Verliefd worden2 minuten

Het fenomeen verliefdheid

Het fenomeen verliefdheid

Liefde geeft je vleugels is een welbekende uitspraak. Alles om je heen is niet langer belangrijk en niets is meer saai. Verliefdheid kent vele symptomen waaronder trillende handen, stralende ogen, geen eetlust, vlinders in de buik, een bijna onbeperkte energie en een hevig verlangen om in de buurt van de andere persoon te zijn. Wanneer je verliefd bent leef je in een soort waas, waarin je alleen nog maar aan die andere persoon kunt denken en je humeur is vaak niet stuk te krijgen.

Je barst van de energie
Sinds je hem of haar hebt ontmoet, zit je hoofd boordevol nieuwe ideeën. Je wil alles met hem of haar delen en je bedenkt excuses en wilde plannen om maar in zijn of haar nabijheid te zijn. Eén ding is zeker: verliefd zijn verandert je dagelijkse routine en de eventuele sleur is verdwenen.
Als je verliefd bent, gieren de hormonen letterlijk door je lichaam. Die ene persoon heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op jou. Ga ervoor! Niets is beter voor het verbeteren van je conditie en natuurlijk om het eventueel aantal overtollige kilo’s kwijt te raken. Je lichaam verbruikt veel meer energie en tijdens het vrijen verbrandt iemand wel tot 400 calorieën.

Verleidingsbehoefte
Degene waar je zo verliefd op bent wil je graag plezieren en zijn of haar blik alleen al is genoeg. Je let extra op je kleding en je besteedt meer tijd aan je uiterlijk. Dat is tenminste wat een Italiaanse studie je wil doen geloven. Volgens deze studie hebben verliefde personen een bepaalde verleidingsbehoefte die er voor zorgt dat je beter voor het lichaam zorgt en op je eten let.

Een korte tijd
Maar de echte verliefdheid, duurt maart kort. Van een paar maanden tot maximaal een jaar. Tijd genoeg dus om te kijken of je verliefdheid eventueel overgaat in echt liefde.
Succes!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven