Tips4 minuten

Your daily flirt: let op de dagelijkse kansen!

Your daily flirt: let op de dagelijkse kansen!

Dagelijkse flirtopties: ze liggen overal op de loer!
Ervaren flirters gaan niet zitten wachten op special occasions om te flirten. De kansen liggen voor het oprapen, ook in het dagelijks leven. Bij de schappen in de Albert Heijn, in de trein of bij de koffieautomaat.

In de supermarkt
Zie je iemand bij de tomaten staan die meteen je aandacht trekt? Dit is je kans! Wat heb je te verliezen? Het heeft geen zin om je allerlei dingen af te vragen, zoals “Wat nou als hij/zij me afwijst?” “Wat zal hij/zij wel niet van me denken?” en “Hij/ zij zal vast al een vriend(in) hebben”. Het antwoord hierop is namelijk, “dus?!”. Niet geschoten is altijd mis. Wie vindt het niet leuk om een complimentje te krijgen? Dus jouw vraag is sowieso een leuke die zijn/ haar dag een vleugje extra glans geeft!
Plan van actie in de supermarkt. Ten eerste: kies je tijdstip! Vermijd spitsuren en weekends, dat zijn de tijden waarop gezinnen en ouderen hun boodschappen op de band leggen. Ga tussen 18.00u en 20.00u, de tijd van de dag dat de hongerige singles zich naar de super begeven.
Dan: check het karretje of mandje. Ligt er maandverband in dat van een man of scheerschuim in dat van een vrouw: helaas, je kunt beter verder zoeken. Mensen met een six-pack bier, grote verpakkingen chips en 1-persoons maaltijden komen meer in aanmerking.
Als vrouw kun je een leuke man altijd om hulp vragen om dat ene product te pakken dat heel hoog staat. Als man pik je haar karretje/ mandje in, ‘per ongeluk’. Een gesprek is zo begonnen!
 

In het openbaar vervoer
In het kader van ‘we zijn er nou toch’, kun je de tijd die je doorbrengt in trein, tram of bus maar beter zo aangenaam mogelijk maken. Ja, er zijn meer sexy plekken, maar misschien zit de love of your life wel elke dag bij je in de bus!
De eerste stap zetten is makkelijk: ga in zijn of haar blikveld zitten en doe ‘heel gewoon’. Lees iets, tik een berichtje of speel een spelletje op je iPhone. Til dan bewust je hoofd op en kijk hem/ haar een paar seconden aan.. en ga dan weer verder met waar je mee bezig bent.
Als de interesse wederzijds is, zal je blik op z’n minst 1 keer beantwoord worden. Als je geluk hebt krijg je er zelfs een glimlach bij. Kijkt hij/ zij niet of krijg je zelfs een boze of geïrriteerde blik terug, dan komt de liefde waarschijnlijk niet van twee kanten of heeft diegene al een partner. Bij een glimlach en retourblik probeer je het de volgende dag weer.. en dan, op het moment dat jij voelt dat het wel goed zit is je doel om het telefoonnummer te achterhalen voor een ander moment buiten de trein!

Bij de koffieautomaat
De koffieautomaat is een metafoor. Het kan ook het kopieerhok zijn, de snoepmachine of de kantine. Terwijl je daar toch staat te wachten op je koffie en die leuke collega ook, heb je eigenlijk de makkelijkste ingang om een gesprek te beginnen. “Nog iets leuks gedaan dit weekend?” of “Heb je al leuke plannen voor het weekend?”. Inhaakmoment gerealiseerd! Vanaf dat moment zal het gesprek redelijk makkelijk op gang komen, want na het weekendpraatje kun je het zo over werk hebben; jullie gemene deler. Roken jullie beide? Maak daar dan gebruik van en stel voor om een sigaret te gaan roken.
Gaat het echt de goede kant op, stel dan voor om eens ergens te gaan lunchen. Als dat voorstel wordt afgewezen, dan weet je wel een beetje dat het wat hem/ haar betreft bij collega’s blijft.. Wordt er enthousiast gereageerd, hap dan toe! 12% van de getrouwde stellen heeft elkaar op werk gevonden. Wie weet hoor jij daar straks ook bij!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven