Tips3 minuten

Vrouwen die de eerste stap zetten

Laura, 22/03/2019
Vrouwen die de eerste stap zetten

Ook vrouwen kunnen de eerste stap zetten!
Times are changing. Ook wat betreft versieren. Voorheen waren het vooral mannen die op een leuke vrouw afstapten, maar vandaag de dag zijn er steeds meer vrouwen die wat dat betreft hun ‘mannetje’ staan. De eerste stap zetten? Geen probleem voor deze allesbehalve verlegen vrouw.

Dappere dames
Wachten op een man die haar wil vertroetelen, die haar vraagt of ze met hem iets wil drinken en zij die ondertussen verlegen en knipperend met haar ogen bedenkt wat te antwoorden…? No way, those days are over. Op verschillende vlakken zijn man en vrouw nog niet recht getrokken, maar op dit gebied zijn er steeds meer vrouwen die het voortouw uit de handen van de man durft te trekken. Afwachten wordt aanvallen.
Dromen, zuchten en hopen, verlangen naar iemand die haar wil… Ja daaag, ze hebben geen eeuwen de tijd en willen zelf ook nog iets in de pap te brokkelen hebben! Dus stappen ze zelf op hun doel(man) af. En de mannen? Misschien dat sommigen nog moeten wennen en een tikkeltje geschokt zijn, maar er zijn er ook veel die het juist sexy en fijn vinden als een vrouw ondernemend is en lekker duidelijk is. Hoeven zij een keer niet te jagen!

Weten wat ze wil
Het voordeel is dat er geen vertragende vrouwelijke dilemma’s opspelen als ‘vind ik hem wel leuk, vind ik hem niet leuk’ en meer van dat. Ze neemt geen genoegen met zomaar iemand en gaat zelf op zoek naar iemand waar ze blij van wordt. Hij lijkt haar echt leuk en dus stapt ze op hem af om hem daarna niet meer te laten gaan (bij gebleken leukheid uiteraard). Een bijkomend voordeel is dat mannen met saaie, standaard versierpogingen wel uit haar buurt blijven. Door zelf de eerste stap te zetten is ze duidelijk en laat ze zien wat ze wil. Waarom zouden vrouwen hun hele leven lang moeten afwachten tot een man beslist dat het tijd is, terwijl ze prima weet wat ze wel, wat ze niet wil en wanneer ze het wil?!

Help de ‘natuur’ een handje
Ondanks dat het een mooie ontwikkeling is dat vrouwen de boel vaker op gang helpen, is het goed om te bedenken dat het ook anders geïnterpreteerd kan worden. De vrouw ontneemt de man de inspanningen die hij normaal gesproken moet doen om een vrouw voor zich te winnen. Zij laat duidelijk haar intenties zien en lijkt het er – voor hem – misschien op dat hij niets meer hoeft te doen. Vervolgens kunnen ze het idee krijgen dat het hele romantische spel van bloemen, diner en andere onderdelen van ‘voorspel’ overgeslagen kunnen worden. En dat het voortvarende gedrag van de vrouw geïnterpreteerd mag worden als, hoppa, snel door naar de volgende stap…
Gelukkig kan een vrouw én assertief zijn zonder te worden gezien als makkelijk, alleen maar uit op seks en als mannenverslindster waar niets meer bij te halen valt dan een avondje rollebollen. Bied jezelf niet op een presenteerblaadje aan en zorg dat je je niet te bloot kleedt. Zet gerust de eerste stap, maar wees daarna wel een beetje voorzichtig en mysterieus. Laat zien dat je je nog niet gewonnen geeft. Speel het spelletje en maak jezelf interessant. Speels, maar niet makkelijk!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven