Tips4 minuten

10 turn-offs bij gesprekken op een eerste date

Laura, 22/03/2019
10 turn-offs bij gesprekken op een eerste date

Mijn ex is zo’n debiel!
Over een ex beginnen is nooit een goed idee aan het begin van een nieuwe relatie, vooral als je alleen maar vuile was buiten te hangen hebt. Je date zal denken dat je extreem kritisch bent en zal daardoor misschien minder overtuigd zijn van het feit of hij/ zij je opnieuw wil zien. Tegelijkertijd wil je niet dat je date eindigt in een therapeutische sessie..

Je schimmige verleden
Een haakje naar een crimineel verleden of zelfs maar naar een ietwat schimmige periode back in the days, is niet zo’n best onderwerp als je iemand nog niet kent. Zelfs als je je hele leven om gegooid hebt en je alles duidelijk kunt uitleggen en verklaren, is het beter om je shockerende ontboezemingen pas te vertellen als hij/ zij eerst gezien heeft hoe leuk en lief en geweldig je nu bent.

Op de praatstoel
Een van de eerste dating-regels: stel veel vragen, het liefst open vragen en domineer het gesprek niet door alleen maar over jezelf te blaten. Niet dat je niet fascinerend bent, maar interesse tonen in je gesprekspartner is vleiend voor de ander en zo kun je een paar van je scherpe anekdotes bewaren voor toekomstige dates!

Één van de velen
Als je vaker date hoef je heus niet te doen alsof dit je eerste afspraakje in 10 jaar is. Date-ervaringen uitwisselen kan zelfs een leuk gespreksonderwerp zijn die het ijs meteen zal breken. Maar geef de date waar je op date moment mee bent niet het idee dat hij/ zij een van de velen is. Uiteindelijk wil iedereen zich bijzonder voelen.

Fysieke ongemakjes
Vermakelijke verhaaltjes over fysieke ‘ongemakjes’ zijn prima als stoere verhalen tijdens het backpacken. Maar op een eerste date is het een no-go. Jezelf omhullen met wat mysterie is leuk én je wilt niet dat je date misselijk wordt of niet meer hoeft te eten..

Vorige keer toen ik hier met Angeline Jolie was..
Stoer doen met allerlei namen van bijvoorbeeld bekende mensen is eerder irritant dan interessant.
Sowieso zal opscheppen over wie je allemaal wel niet kent, hoeveel geld je hebt en over hoe fantastisch goed je in je werk bent je niet leuker maken voor je date, behalve als één van die dingen de enige reden is dat hij/ zij überhaupt in je geïnteresseerd is. Je hoeft je pluspunten niet te verbergen, maar ermee strooien tijdens een gesprek schreeuwt aan alle kanten alleen maar ‘ik ben wanhopig’.

Jezelf te leuk vinden
Dat je aantrekkelijk bent, kan je date zelf al zien. Als je je continu druk zit te maken over hoe leuk en knap je bent, inclusief het je druk maken over of de rest van de mensen in de ruimte dat ook wel doorheeft en daardoor maar heel luidruchtig grappig te gaan doen, dan kom je uiteindelijk alleen maar arrogant over. Of erger nog: onzeker.

Steen en been
Natuurlijk moeten we allemaal wel eens een keertje klagen of zeuren, maar je riskeert het feit dat je als negatief overkomt als je dit ook op een eerste date doet. En behalve als je het grappig brengt met een rits van hilarische verhalen, dan is de kans groot dat je gezelschap zich gaat vervelen. Dus bewaar je negatieve gezanik voor de volgende avond met je vrienden of vriendinnen en beperk het zeuren tot het minimum tot je elkaar iets beter kent.

Dure smaak
Heb je aangeboden te betalen, haal dan de waarde van het gebaar niet naar beneden door iets te zeggen over de keuze die je date maakt. ‘Moet je echt die dure kreeft nemen?’ of ‘Heb je gezien wat dat kost?’. Je zal er gierig door lijken! Wil je trakteren, kijk dan goed van tevoren wat je te besteden hebt en kies een locatie waar je kunt betalen wat er op de kaart staat.

Deze Chardonnay heeft een houtige ondertoon, kruidige accenten en een friszoete afdronk..
Opscheppen over je kennis over eten en drinken: ook niet doen. Ten eerste kan het je date echt dodelijk vervelen, vooral als ze die Chardonnay gewoon zo snel mogelijk op willen drinken. Als je volgende keer wijn gaat proeven, probeer het dan nog eens.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven