De vakantie staat voor de deur, dus ook de tijd om je koffers te pakken. De vakantie staat voor de deur, dus ook de tijd om je koffers te pakken. Maar wat moet je als single deze zomer dragen op het strand? Wat moet je kopen en wat kun je zeker niet meer meenemen? Hieronder volgen enkele do’s en don’ts voor op het strand.

De zonnebril
In de zomer blijft de zonnebril het accessoire nummer één voor op het strand. Met een hippe bril laat je niet alleen zien dat je stijl hebt, maar ook dat je goed voor jezelf zorgt.

Hieronder een aantal tips waarop je moet letten bij de aanschaf van een zonnebril:
–    Kies een zonnebril die bij je past. Helemaal in voor dames deze zomer is een extra grote zonnebril;
–    Kies een CE-gecertificeerde zonnebril om je mooie ogen goed te beschermen;
–    Kies een bril met donkere glazen, zo kun je alle interessante singles op het strand heel discreet lokaliseren;
–    Vergeet niet dat het niet alleen een kwestie van fatsoen is om je gesprekspartner met een oprechte en directe blik aan te kijken, maar dat je hem/haar er ook mee kan verleiden. Dus af en toe kan de bril best even af.

Speciaal voor de vrouwelijke singles
Flitsende kleuren zijn het helemaal deze zomer. Draag rood, turquoise en citroen en durf verschillende kledingstukken te combineren. Ga voor een short of slanker makende klokrok. Voor het bovenlichaam kies je voor een lichte tuniek of wijd t-shirt. Daaronder draag je natuurlijk badkleding. Gekleurde prints zijn de trend en een bijpassende pareo is een absolute must. Wat de accessoires betreft ga dan voor origineel opvallende kleuren, een bedrukte tas en grote armbanden. En denk ook eens na over een enkelkettinkje of een sexy hennatatoeage discreet onder op je rug.

Wat je vooral niet moet dragen:
–    Een bikini  die zo klein is dat het lijkt of hij elk moment kan knappen. Kies er één die zich goed naar je lichaam vormt;
–    Een kreeftenlook. bescherm dus goed je huid en smeer je vaak in!
–    Ontbloot jezelf niet te veel om mannen te verleiden. Het kan gauw ordinair worden;
–    Draag geen hakken. In het zand zie je eruit als… Hoe zal ik het zeggen? Nou ja, je begrijpt het hopelijk wel.

Speciaal voor alle mannelijke singles
Ook voor de mannelijke single geldt dat je strandkleding wel bij je lichaam past. Ben je in het gelukkige bezit van een sixpack? Probeer dan een nauwsluitende boxer, deze zijn sportief en mannelijk. Zijn je goede voornemens, om wat af te vallen, echter in januari al gestrand? Ga dan voor surfwear en kies een boardshort. Hoe dik of dun je ook bent, een witte linnen shirt is altijd goed. Je kan deze dragen met een wijde, lichte broek, eventueel ook van linnen en teenslippers of stoffen espadrilles.

Wat je vooral niet moet dragen:
–    Plastic sandalen: dit zijn zo’n beetje de minst sexy schoenen ter wereld;
–    Vissershoedje met het logo van je favoriete biermerk;
–    Shirtjes van badstof.
Wat de strandmode voor mannen en vrouwen vooral gemeen heeft, is dat het allemaal draait om ontspanning en je op je gemak voelen. Geniet dus lekker van de van de zon, het strand en je vakantie natuurlijk.
Succes