet dat je rechtop voor de camera moet staan. Hou het lekker ontspannen, maar maak wel oogcontact met de lens.

2. Zorg dat je gezicht goed te zien is

Een veelvoorkomende fout die we tegenkomen bij profielfoto’s is de keuze voor een foto van slechte kwaliteit waarop het gezicht niet duidelijk te zien is. Het is wel zo makkelijk wanneer de ander jouw profielfoto duidelijk kan zien. Let erop dat de foto niet over- of onderbelicht is, en vermijd foto’s die in het donker zijn genomen. Webcamfoto’s kan je ook beter vermijden, die zijn vaak van mindere kwaliteit. Tip: er bestaan gratis apps die jij kunt gebruiken om jouw profielfoto scherper kunt maken, of meer contrast kunt toepassen.

Foto’s die buiten in de zon zijn genomen geven vaak het beste resultaat. Kun je geen goede foto vinden in je gallery? Plan dan een fotoshoot met je beste vriend of vriendin, die kan er geheid voor zorgen dat je mooi op de foto komt te staan en uitstraalt wie jij bent.

Hier een aantal tips hoe jullie aan de slag kunnen gaan: Richt je gezicht richting de lichtbron voor de meest flatterende schaduwval. En let goed op dat je hele gezicht op de foto staat. Foto’s met een drankje of iets anders in je handen kunnen een leuke weergave zijn van waar je je mee bezighoudt, maar als dat ten koste gaat van je gezicht is het handiger om toch voor een andere te kiezen.

Natuurlijk kun je ook altijd iets over jouw hobby’s of andere dingen waarmee jij je bezighoudt, schrijven in je profieltekst. Lees jij ook wel eens een profieltekst die door een robot geschreven had kunnen zijn? Toen had je waarschijnlijk geen zin om de volgende stap te nemen. Mensen vinden het leuk wanneer je het iets persoonlijker maakt. Vooral online wordt dat gewaardeerd. Zo licht je al een tipje van de sluier op en leert de ander alvast meer over jou en wat voor een leuke man of vrouw jij bent.

3. Kies een foto waarop je je goed voelt

Misschien wel de belangrijkste uit de vele tips, die we je kunnen meegeven om een leuke profielfoto te kiezen voor jouw Lexa-profiel, is om te gaan voor een foto waarop je je beste zelf voelt.

Zo laat je echt zien wie je bent, in plaats van een geposeerde versie van jezelf. Ben je snel onzeker over hoe je eruit ziet op de foto, een plaats jij niet veel online? Vrienden en familie zien jou vaak anders. Vraag hen om hulp waar jij dat nodig hebt. Het kan net dat ene gesprek zijn dat jou weer perspectief krijgt op jouw fantastische kwaliteiten en eigenschappen!

Daarnaast kunnen zij je laten weten welke foto jou laat weergeeft zoals ze je kennen, en dat is de indruk die je ook wil meegeven aan de singles die je ontmoet via Lexa.

We zien er in het echt nooit 100% hetzelfde uit als op een foto. Een profielfoto is slechts een momentopname die jij online deelt. Daarom is het een aanrader gebruik te maken van dingen op je profiel als een bio, profieltekst, of andere tekst waarmee jij nog meer van jezelf kunt laten horen. Als voorbeeld kun je in je bio laten weten dat je van humor houdt door een grappige mop te schrijven. Mensen houden ervan wanneer je lekker jezelf bent. Daarmee trek jij ook de mannen en/of vrouwen aan die jij leuk vind.

4. Ga voor persoonlijk vs. zakelijk

Zeker wanneer je een foto zoekt waarop je in de camera kijkt, kan het verleidelijk zijn om een zakelijke foto te kiezen die je ook op LinkedIn zou gebruiken. Op die manier kun je het jezelf gemakkelijk maken doordat je geen volgende foto hoeft te maken. Maar we raden dat af, omdat dat vaak een foto is waarbij je je op een bepaalde manier voordoet. Deze foto’s zijn ook vaak wat minder persoonlijk. Met een LinkedIn profiel wilt men vaak toch anders overkomen dan op een dating site.

Wanneer je iemand wat beter kent is het leuk om met zo’n foto te laten zien wie je bent in het zakelijke leven, maar voor een eerste indruk op een dating site kun je beter een foto kiezen in kleding waarin jij je zelfverzekerd voelt en waarop je iets doet wat je leuk vind. Hiermee krijgt de ander een veel beter beeld van jouw persoonlijk leven.

Extra tip: Bekijk ook een keer het profiel van mannen of vrouwen die jou opvallen. Bekijk hoe zij poseren, wat zij aan het doen zijn en laat je erdoor inspireren voor jouw eigen leuke profielfoto.

5. Geen andere mensen op de foto

Jouw profielfoto is bedoeld om een beeld van jou te geven, niet van je familie of je vrienden. Zeker wanneer je een foto kiest met meerdere volwassenen erop wordt het ingewikkeld om na te gaan van welke man of vrouw het datingprofiel is, want hoe weet de single aan de andere kant nu wie van het groepje jij bent?

Heb je kinderen, dan kan het verleidelijk zijn om een profielfoto te kiezen waar zij ook op staan. Dan weet de ander meteen waar hij of zij aan toe is, toch? Aan de ene kant wel, aan de andere kant neemt het toch de aandacht weg van jou, waardoor het moeilijker is om een duidelijke indruk te vormen. Noem dus zeker je kinderen in de bio bij je profiel als jij je daar prettig bij voelt, maar leg op je profielfoto de focus op jezelf.

Heb je de perfecte profielfoto in handen? Schrijf je dan nu in op Lexa en ontmoet singles die net als jij op zoek zijn naar een waardevolle verbinding.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven