Tips2 minuten

Juni beste maand om verliefd te worden

Juni beste maand om verliefd te worden

Uit recent onderzoek van datingsite Lexa.nl blijkt dat de verschillende jaargetijden een grote invloed hebben op het (liefdes)leven van singles. De lente wordt beschouwd als het favoriete seizoen om iemand te ontmoeten en de zomer is en blijft hét favoriete seizoen voor de liefde. De maand juni wordt in dit onderzoek gezien als de ultieme maand om verliefd te worden en te daten, omdat singles lekker in hun vel zitten en daardoor zelfverzekerder zijn.
“De zomer is de ideale periode voor de liefde en de lentekriebels maken plaats voor romantiek. We zien dit ook zeker terug in onze eigen database. De singles die zich bij ons inschrijven gebruiken nu vooral ‘zomerse’ termen in hun profielteksten, zoals warmte, zonnig weer, barbecueën, rosé drinken, strand en zonsondergang. Bovendien wordt er nu sneller afgesproken, het terras wordt dan gezien als de meest geschikte plek voor een eerste date”, aldus Stefan van den Berg, managing director van Lexa.nl.

Romantiek
Opvallend is dat de mannelijke singles uit dit onderzoek ook de winter zien als een geschikt seizoen voor romantiek. Vrouwelijke singles daarentegen krijgen pas romantische gevoelens in de zomer. Mannen kiezen kennelijk tijdens het koude weer voor het warme haardvuur samen hun date, terwijl vrouwelijke singles de voorkeur geven aan de warme zomerzon.

Samenwonen
De lente is populair onder singles in hun overweging te gaan samenwonen en te klussen. Een meerderheid van de mannelijke singles kiezen voor de combinatie van klussen en samenwonen in de lente. De vrouwelijke singles daarentegen vinden ook de winter heel geschikt om te gaan samenwonen. Blijkbaar kiezen de vrouwelijke singles uit dit onderzoek de winter uit, omdat ze dan altijd iemand hebben om tegenaan te kruipen, terwijl het buiten koud en guur is.

Kinderen
De mannelijke en vrouwelijke singles uit dit onderzoek vinden de zomer het meest geschikte seizoen voor de geboorte van een kind. Uit een onderzoek van het CBS blijkt tevens dat de meeste stelletjes besluiten om de geboorte in de zomer te plannen. De voornaamste reden hiervoor is dat dan het zwangerschapsverlof aan de vakantie te koppelen is

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven