Een leuke profielfoto kiezen is nog best een uitdaging. Hoe zet je jezelf zo neer dat je wel voldoende opvalt, maar dat je ook jezelf blijft? Wij geven je 5 tips om ervoor te zorgen dat jouw profiel wordt ingeleid met een fantastische profielfoto.

1. Kijk recht in de camera

Je profielfoto is de eerste indruk die de ander van jou krijgt. Net als bij een face-to-face-ontmoeting is het prettiger wanneer iemand op jou gericht is, dan wanneer hij of zij wegkijkt tijdens het kennismaken.

Ga dus voor een foto waarbij je recht in de camera kijkt, liefst met een vriendelijke blik of zelfs een grote lach. Zo laat je je van je beste kant zien, en maak je direct contact met singles die jouw profiel bekijken.

Dit betekent overigens niet dat je rechtop voor de camera moet staan. Hou het lekker ontspannen, maar maak wel oogcontact met de lens.

2. Zorg dat je gezicht goed te zien is

Een veelvoorkomende fout die we tegenkomen bij profielfoto’s is de keuze voor een foto van slechte kwaliteit waarop het gezicht niet duidelijk te zien is. Let erop dat de foto niet over- of onderbelicht is, en vermijd foto’s die in het donker zijn genomen. Webcamfoto’s kan je ook beter vermijden, die zijn vaak van mindere kwaliteit.

Foto’s die buiten zijn genomen buiten de genoeg zon geven vaak het beste resultaat. Richt je gezicht richting de lichtbron voor de meest flatterende schaduwval. Kun je geen goede foto vinden in je gallery? Plan dan een fotoshoot met je beste vriend of vriendin, die kan er geheid voor zorgen dat je mooi op de foto komt te staan en uitstraalt wie jij bent.

Let daarna goed op dat je hele gezicht op de foto staat. Foto’s met een drankje of iets anders in je handen kunnen een leuke weergave zijn van waar je je mee bezighoudt, maar als dat ten koste gaat van je gezicht is het handiger om toch een andere foto te kiezen.

3. Kies een foto waarop je je goed voelt

Misschien wel de belangrijkste tip die we je kunnen meegeven om een leuke profielfoto te kiezen voor jouw Lexa-profiel, is om te gaan voor een foto waarop je je goed voelt.

Zo laat je echt zien wie je bent, in plaats van een geposeerde versie van jezelf. Ben je snel onzeker over hoe je eruit ziet op de foto, en zijn er wat jou betreft geen foto’s die goed genoeg zijn? Vraag dan hulp aan vrienden of familie. Zij kunnen je laten weten welke foto jou laat zien zoals zij je kennen, en dat is de indruk die je ook wil meegeven aan de singles die je ontmoet via Lexa.

4. Ga voor persoonlijk vs. zakelijk

Zeker wanneer je een foto zoekt waarop je in de camera kijkt, kan het verleidelijk zijn om een zakelijke foto te kiezen die je ook op LinkedIn zou gebruiken. Dat raden we af, omdat dat vaak een foto is waarbij je je op een bepaalde manier voordoet. Deze foto’s zijn ook vaak wat minder persoonlijk.

Wanneer je iemand wat beter kent is het leuk om met zo’n foto te laten zien wie je bent in het zakelijke leven, maar voor een eerste indruk kun je beter een foto kiezen in kleding waarin jij je zelfverzekerd voelt en waarop je iets doet wat je leuk vind. Hiermee krijgt de ander een veel beter beeld van je.

5. Geen andere mensen op de foto

Jouw profielfoto is bedoeld om een beeld van jou te geven, niet van je familie of je vrienden. Zeker wanneer je een foto kiest met meerdere volwassenen erop wordt het ingewikkeld, want hoe weet de single aan de andere kant nu wie van het groepje jij bent?

Heb je kinderen, dan kan het verleidelijk zijn om een profielfoto te kiezen waar zij ook op staan. Dan weet de ander meteen waar hij of zij aan toe is, toch? Aan de ene kant wel, aan de andere kant neemt het toch de aandacht weg van jou, waardoor het moeilijker is om een duidelijke indruk te vormen. Noem dus zeker je kinderen in de tekst bij je profiel als jij je daar prettig bij voelt, maar leg op je profielfoto de focus op jezelf.

Heb je de perfecte profielfoto in handen? Schrijf je dan nu in op Lexa en ontmoet singles die net als jij op zoek zijn naar een waardevolle verbinding.