Verbeter je profiel3 minuten

Hoe verbeter je je profiel op een datingsite?

Hoe verbeter je je profiel op een datingsite?

Niets maakt jouw profiel origineler dan… originaliteit! Het is de beste manier om op te vallen tussen de duizenden andere ‘spontane vrouwen die van lezen houden’ en ‘sportieve mannen die graag uit eten gaan, maar ook graag een filmpje op de bank kijken’. Volg deze tips zodat je door de juiste singles gevonden wordt!

Laat je leukste kant zien.
Tussen de duizenden strootjes in een hooiberg kunnen die mannen of vrouwen wel blíjven zoeken als jij je opstelt als speld. Zorg ervoor dat je een heel grote, lichtgevende, neon-groene speld bent die meteen opvalt. Lieg vooral niet, maar laat je mooiste, leukste kanten zien. Leuke, goede foto (geen suffe pasfoto of een wazige foto in de verte waar de flits je op een weerwolf laat lijken) en een profieltekst die nieuwsgierig maakt. Laat jezelf zien zoals je op je leukst bent.

Nét effe anders
Humor is in elk gesprek van belang. In je profieltekst helpt het je om jezelf te verkopen en een glimlach te toveren op het gezicht van iedereen die jouw tekst leest (en jouw humor begrijpt). Zelfspot wordt gewaardeerd, daar wordt je tekst scherp en interessant door. Als je zegt ‘Ik houd van lezen en reis graag’ klinkt dat een stuk minder spannend dan ‘Ik verslind Harry Potter 1 t/m 6 met huid en haar en heb inmiddels 17 van de 194 landen bezocht: nog genoeg te doen dus’. Wees specifiek over je interesses, iedereen houdt wel van lezen of tv kijken.. maar door te zeggen dat je vooral fan bent van Dumb & Dumber, maak je jezelf een stuk interessanter. Je kunt ook iets grappigs maken van een iets minder punt van jezelf, zoals ‘ik ben best een beetje eigenwijs, maar een meeloper is ook zo saai, nietwaar?’.  

Eerlijkheid duurt het langst
Een foto plaatsen van toen je nog slank was of zeggen dat je heel sportief bent, terwijl je voornamelijk sudoku speelt op de bank, heeft niet heel veel nut. Je kunt eerlijk zijn zonder je zwakke punten te hoeven benoemen. Focus op je sterke, leuke punten en blijf dichtbij jezelf.  Het loont altijd om eerlijk te zijn, voor jezelf, maar ook voor de ander om teleurstellingen te voorkomen.

Stel je open, maar niet teveel
Je openstellen is de enige manier om iemand dichtbij te laten komen. En zonder dat kun je ook nooit een mooie relatie ontwikkelen. Het delen van iets dat iets meer privé en iets minder algemeen is, is een eerste stap. Wat zijn je dromen, wat vind je eng en wat wil je altijd nog eens meemaken? Maar veel te veel vertellen wordt niet door iedereen fijn gevonden. Je kunt overdreven en allesbehalve bescheiden overkomen én vergeet niet dat een stukje mysterie de ander juist nieuwsgierig maakt.

Vertel ook wel een beetje selectief én positief. Door een (dramatisch) levensverhaal neer te zetten of alle narigheid uit de doeken te doen die je met de 5 mannen hiervoor hebt meegemaakt, schrik je mensen af. Hij of zij is niet je psycholoog. Nee, je moet eerst nog zorgen dat iemand je leuk en aantrekkelijk gaat vinden en dat regel je als je blij en enthousiast bent, niet als je wanhopig bent.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven