Stel je voor dat jij jouw date ophaalt in een limousine met chauffeur, vervolgens dineren jullie in een driesterrenrestaurant en daarna wagen jullie nog een gokje in het casino. Tenslotte eindigt jullie avond in een luxe vijfsterrenhotel in Amsterdam. Dat klinkt te mooi om waar te zijn en is wellicht een tikkeltje overdreven voor een eerste date? Met minder kun je ook zoveel leuke dingen doen. Wat dacht je van het volgende:    

Cultuur
Snuif samen een beetje cultuur op en bezoek een museum. Sommige musea zijn gratis toegankelijk op de eerste zondag van de maand, andere culturele instellingen vaak op een andere dag van de week. Bedenk van tevoren welk onderwerp jullie samen interessant vinden en zoek daar bijvoorbeeld een geschikt museum bij. Vinden jullie dat echt teveel moeite, schaf dan een museumjaarkaart aan, dan kun jullie onbeperkt verschillende musea bezoeken.

Zelfgemaakt
Vrouwen zijn gek op mannen die lekker kunnen koken. Dus waar wacht je op? Nodig haar uit voor een lekker diner bij jou thuis. Creëer een aangename sfeer, steek de kaarsjes aan en zorg voor lekkere achtergrondmuziek. Probeer vervolgens niet al te moeilijke gerechten uit, ‘keep it simple but tasteful’. Sta ook open voor dingen die net even anders zijn. Eten en lekker champagne drinken voor de televisie bijvoorbeeld, waarom niet? Zet je gelijk die geweldige film op die zij zo graag wilde zien.

Een romantische wandeling in de natuur
Wandelen in de frisse lucht is ontspannen, erg gezond en hoeft niet veel te kosten! Even helemaal weg van de stress en de dagelijkse routine. Laat haar die plekken zien waar je van houdt en probeer ontspannen het gesprek aan te gaan. Dan leert ze je ook gelijk beter kennen. Ga lekker samen naar het bos, strand of een leuke stad en combineer het met shoppen. Maak je haar nog eens extra blij.

Picknicken in het park
Sluit je dag zogenaamde ‘buitendag’ af met een smaakvolle picknick. Hou het wel lekker eenvoudig, het gaat er namelijk niet om wat je eet, maar hoe je het presenteert. Vergeet niet een flesje Prosecco of Rosé mee te nemen, want proosten op een geslaagde dag hoort erbij, wellicht volgen er straks nog veel meer leuke dagen die jullie samen kunnen doorbrengen.   

Een voordelig weekendje weg
Hierbij geldt: vroegboeken betekent straks voordelig vliegen. Boek dus nu en vlieg straks extra goedkoop naar een leuke Europese stad. Zoek een vliegmaatschappij die vluchten aanbiedt vanaf het vliegveld bij je in de buurt. Reserveer vervolgens een kamer met keuken voor twee personen. Zelf koken is goedkoper en wanneer je alles goed organiseert, genieten jullie straks samen van een geweldig weekendje weg voor minder € 300,-. We geven je tenslotte graag een aantal originele bestemmingen om naartoe te gaan: Bergen (Noorwegen), Asturië (Spanje), Catania (Sicilië) of Jersey (eiland voor de kust van Engeland).
Kortom de financiële krapte maakt noodgedwongen een stuk creatiever. Gebruik je fantasie en je ziet een leuke date hoeft niet altijd veel geld te kosten.  
Succes!