Na lange romantische gesprekken over de chat en meerdere mailtjes  te hebben uitgewisseld, wordt het duidelijk dat jullie veel met elkaar gemeen hebben. Het wordt nu tijd voor jullie volgende stap: de eerste date. Maar romantische ontmoetingen zijn soms net tenniswedstrijden, het draait het allemaal om timing! Of je gaat te vroeg naar het net en dan vis je er naast of je gaat te laat naar het net en pak je net geen punt. Luister dus gewoon naar jezelf en wanneer jij er behoefte aan hebt de ander te zien, laat het dan gewoon merken.

De eerste date na 2 dagen
De snelle afspraak. Jullie hebben eigenlijk nauwelijks de tijd gehad om via jullie datingsite kennis met elkaar te maken en je wilt de ander graag nu al ontmoeten.

Pluspunt: Je verliest geen tijd en kan zo vanaf het begin al samen van de verliefdheid genieten. Maar blijf wel realistisch! je kent de persoon niet, zelfs niet als na twee dagen mailen en chatten al een eventuele ‘liefde op het eerste gezicht’ heeft plaatsgevonden. Een snelle eerste date is dus wel een risico, want weet je werkelijk met wie je op date gaat?
Een snelle eerste date is vooral bestemd voor personen die zoeken naar iemand om mee te stappen of naar een flirt. Als je op zoek bent naar de ware liefde, dan is het wellicht verstandig om elkaar eerst wat beter te leren kennen voordat je afspreekt.

De eerste date na 2 weken
Voor haastige singles is het de perfecte compromis tussen een snelle afspraak en afwachten. Deze twee weken zijn belangrijk om er achter te komen of je date serieus is en of hij/zij aan je verwachtingen voldoet.
Jullie eerste date is natuurlijk nog geen garantie voor een leuke avond! Er kunnen stiltes vallen en momenten waarop je niet zo goed weet hoe jullie je als stelletje moet gedragen. Bedenkt vantevoren een paar leuke vragen die je wil stellen. Zo kun je eventuele stiltes prima opvangen.

De eerste date na 2 maanden
Dit is de optie met de meeste zekerheid, maar er is wel veel geduld voor nodig.
Na twee maanden ken je de persoon die je gaat ontmoeten al een stuk beter. Jullie hebben al een beetje een verleden samen. Het kan eigenlijk alleen maar beter worden.
Maar onthoud, de perfecte timing is je eigen timing. Laat je dus door niemand opjagen en doe geen dingen wat je niet aanstaat. Als het gevoel goed is, dan komt de juiste tijd voor de eerste date vanzelf.
Succes!