De tijd van bruine lichamen en zonnebrillen, van zomerjurkjes en open slippertjes. De tijd van radlertjes en zand tussen je billen, van wavy beach hair en een brede glimlach op iedereens gezicht. Het is bijna zover: de zomer. Dit is niet alleen een periode van heerlijke zonnige momenten, maar ook een tijd waarin gelijkgestemden op zoek zijn naar hetzelfde: een crush. Laat het nou zo zijn dat ’s werelds beste flirtbestemming weer klaargestoomd wordt voor de zomer, namelijk het stand! Ben jij iets minder klaar voor deze zanderige sensaties? Lees dan deze 5 tips om te flirten op het strand!

1. Smeren, smeren, smeren

Een oude klassieker: de insmeertruc. Naast het hebben van een bruine buik, is een mooie egaal-bruine rug ook een wens van vele strandgangers. Echter, dit is lastig als je zelf (zoals iedereen) te korte armen hebt om je eigen rug te besmeren met wat zonnelotion. Heb jij hetzelfde probleem? Dan is de insmeertruc de perfecte manier om niet te verbranden, en tegelijkertijd een leuke beachcrush aan de haak te slaan. Het is heel simpel: loop op hem/haar af, en vraag of hij/zij misschien tijd heeft om jouw rug in te smeren. Andersom kan het ook! Zie je jouw crush verbranden van een afstandje? Loop er dan heen en vraag of jij hem/haar mag insmeren. Als je toch aan het verbranden bent kun je er maar beter een leuke date aan over houden natuurlijk!

2. Wees actief

Op het strand doet iedereen het liefst een lange dut. Dit geldt niet voor jou! Wil jij flirten? Houd die ogen dan nog maar even open. Met gesloten oogjes kun je die hunk niet in slow-motion het water uit zien rennen, of die babe die haar voetjes verbrand aan het hete zand. Dit zijn momenten waarop jij je slag kunt slaan! Daarnaast is een actieve houding natuurlijk vele aantrekkelijker. Pak die beachvolleybal, die frisbee of die strandrackets, en ben niet bang om te zweten. Een beetje glans kan alleen maar goed uitpakken. Ik bedoel, bodybuilders zijn toch ook volledig ingeolied?

3. Trek iets hips aan

Haal dat gebroken witte foezelige bikinitopje uit de onderste lade en gooi het regelrecht de prullenbak in. Dit geldt voor de vrouwen, maar ook voor de mannen! Die zwembroek tot onder de knieën met wat gaten hier en daar kan ook echt niet meer. Luister goed: koop een nieuwe strandoutfit waar jij je hip en comfortabel in voelt. Koop je dan ook nog een hoedje, een mooie zonnebril, een strandtas en wat hippe slippers dan ben je gegarandeerd de coolste kip van het strand.

4. Wees zelfverzekerd

Op dit moment ben je ingesmeerd, flitsend gekleed en actief aan het rondbanjeren. Je hebt je target gemarkeerd en je komt langzaam maar zeker dichterbij. Nu komt het erop aan. Trek je zwembroek/bikinitop recht, steek je borst vooruit, houd je kin omhoog en schouders naar achter. Nu ben je er klaar voor! Met deze zelfverzekerde uitstraling sla je alle grijze muisjes van je af en ben jij de koning(in) van het strand. Houd deze zelfverzekerdheid vast en ga ervoor!

5. Last, but not least…

Naast bovenstaande 4 tips die je zeker moet uitvoeren voor een succesvolle flirt, bestaan er natuurlijk ook nog een aantal DO NOTS. De volgende tips zijn er voor je eigen bestwil: probeer vooral niet te verbranden; houd je lenzen even een dagje in het doosje; bewaar de dutjes maar voor later; ga niet eindeloos naar hem of haar staren; trek gemakkelijke schoenen aan; en last but nog least, vergeet de zichtbare gedeeltes vooral niet te scheren. Nu ben je er echt klaar voor! Succes!