Tips4 minuten

Masseren kun je leren!

Masseren kun je leren!

Verleidelijke vingers
Wie houdt er nou niet van een goede massage? Of het nu een massage is door een professionele masseur, een voetmassage op een tropisch strandje of een nekmassage na een lange overzeese vlucht. Als je andersom als single de kunst van het masseren in de vingers hebt, heb je letterlijk een mooie troef in handen. Aantrekkelijke skills waar iedereen wel van wil genieten en wat jou als vrijgezel nog aantrekkelijker maakt.

Een paar tips van ons!

Verleiden met een massage
Masseren is een manier om lichamelijk contact met een persoon te hebben zonder dat er altijd erotische bijbedoelingen hoeven te zijn. Een massage biedt de kans om dichterbij iemand te komen, maar zorg dat deze persoon zich overrompeld of bedreigd hoeft te voelen. Aan de andere kant kan het ook een perfecte aanloop zijn naar andere intieme momenten samen, als dit door allebei gewenst is natuurlijk!

Het doel van een massage
Een massage kan meerdere doelen hebben en tot meerdere dingen leiden. In eerste instantie zou het doel moeten zijn dat je de persoon die je onder handen neemt wilt laten ontspannen. Maar daarnaast hoop je natuurlijk dichterbij diegene te komen. Maar zorg er wel voor dat je eerst het vertrouwen van die persoon hebt gewonnen en overhaast niets. De ander is erg kwetsbaar als hij of zij nauwelijks gekleed is en gemasseerd wordt, dus respecteer dat en maak er geen misbruik van (behalve als het gewenst is natuurlijk!).

Een massage aanbieden
Als je geen professioneel masseur bent moet je de ander duidelijk kunnen maken dat je er op uit bent om de ander zo snel mogelijk uit de kleren te krijgen. Je zult altijd moeten uitleggen dat je geen bijbedoelingen hebt en dat je zult stoppen als de ander zich er niet lekker bij voelt. Merk je dat het wat ongemakkelijk is na je aanbod, bied dan alleen een handmassage aan. Dat is bijna niet te weigeren!
 

Benodigdheden
Natuurlijk zorg je voor een lekkere massageolie. Wat je verder nodig hebt is afhankelijk van de plek waar je de massage gaat geven. Ga je thuis masseren, zorg dan voor twee grote handdoeken: één om de ondergrond te beschermen en een tweede om de lichaamsdelen die je niet aanraakt te beschermen en verwarmen. Een bed kan heel prima dienst doen als massagebed. Zorg voor een rustige, ontspannen ruimte met zachte muziek of juist serene stilte.
Aan de slag met de massage. Let op de volgende dingen:
1.    Vraag de ander om in ondergoed op de buik te gaan liggen. Bedek de billen met een handdoek.
2.    Giet een beetje olie in je handen en warm de olie op door je handen in elkaar te wrijven.
3.    Begin met de rug. Die is het makkelijkst te masseren en eigenlijk iedereen vindt dat fijn. Het is niet de bedoeling om te strelen. Je bewegingen moeten stevig en soepel zijn om de vormen van het lichaam te volgen. Gebruik zowel je vingers als je handpalmen. Laat je handen het lichaam van de ander ontdekken, maar bedenk wel dat het eerste doel ontspanning blijft.
4.    Vorm een soort tang met je handen zodat je de nek kunt masseren met je duim en andere vingers.
5.    Masseer de schouders op dezelfde manier, erg ontspannend.
Tijdens een eerste massage kun je het hier beter bij laten. Als er een tweede keer komt kun je praten en luisteren naar de ander om te horen welke plekken hij of zij het liefst gemasseerd heeft. Zo kun je de massages uitbreiden en veranderen en kun je jouw massage skills uitbreiden.

Een laatste tip
Probeer eerst eens een vriend of vriendin te masseren om eerlijke feedback te krijgen. Vervolgens kunnen je handen aan het werk, stiekem weten ze wel wat ze moeten doen..

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven