De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat er ook weer volop vakantieplannen worden gemaakt. Ben je single dan boek je misschien wel een singlesreis en geniet je van de vrijheid en het avontuur. Ga op reis met vrienden dan geniet je vaak van het gezelschap en de sfeer. Wordt het een strandvakantie of ga je juist iets actiefs ondernemen? Blijf je in Nederland of ga je naar het buitenland?  Of je nu single bent of een relatie hebt, alles valt en staat wel met een goede voorbereiding. Lees hier onze tips waar je op moet letten tijdens de voorbereidingen van jouw droomvakantie.  

Ga je met je partner of met vrienden?
In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, is het in de  praktijk een stuk makkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten wanneer je met een groep vrienden op vakantie gaat. Om eventuele spanningen voor te zijn is het van belang om rekening te houden met ieder zijn wensen. Neem de tijd om te praten over wat jouw groepje van een vakantie verwacht.
Wanneer je met je partner op vakantie gaat, plan deze dan vooral samen en vergeet niet af en toe indien nodig wat water bij de wijn te doen. Een vakantie is er om beiden van te genieten.  

Waar ga je naartoe?
De belangrijkste vraag blijft natuurlijk waar de reis naartoe gaat. Er is keuze genoeg. Let vooral op de vakantietrends, tenminste als je daar gevoelig voor bent. Bezoek eens de vakantiebeurs in Utrecht en laat je voorlichten. Zuid-Afrika bijvoorbeeld spreekt vaak tot de verbeelding en de prachtige natuurparken trekken normaliter veel toeristen. Dat heb je niet van ons maar men zegt zelfs dat de safari’s daar nog beter zijn dan in Kenia en Tanzania.   
Ook even heel wat anders is Chili, tegenwoordig één van de meest geliefde bestemmingen van ervaren reizigers. De Atacama woestijn bestaat uit adembenemend mooie maanlandschappen. Een uitgelezen bestemming voor jou en je partner om alle indrukken te kunnen delen.
Ben je echter een echte avonturier en gaat naar het buitenland, huur dan geen gids in via je lokale reisbureau. Je bent veel duurder uit en wanneer je een gids inhuurt uit de regio zelf kom je vaak op plekken waar je niet zo snel met een commerciële gids komt.

Een trucje voor als je iets wil huren
Als je ervoor kiest om een appartement of een huis te huren, wees dan voorzichtig. Het komt vaak voor dat de beschrijving van een huis op het internet niet correct is. Aarzel niet om een gedetailleerde beschrijving te vragen. Wanneer je twijfelt, kunt je uiteraard Bing Maps raadplegen om de ligging van de aangeboden woning te controleren. Bijvoorbeeld, ligt het strand echt op slechts vijf minuten lopen? Zijn er echt discotheken en barretjes dichtbij?

Singlereizen
Steeds vaker kiezen singles ervoor om een singlereis te boeken. Tot enige jaren geleden werden mensen vreemd aangekeken als ze deelnamen aan een singlereis. Vandaag de dag heeft de singlereis echter een hip en trendy imago. Voordelen van een singlereis ten opzichte van een reguliere reis?  Het grootste voordeel is toch wel, dat je in een groep terechtkomt met andere mensen die ook alleen reizen. Hierdoor is het maken van nieuwe contacten een stuk eenvoudiger in vergelijking met een reguliere reis. Tevens staat de groep altijd onder leiding van een reisleider die alles ter plaatse regelt. Hierdoor kun je optimaal genieten van je welverdiende vakantie.
Maar hoe en met wie jij je vakantie ook viert, Het belangrijkste is dat jij er onbezorgd van kan genieten.
Fijne vakantie!